Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, hogyan magyarázz...

Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?

Figyelt kérdés
Pl. egyiptomi csapások, csecsemők halála, a midiániták legyilkolása, Áron fiainak halála, Kórah és társainak bűnhődése.

2022. márc. 4. 23:44
 171/186 anonim ***** válasza:
27%

" Jézus búzaszemhez vagy mustármaghoz hasonlítja az embertömegeket."

Ennyire szereti az embereket?

2022. márc. 25. 19:26
 172/186 anonim ***** válasza:
10%
171 Igen, mi csak termések vagyunk, jó és rossz. Az Isten a gazda, aki ha rohadt az alma, akkor kihajítja. Velünk is így lesz.
2022. márc. 25. 19:31
 173/186 anonim ***** válasza:
84%
Ennyit a szeretetről és jóságról.
2022. márc. 25. 19:47
 174/186 anonim ***** válasza:
10%
173 Miért? A jó almát szereti a gazda, abban örömét leli vagyis szereti. Nem voltál te termelő gazda? Én már termeltem paprikát és ha egy, kettő gyönyörű lesz, akkor nagyon örül az ember. Nem véletlen mondta ezt a hasonlatot Jézus.
2022. márc. 25. 20:02
 175/186 anonim ***** válasza:
84%

Tehát aki már kicsit is rossz azt már nem szereti.

Ha valakit szeretsz azt szereted akkor is ha rossz. Az elég rossz nevelés amikor a szülő közli a gyerekével hogy nem szereti mert rosszat tett.

Ezenfelül az emberek nem egyformák. Nem vagyunk olyanok mint a mustármag vagy búzaszem. Ha így tekint ránk akkor nem embereket hanem hangyákat lát. Mindenkit egyformának és jelentéktelenek.

Egy szerető (normális) szülő nem tekint úgy a gyerekeire mint a mustármagokra. Nem egyformák. De attól még mindet szereti. Akkor is ha jók és akkor is ha rosszak.

2022. márc. 25. 20:10
 176/186 anonim ***** válasza:
89%

" Jézus búzaszemhez vagy mustármaghoz hasonlítja az embertömegeket."

Nekem ezzel személy szerint semmi bajom sincsen. helytálló példa lehet bizonyos esetekben.

Az viszont, hogy élő emberek sorsáról úgy alkudoznak, mint a tüzépen a deszkákról, az egy kicsit eléggé tárgyiasító szerintem az emberekre nézve.

2022. márc. 25. 21:04
 177/186 anonim ***** válasza:
6%

Hiheten dilettáns félremagyarázás megy itt.

Krisztus a hit magjait hasonlítja Isten vetéseinek. A hit a mag. A különböző földek, szikkadtabb talaj, az ember befogadóképessége amivel fogadja Isten hintését.

A mustármag a legkisebb mag, azaz a legkisebb hit.

Megis nagy termés lehet belőle.

2022. márc. 25. 23:29
 178/186 anonim ***** válasza:
45%

176 Jézus eljövetelekor tényleg "tüzépes deszka" eset lesz:

[link]

Végülis jó a hasonlat.

2022. márc. 26. 19:42
 179/186 anonim ***** válasza:
95%

"37Az Emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé napjaiban történt. 38A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, 39s jött a vízözön, és el nem ragadta mindnyájukat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is. 40Akkor, ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. 41Ha két asszony őröl a malomban, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják."

Ennek semmi értelme. Özönvízkor nem menekült meg a fele népesség, Noén és családján kívül mindenki elpusztult. Akkor mitől lenne a kettő ugyanúgy? Ennek a szövegnek az írója lehet sosem olvasta az Özönvíz történetét?

Amúgy az Emberfia az itt Jézust jelenti, nem? Jézus mitől tolvaj?

Na mindegy, sosem fogom én megérteni, hogy lehet a Bibliát zokszó nélkül abszolválni. Én túl mulya vagyok ehhez.

2022. márc. 26. 19:52
 180/186 anonim ***** válasza:
16%
Jézus úgy jön el mint egy tolvaj. Erre a hasonlat, ott ülsz az ágyon és halvány lila gőzöd sincs, hogy éppen a nappalidból viszik a TV-t. Na így jön el Jézus. A másik, hogy Jézus eljövetelekor mindenkit elvisznek valahova, kit hova az a nem mindegy. Otthagyják-e az ördögnek vagy sem az illetőt. Ezt pofon egyszerű megérteni.
2022. márc. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!