Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
50.
"Nem érzed, hogy ez tisztességtelen???"
Erre gondolsz?
Szerintem is tisztességtelen hogy csak azt írogatja hogy olvasd el ott van valami de nem mond semmi mást.
Ezt bárki csinálhatja és nem lehet vele vitatkozni mert nem mond semmit.
Ezenfelül a többi olvasónak sem adja meg az információt.
Vidiripi
"Ezt bárki csinálhatja és nem lehet vele vitatkozni mert nem mond semmit."
Tehát akkor te valójában nem a válaszra vagy kíváncsi, hanem csak vitázni akarsz?
Vidiripi
45-ös kommentelő!
"Nem tudom hogy a másik válaszoló biztos -e benne de én igen.
Elolvastam az egészet többször is és Isten gonosz."
Hogy lehetsz benne biztos hogy Isten gonosz? Isten létezése nem bizonyított!
Darkmoon80!
"A rébuszokat, rejtvényeket, házi feladatokat ne itt próbáld feladni."
Miért ne? Neked van időd és energiád!
"Miért akarod becsapni az embereket???"
Arra buzdítalak hogy nézz utána a dolgoknak hogy végezz saját kutatást, és én akarlak becsapni?
Aki elvan zárva az információktól azt lehet becsapni! Te nem vagy és a többiek sem! Sőt neked van időd és energiád is!
"Nem érzed, hogy ez tisztességtelen???"
Arra buzdítani valakit hogy végezzen saját kutatást és ne keretrendszerben gondolkodjon. Ez a lehető legtisztességesebb dolog! És javaslom neked hogy fogad meg a tanácsomat!
"Tehát akkor te valójában nem a válaszra vagy kíváncsi, hanem csak vitázni akarsz?"
Ilyet nem mondtam. Azonban az igazság megtalálásának a része sok esetben a vita.
Ha nem mondod el hogy mit gondolsz nem lehet megvizsgálni hogy igazad van-e.
Ahogyan azt se lehet tudni hogy csak szívatod a másikat vagy valóbban gondolsz is valamire.
"Hogy lehetsz benne biztos hogy Isten gonosz? Isten létezése nem bizonyított!"
A biblia által vázoltra értettem.
Darkmoon-os részhez
Egyetértek azzal hogy mindenki végezzen saját kutatást.
DE ha kijelented hogy téved a másik valamiben akkor ott már elvárható hogy ne további kutatást szorgalmazzál minden áron hanem mond el hogy hol tévedett. Bizonyítva ezzel hogy nem csak játszadozol a másikkal és/vagy próbálod védeni az álláspontodat annak ellenére hogy semmi érved sincsen.
47-as!
Minden általam leírt állítást indokoltam.
Ez szerinted troll hozzáállás?
Ha valahol tévedek, lehetőséged van rá, hogy cáfold az állításomat.
48-as!
Két pipával nagyjából mindegy mit mondasz, ha kérdezel sem hiszik el...
50-es!
Ha a 46-os hozzászólásomat elolvasod és meg is érted(!) akkor bizony nem értem a hozzáállásodat.
Szerinted nem tisztességtelen szándékosan dezinformálni az olvasót?
Vagy talán nem látod azt, hogy egy a szövegkörnyezetből oly módon kiemelt részlet, mely NEM tükrözi az eredeti szövege tartalmát, esetleg torzítja vagy hiányosan jeleníti meg, így szándékosan félreinformálva azokat akik olvassák tisztességtelen magatartás?
Én azt tettem szóvá, hogy ha valaki idéz, akkor szánt szándékkal nem csonkíthatja meg a történetet olyan módon, hogy az az ő érdekeinek megfelelően hangozzon, ha és amennyiben a TELJES szöveg nem ezt tartalmazza.
34 (Vidiripi)
"- Egyiptom!
A fáraó nem akarta elengedni a népet ,ez ellentétes volt Isten akaratával. Kapott lehetőséget a fáraó hogy a csapások előtt elengedje a népet, nem élt vele."
(állítás)
40 (Vidiripi)
"Te sem olvastad el a történetet a TELJES történetet.
Az "ártatlan" fáraó már jóval korábban megkeményítette a saját szívét! Úgy ahogyan azt Isten előre megmondta!
Mózes 7:13 A fáraó szíve azonban megkeményedett, és nem hallgatott rájuk, amint megmondta az ÚR. ...”
- Természetesen ez sem a teljes történet!
"
Valóban, mert a teljes történet nem a 34-es állítást támasztja alá, azaz a 40-es válaszban citált és a környezetéből kiragadott idézet szándékosan torzítja a valóságot oly módon, hogy az a válaszoló helytelen állítását támassza alá. Ilyen formában viszont az idézés már tisztességtelen.
53-as
Nem a kutatásra való felszólítás az emberek becsapása, hanem az, ha valaki szándékosan hamis, téves, vagy más módon megtévesztő információt ad át.
Vidiripi
54-es komment!
"Ha nem mondod el hogy mit gondolsz nem lehet megvizsgálni hogy igazad van-e."
Ez nem igaz! Hiszen az információt én is onnét veszem ahonnét bárki más is ezzel kapcsolatosan. A Bibliából!
Igaz hogy olvasni kell és időt kell vele tölteni, ez vitán felül áll de ellenőrizhető!
"Ahogyan azt se lehet tudni hogy csak szívatod a másikat vagy valóbban gondolsz is valamire."
Nem szívatok senkit.
- Darkmoon!
"Nem a kutatásra való felszólítás az emberek becsapása, hanem az, ha valaki szándékosan hamis, téves, vagy más módon megtévesztő információt ad át."
Nem adtam át hamis információt, sem téveset. Sőt azt is jeleztem hogy nem a teljes történetről van szó és még fel is szólítottalak hogy folytass saját kutatást.
Azt gondoltam egy értelmes emberrel beszélgetek aki képes megérteni egy ennyire egyszerű összefüggést.
De ha még ennyi sem megy akkor az tényleg probléma!
Vagy esetleg elfogyott az energiád? Mert időd még van azt látom.
"Nem adtam át hamis információt, sem téveset. "
Rendben, bizonyítsd be, és készséggel elismerem, hogy tévedtem.
""Ha nem mondod el hogy mit gondolsz nem lehet megvizsgálni hogy igazad van-e."
Ez nem igaz! Hiszen az információt én is onnét veszem ahonnét bárki más is ezzel kapcsolatosan. A Bibliából!
Igaz hogy olvasni kell és időt kell vele tölteni, ez vitán felül áll de ellenőrizhető!"
DE az akkor sem derül ki hogy TE mit gondolsz. Lehet totál hülyeség az amire gondolsz és ami alapján mondogatod hogy olvas tovább mert tévedsz. De nem tudjuk meg mert nem írod le. Mert nincs mit leírnod.
""Ahogyan azt se lehet tudni hogy csak szívatod a másikat vagy valóbban gondolsz is valamire."
Nem szívatok senkit."
Bizonyíték???
"Nem adtam át hamis információt, sem téveset. Sőt azt is jeleztem hogy nem a teljes történetről van szó és még fel is szólítottalak hogy folytass saját kutatást.
Azt gondoltam egy értelmes emberrel beszélgetek aki képes megérteni egy ennyire egyszerű összefüggést."
Ha az önálló kutatás volt a lényeg akkor miért adtál át egy olyan részletet és állítottál olyan dolgokat amik nem igazak/ amik félrevezetőek?
Ha a kutatás a cél akkor vagy ne adjál semmilyen infót vagy pedig add át amire te gondolsz hogy aztán megvizsgálhassuk és rámutathassunk hogy hol tévedtél vagy belássuk hogy igazad volt.
Azonban bárhogy is nézzük nem vezet az állítólagos célodra az amit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!