Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért ilyen igazságtalan...

Jézus miért ilyen igazságtalan, miért kivételezett Tamással?

Figyelt kérdés

Ugye üdvözülni csak Jézus által lehet, tehát ha nem hiszel bennem, megtagadod a földi életben, akkor valószínűleg elkárhozol.

Tamás hitetlen volt, igy ő elkárhozott volna, DE Jézus megmutatta neki a sebeit és megmutatta hogy feltámadt. Így sokkal könnyebb dolga volt mint sok ateistának, ugyanis Tamás látta a feltámadást. Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását. Miért kivételezett Tamással hol itt az isteni igazságosság?

2022. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 anonim ***** válasza:
59%
Nem igazság ilyen kérdést feltenni itt gyarkon, ahol akkora materialista ateista hegemónia van, hogy mindig minden válasz ami Jézus vagy a kereszténység vagy az egyház vagy en block a vallások mellett érvel, az le van pontozva.
2022. júl. 3. 13:02
 2/84 anonim ***** válasza:
61%

Lehet, hogy Tamás volt a kedvence.

De majd megkérdezed Jézustól odaát, szóval úgy élj, hogy hozzá kerülj! :)

2022. júl. 3. 13:09
 3/84 anonim ***** válasza:
68%
29Jézus csak ennyit mondott: „Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.”
2022. júl. 3. 13:40
 4/84 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, egyetlen értelmes választ sem fogsz kapni erre a kérdésre, csak ilyen semmitmondó mellébeszélést, mint az első három.
2022. júl. 3. 14:50
 5/84 anonim ***** válasza:
24%

"Szerintem sok ateista hívő lenne ha saját szemével látna egy ember feltámadását."

Ha látnék egy embert, aki visszajön a sírból, akkor az első gondolatom az lenne, hogy megőrültem. Kicsit megnyugodva megpróbálnék meggyőződni arról, hogy más is látja e, amit én. Ha más nem látná, akkor felkeresnék egy pszichiátert, ha más is látná, akkor még mindig lennének más magyarázatok is, viszont, akkor már felmerülne a lehetősége a természetfeletti magyarázatnak is. Te mikor láttál feltámadni egy embert?

2022. júl. 3. 15:09
 6/84 A kérdező kommentje:
5. Nyilván nem láttam de lehet akkor mégis elhinném hogy van igazság benne és így hinnék ateistaként
2022. júl. 3. 15:32
 7/84 A kérdező kommentje:
4. Így van ezért lettem ateista mert egyszerűen logikát nem találtam a vallásban, válaszokat meg nem kaptam... Én meg nagyon logikus ember vagyok
2022. júl. 3. 15:33
 8/84 anonim ***** válasza:
31%
Ha tényleg minden más lehetséges magyarázatot kilőnék, akkor igen felmerülne bennem a lehetősége a természetfeletti magyarázatnak. De ez még nem jelentené azt, hogy Isten hívő lennék abban az esetben sem, csak elfogadnám, hogy ez egy egy tudomány által még nem ismert dolog.
2022. júl. 3. 15:38
 9/84 anonim ***** válasza:
15%
7: ha te tényleg ateista lennél, akkor nem írtál volna ki ilyen kérdést, mert nem izgatna a dolog...! Másrészt a hit alapja pont nem a logika.
2022. júl. 3. 15:48
 10/84 anonim ***** válasza:
58%

Richard Dawkins azt írja az egyik könyvében, hogy Tamás a legszimpatikusabb az apostolok közül, mert ő bizonyítékot követelt, ennek ellenére az ő történetét negatívumként állítják be.

Szerintem itt Dawkins nagyon jól rátapintott a lényegre, hogy miként működik a vallásos gondolkodás, ez az egésznek a magja: Tamás szkeptikus ember volt a leírások szerint, de ez a szkepticizmus nem tetszetős a vallásnak. A vallás azt akarja, hogy bizonyítékok nélkül fogadj el olyan kijelentéseket ténynek, mint például a feltámadás. Tamás apostol erre nem volt hajlandó, nem adta fel a logikus gondolkodását. Ezek után amit Jézus mondd neki - boldog vagy, hogy láttál, de még boldogabbak, akik nem látnak, de hisznek - teljesen érthetetlen, de jól hangzó vallásos mondat. Az ember akkor lenne boldog igazán ebben a témában, ha nem hinné, hanem tudná, hogy amit követ, az igaz.

2022. júl. 3. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!