Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért ilyen igazságtalan...

Jézus miért ilyen igazságtalan, miért kivételezett Tamással?

Figyelt kérdés

Ugye üdvözülni csak Jézus által lehet, tehát ha nem hiszel bennem, megtagadod a földi életben, akkor valószínűleg elkárhozol.

Tamás hitetlen volt, igy ő elkárhozott volna, DE Jézus megmutatta neki a sebeit és megmutatta hogy feltámadt. Így sokkal könnyebb dolga volt mint sok ateistának, ugyanis Tamás látta a feltámadást. Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását. Miért kivételezett Tamással hol itt az isteni igazságosság?

2022. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:

Ki dicsekedik? Ilyen az alkatom és ennyi, azt, hogy én ezzel dicsekedek Istennek vagy bárkinek, azt te látod bele...

A tudomány / logika pedig nem a hit ellensége, ez is csak egy tipikus nyomasztás keresztény körökből, ismerős...

2022. júl. 7. 21:07
 72/84 anonim ***** válasza:
44%

Nem mondtam, hogy ellenség, csupán nem a valódi megismerés útja.

Vagy szerinted logikus Isten létezése? Még ha logikus is lenne tegyük fel, az sem a valóság1 megismerése lenne hanem emberi abrasztrakció, logikus müveletek halmaza. Ennyit a logikáról.

2022. júl. 7. 23:34
 73/84 anonim ***** válasza:
Látom, továbbra sem érted. Igen, van, akinek sikerül logikával is, bármilyen hihetetlen, ők azok a hívők, akik nem a fundamentalista, bősz ítélkezők közé tartoznak... Ennyit arról, miért fontos a józan ész, a ráció. Tudom, ezt sok fundi társaság vitatja és gaslightingozza, ahogy most teszed te is.
2022. júl. 7. 23:37
 74/84 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem sok ateista hívő lenne ha... Pont azért vannak ma hívők, mert nem ez volt az alapállásuk. Az ateista már diktál, mielőtt kérdezne, kutatna és észszerű döntést hozna. De nem. Előre megmondja, hogy mihez köti a hitet, amit egyébként azért nem választ, mert nem tűri az irányítást, csak a magáét, de azt feltétlenül és mindenek felett! Az ateista úgy adja elő, hogy ő áll az igazság, a tudományos tények, a bizonyítékok talaján. De közben meg egy nagy csalás és önámítás az egész. Egy olyan világegyetemben, ahol az intelligencia dominál égen és földön, az atomoknál és az elefánt trombitálásánál, meg az ateista intelligens zsiványságánál, a véletlennek csak annyi szerepe van, amennyit az istentagadó ráruház, hogy azzal helyettesítse az intelligenciát. De az ateizmus ezért meg fogja kapni, ami jár neki, mert ami ellen felemelte a szavát, az intelligencia számontartja az ellene felhozott hamis vádakat és majd a maga idejében a fejükre olvassa őket!
2022. júl. 8. 13:38
 75/84 anonim ***** válasza:
100%

"Az ateista már diktál, mielőtt kérdezne, kutatna és észszerű döntést hozna."

Sok ateista kérdezet, kutatott és az eredmények alapján észerű döntést hozott.

2022. júl. 8. 13:54
 76/84 anonim ***** válasza:
83%

Az ateisták szerintem azért vállaltan ateisták, mert nem szeretnének vallási tekintély alapján működő társadalmi rendezőelv szerint élni, ugyanis az eddigi vallásra felépített berendezkedések mindig súlyos visszaélésekbe fordultak át.

A vallásnak a társadalomra gyakorolt szerepe szerintem fontosabb tényező, mint az, hogy az élővilág és az élettelen világ mögött van-e intelligencia vagy nincs.

2022. júl. 8. 14:06
 77/84 anonim ***** válasza:
77%
76.: Mit fog megkapni az ateizmus te fundi agyhalott, milyen zsiványság meg nagy csalás és önámítás? Mi? 😅 A tudományos tények, a feltalálók, a találmányok, a dolgok észszerű leírása? Itt egyedül a hozzád hasonló fundikák élnek önámításban, rajtatok múlna még mindig kínoznátok és kivégeznétek azokat, akik a világról többet mernek gondolni, mint azt, hogy 6000 éves és a Föld lapos. 🤡
2022. júl. 8. 17:54
 78/84 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, 74.-nek ment!
2022. júl. 8. 17:54
 79/84 anonim ***** válasza:
0%
Sok ateista kérdezet, kutatott és az eredmények alapján észerű döntést hozott. - Ésszerű döntésnek nevezed, hogy az intelligenciát tagadja a véletlen előnyére? Ez nem ésszerű döntés, hanem végtelenül ostoba. Az ateista disszertációja az észé, az anatómiai ideghálózata, amely az egész testét behálózza, meg a véletlené, amely létrehozta. Ezt nevezed észszerű döntésnek? Én inkább ésszel ellentétesnek látom, ami mögött rafinált intelligencia van. A materialista tudós úgy mondja: "mert nem engedhetjük, hogy Isten betegye a lábát az ajtón". Nem tudod melyik materialista tudós mondta? Ha akarod, megnevezem neked a sunyi áltudós ateistát. Mert a valódi tudós nem világnézet alapján dönt, hanem a tények alapján, hogy azok mit bizonyítanak!
2022. júl. 9. 00:51
 80/84 anonim ***** válasza:
77%
79.: Te érted egyáltalán mit hadoválsz? Komolyan vehető tudós nem fog véletlenekkel kóklerkedni...
2022. júl. 9. 01:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!