Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
" Jézus búzaszemhez vagy mustármaghoz hasonlítja az embertömegeket."
Ennyire szereti az embereket?
Tehát aki már kicsit is rossz azt már nem szereti.
Ha valakit szeretsz azt szereted akkor is ha rossz. Az elég rossz nevelés amikor a szülő közli a gyerekével hogy nem szereti mert rosszat tett.
Ezenfelül az emberek nem egyformák. Nem vagyunk olyanok mint a mustármag vagy búzaszem. Ha így tekint ránk akkor nem embereket hanem hangyákat lát. Mindenkit egyformának és jelentéktelenek.
Egy szerető (normális) szülő nem tekint úgy a gyerekeire mint a mustármagokra. Nem egyformák. De attól még mindet szereti. Akkor is ha jók és akkor is ha rosszak.
" Jézus búzaszemhez vagy mustármaghoz hasonlítja az embertömegeket."
Nekem ezzel személy szerint semmi bajom sincsen. helytálló példa lehet bizonyos esetekben.
Az viszont, hogy élő emberek sorsáról úgy alkudoznak, mint a tüzépen a deszkákról, az egy kicsit eléggé tárgyiasító szerintem az emberekre nézve.
Hiheten dilettáns félremagyarázás megy itt.
Krisztus a hit magjait hasonlítja Isten vetéseinek. A hit a mag. A különböző földek, szikkadtabb talaj, az ember befogadóképessége amivel fogadja Isten hintését.
A mustármag a legkisebb mag, azaz a legkisebb hit.
Megis nagy termés lehet belőle.
"37Az Emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé napjaiban történt. 38A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, 39s jött a vízözön, és el nem ragadta mindnyájukat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is. 40Akkor, ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. 41Ha két asszony őröl a malomban, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják."
Ennek semmi értelme. Özönvízkor nem menekült meg a fele népesség, Noén és családján kívül mindenki elpusztult. Akkor mitől lenne a kettő ugyanúgy? Ennek a szövegnek az írója lehet sosem olvasta az Özönvíz történetét?
Amúgy az Emberfia az itt Jézust jelenti, nem? Jézus mitől tolvaj?
Na mindegy, sosem fogom én megérteni, hogy lehet a Bibliát zokszó nélkül abszolválni. Én túl mulya vagyok ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!