Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
Jobb lett volna így kerdezni:
Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit a Kivonulás konyvében?
Akkor sok minden helyére kerül, mert a példák a Kivonulás könyvéből valók. Úgyhogy a kérdező csak ebben a keretben kérdez.
141.
Valami nagyon megzavart úgy látom.
Szerinted ha egy kérdés a teljes Bibliára vonatkozik akkor Kötelező a teljes bibliából példákat hozni?
Attól még hogy a példái csak egy részből valóak attól még vonatkozhat a kérdés az egész bibliára.
Mondok egy példát:
Ha én azt mondom hogy tévedsz és hülyeségeket írsz mert például ezt tetted a 141. válaszodban is akkor az nem zárja ki azt hogy a többi válaszod ne lehetett volna ugyan úgy tévedés.
143.
A 141. válaszodban tévedtél. Persze nem kell elfogadnod. De ez nem változtat a tévedéseden.
A 109. válaszod pedig szintén tételesen meg lett cáfolva.
"Még az sem zárható ki hogy te tévedsz."
Szoktam. De a 142. válaszomban nem tettem például.
Nem sok értelme ezeknek a mentális akrobatikus mutatványoknak. Az Ószövetség Istene az Újszövetség Istene is. Aki Jézus is. Minden kegyetlenség, amit a múltban elkövetett azt Isten, Jézus és a Szentlélek követte el.
Az Újszövetség egyetlen sort sem tartalmaz arról, hogy pl. Jézus bocsánatot kérne a világ majdnem összes gyerekének vízbefojtásáért. Azt sem mondta, hogy az Ószövetség rosszul írta volna le a történteket.
Szóval hagyjuk milyen törvények vonatkoznak kikre és miért gondolják a keresztények, hogy az istenük jóságos. A kérdés az lenne itt, hogy hogyan lenne egy isten jóságos, ha valójában kegyetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!