Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
Ismét 0! Talán nem véletlenül....
Vidiripi, mert OLVASNI Te nem tudsz!!! Vagy szándékkal nem akarsz, csak annyit amennyi téged igazol, ám ez csak egy kiragadott részlet és nem az EGÉSZ történet. Ez így csalás ám (megint csak, akár egy más kérdésnél, ahol hasonló módon csak a neked kedvező részt idézted, kiemelve a valós szöveg környezetből).
*
Te sem olvastad el a történetet a TELJES történetet.
Az "ártatlan" fáraó már jóval korábban megkeményítette a saját szívét! Úgy ahogyan azt Isten előre megmondta!
2Mózes 7:13 A fáraó szíve azonban megkeményedett, és nem hallgatott rájuk, amint megmondta az ÚR. 14 Az ÚR pedig azután így szólt Mózeshez: Kemény a fáraó szíve, nem akarja a népet elbocsátani. 15 Menj a fáraóhoz reggel! Íme, ő kimegy a vízhez. Állj elé a folyó partján, és a botot, amely kígyóvá változott, vedd a kezedbe. 16 Mondd neki: Az ÚR, a héberek Istene küldött engem hozzád ezzel az üzenettel: „Bocsásd el népemet, hogy szolgáljon nekem a pusztában. De, íme, mindeddig nem hallgattál meg.”
- Természetesen ez sem a teljes történet!
*
De nem ám!!! Mert a TELJES történetben ezt megelőzően ÍRVA VAN ez is:
Mózes 2.6:
"
1 Az Úr pedig monda Mózesnek: Majd meglátod mit cselekszem a Faraóval; mert hatalmas kéz miatt kell őket elbocsátani és hatalmas kéz miatt űzi el őket az ő földéről.
...
10 Az Úr pedig szóla Mózeshez mondván:
11 Eredj be, szólj a Faraónak, Égyiptom királyának, hogy bocsássa el Izráel fiait az ő földéről.
12 Mózes pedig szóla az Úr előtt, mondván: Ímé Izráel fiai nem hallgatnak reám, hogy hallgatna hát reám a Faraó, holott én nehéz ajkú vagyok?
13 És szóla az Úr Mózeshez és Áronhoz és rendelé őket Izráel fiaihoz és a Faraóhoz, Égyiptom királyához, hogy hozzák ki az Izráel fiait Égyiptom földéről.
---
28 És lőn amikor szóla az Úr Mózesnek Égyiptom földén.
29 Így szóla az Úr Mózesnek, mondván: Én vagyok az Úr: mondd el a Faraónak Égyiptom királyának mindazt, amit én szólok néked.
30 Mózes pedig monda az Úr előtt: Ímé én nehéz ajakú vagyok, hogy hallgatna reám a Faraó?
"
EDDIG a Fáraónak még nem szólt Mózes, csak Isten és Mózes között történt a beszélgetés!
És láss csodát!!! A folytatás miképpen alakul...
"
1 Az Úr pedig monda Mózesnek: Lásd, Istenévé teszlek téged a Faraónak, Áron pedig, a te atyádfia, szószólód lészen.
2 Te mondj el mindent, amit néked parancsolok; Áron pedig, a te atyádfia mondja meg a Faraónak, hogy bocsássa el Izráel fiait az ő földéről.
3 Én pedig megkeményítem a Faraó szívét és megsokasítom az én jeleimet és csudáimat Égyiptom földén.
4 És a Faraó nem hallgat reátok; akkor én kezemet Égyiptomra vetem és kihozom az én seregeimet, az én népemet, az Izráel fiait Égyiptom földéről nagy büntető ítéletek által.
"
Nos EZ a TELJES történet MINDEN ide vonatkozó részlettel, ami egyértelművé teszi Isten szándékát a Fáraóval kapcsolatban.
Tehát Isten KEZDETTŐL fogva azt tervezi, hogy a Fáraó csak "nagy büntető ítéletek által" fogja elengedni Izráel fiait.
Tehát nincs igazad abban, hogy:
"A saját sztorid szerint sem igaz, hogy a fáraó gyökér lett volna, a saját mitológiád meséli el részletesen, hogy Isten keményítette meg a fáraó szívét."
Te sem olvastad el a történetet a TELJES történetet.
Az "ártatlan" fáraó már jóval korábban megkeményítette a saját szívét! Úgy ahogyan azt Isten előre megmondta!
"
Látod, Vidiripi, TE nem olvastad el a teljes történetet!!!
Vidiripi
"Vidiripi, mert OLVASNI Te nem tudsz!!! Vagy szándékkal nem akarsz, csak annyit amennyi téged igazol, ám ez csak egy kiragadott részlet és nem az EGÉSZ történet."
Akkor idézem saját magamat!
"Természetesen ez sem a teljes történet!"
- Amennyiben valóban érdekli a teljes történet akkor olvassa el ő maga. Végezzen saját kutatást!
Te megtetted aminek nagyon, nagyon örülök. Sikerült ezt elérnem! :)
"Nos EZ a TELJES történet MINDEN ide vonatkozó részlettel, ami egyértelművé teszi Isten szándékát a Fáraóval kapcsolatban.
Tehát Isten KEZDETTŐL fogva azt tervezi, hogy a Fáraó csak "nagy büntető ítéletek által" fogja elengedni Izráel fiait."
Nem! Ez nem a teljes történet! De semmi gond! Tovább kell kutakodnod hogy megértsed a teljes történetet.
Hagyom hogy magadtól fedezd fel az összefüggéseket!
"Látod, Vidiripi, TE nem olvastad el a teljes történetet!!!"
Biztos vagy te ebben? Nincs olyan érzésed hogy valami kimaradt?
"Biztos vagy te ebben? Nincs olyan érzésed hogy valami kimaradt?"
Nem tudom hogy a másik válaszoló biztos -e benne de én igen.
Elolvastam az egészet többször is és Isten gonosz. Ha neked ez nem jött át akkor kihagytál valamit.
Olvasd el még párszor Vidiripi.
Vidiripi...
"De semmi gond! Tovább kell kutakodnod hogy megértsed a teljes történetet."
A rébuszokat, rejtvényeket, házi feladatokat ne itt próbáld feladni.
"Biztos vagy te ebben? Nincs olyan érzésed hogy valami kimaradt?"
Nincs!
Ha ellenvetésed van, akkor azt konkrétumokkal alátámasztva tedd meg!
" - Amennyiben valóban érdekli a teljes történet akkor olvassa el ő maga. Végezzen saját kutatást!"
Ha te is tudod, hogy hamis az állításod, akkor le sem kellene írnod!!!
"Ez nem a teljes történet..." -, de AKKOR miért nem a TELJES történetet írod le, miért nem ARRA vonatkozóan teszel megalapozott állításokat??? Talán, mert az nem a te elképzelésedet támasztja alá???
Miért akarod becsapni az embereket???
Nem érzed, hogy ez tisztességtelen???
47.
Miért lenne troll?
Ő hozott idézeteket és alátámasztotta a véleményét. Ellenben a például vidiripivel aki csak mondogatja hogy van valami de nem bizonyít semmit. Kettőjük közül vidiripi lenne inkább a troll.
49: Darkmoon80, akit védesz, folyamatosan olyanokkal bombáz, hogy pl. még olvasni sem tudunk. De elég ha csak egy pillantást vetsz a 46-os hozzászólásának az utolsó mondataira, szerintem mindent elmond. Vagy egy szorgalmas troll, vagy tényleg lehetetlen vele kommunikálni, mert csak a saját hangját képes meghallani. Ő az a tipus, aki míg beszélsz, nem téged hallgat, hanem a sorára vár, hogy végre újra beszélhessen és vádaskodhasson.
Vidiripi hozzászólásaiba nem megyek bele, mert van amivel egyetértek, van amivel egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!