Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
#87: "Az egyiptomiak mindenféle istenekben hittek.
Megtudhatták hogy milyen is az amikor az élő Isten megmutatja a hatalmát."
Ez pontosan úgy hangzik, mint egy agresszor reakciója. Egy szerető Isten a kegyetlen reakciót elkerülte volna. A válaszod alapján az általad hitt Isten kegyetlen.
Érdekes hogy mikor arról van szó hogy Isten gonosz akkor sok a bizonyíték.
Azonban a másik oldalról csak vagdalkozás, rágalmazás, sértegetés meggy. De bizonyíték semmi.
De az is lehet hogy akik itt Istent védik csak lejáratni akarják -e a hívőket a stílusukkal.
csak lejáratni akarják -e a hívőket a stílusukkal. - Ki előtt, az ateista előtt? Te szerencsétlen? Az ateista az az ember, aki önmagát akasztja arra a póznára, amire Istent akarja. Önakasztott emberek vagytok mind!
Jer 25:33 És azon a napon az Úrtól levágatnak a föld egyik végétől fogva a föld másik végéig; nem sirattatnak meg, és össze sem hordatnak, és el sem temettetnek, olyanok lesznek a földnek színén, mint a ganéj.-
Nem tetszik? Nincs jelentősége hogy mit pusmogtok itt össze a zavaros agyatokkal. Előre meg van írva a sorsotok. Aztán mehettek panaszra, csak nem lesz hova menni.
2Thess 1:7 Nektek pedig, akik szorongattattok, nyugodalommal mivelünk együtt, amikor megjelenik az Úr Jézus az égből az ő hatalmának angyalaival. 2Thess 1:8 Tűznek lángjában, ki bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.
93.
Én részemről pártatlan vagyok. Azonban ezt az oldalt nem csak ateisták olvassák/olvashatják.
Ha pedig valaki még keresi hogy miben is higgyen akkor elég rossz kép fog kialakulni arról az oldalról amit te képviselsz a stílusod miatt.
De szerintem te már szándékosan járatod le a hívőket itt. Próbálsz róluk minél rosszabb képet festeni.
96.
Nem mondanám hogy elrémiszt. Inkább csak nem szívesen tartoznék olyanok közé akik ilyen stílusban viselkednek és beszélnek.
Ezenfelül pedig külön le is írtam hogy a stílusa miatt.
" a stílusod miatt."
Így részedről ez a rész:
"93-as a Bibliából idézett." "Minket hívőket nem rémiszt el, amit írt, mert már olvastuk."
Vagy nem olvastad el amit írtam amiben leírtam hogy nem a bibliai idézettel volt a baj(de akkor mire fel írtad oda a válaszom számát?)
Vagy szándékosan próbálod kiforgatni a dolgokat. Ez pedig elég mocskos módszer.
"Amiért kifordult önmagából az azért volt, mert nem értettétek meg, olyan mintha idiótákkal beszélgetne."
A te stílusod is lenne mit javítani. A nem értették meg nem túl jó kifogás tekintve hogy az utóbbi pár oldalon nem szólt hozzá semmit a témához.
Ezenfelül a valaki nem ért velem egyet és ezen kiborulok szintén egy gyerekes mentalitás. Ha nem értesz egyet azzal amit írnak akkor próbáld meg érvekkel meggyőzni. Ha úgy látod hogy nem lehet mert túl elvakultak akkor köszönj el békésen és távoz a kérdés alól.
Ez a normális viselkedés. Ha a másik nem ért veled egyet az semmilyen módon nem jogosít fel az ilyen modortalan stílusra.
"Még egy jámbor keresztény is ha idiótákkal beszélget, akkor ideges lesz, mert nem érti, amit mond."
Ez pusztán kifogás keresés hogy megmagyarázzad a saját vagy a másik viselkedését. De attól még ez nem jogosítja fel arra hogy így viselkedjen. Ahogyan téged se.
97.
Ha úgy akarsz viselkedni mint egy hisztis kis gyerek akkor csináld. Látom nagyon meg akarod magyarázni. De ne lepődj majd meg ha ostobának néznek utána.
Igen Krisztus egyszer volt mérges életében felrugdosta a kereskedőket.
De miért? Mert Isten háza nem kalmárok tanyája, ahol gyakran becsapják a vásárlót.
Krisztus dühe példa a keresztényeknek, hogy védjék Isten házát, a templomot akár konfrontációt árán is. Mivel ugye békével nem fognak lemenni onnan.
Az ateisták érdekében próbálnak itt idézeteket ide írni. Hogy térjetek meg. Ha éppen csak a haragvó Istent látjátok és csak ezt akarjátok előhozni a Bibliából, akkor ám legyen higgyetek a haragvó Istennek. Igen haragszik arra, aki nem érti őt, nem cselekszi meg és nem keresi őt.
A jó Isten ígért nekünk Krisztus élete és feltámadása okán, egy másik életet amit ha nem hisztek, akkor saját hitetlenségetek miatt nem kapjátok meg azt a másik életet, saját magatokat ítélitek a testi halál után meg fog halni a lelketek is, ami sokkal borzalmasabb lesz.
Én és az itt lévő másik a mmaga másík stílusában figyelmeztettünk titeket, ne legyetek Istenben megátalkodottak.
Krisztus feltámadásában lássátok meg Isten életét ado jóságát,
ne a fáraó oldalán álljatok.
Isten visszaadja az életét, noha mindenki elveszti azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!