Keresztények, hogyan magyarázzátok Isten kegyetlen tetteit?
"A gyilkolási ösztön öröklődik,"
Ami honnan is származik? Csak nem Isten plántálta az emberbe? Ki gondolta volna...
Szerintem szabad gyilkolni. De Isten megparancsolta, hogy az övé a bosszú. Aki hisz ebben nagyon, akkor az gondolattal meg tudja ölni ellenségeit, ugyanis ráhagyja Istenre. De azt azért mondhatjuk, hogy "látod Istenem mit tett velem ez az ember, állj értem bosszút..."
Mondjuk én már várom az utolsó időket, mielőtt Jézus eljönne háború lesz a jók és gonoszok között és akkor annyi gonoszt hányhatok kardélre, amennyit szeretnék.
162es Na... itt maradt még egy példány az Özönvíz emberének logikájából.
Krisztus logikája szerint viszont: "Aki kardot ránt kard által veszik el."
Szép példája a 162es, hogy kihívja a sorsot maga ellen.
"162es Na... itt maradt még egy példány az Özönvíz emberének logikájából."
Tehát Isten annyira béna volt hogy kipusztítani se tudta őket?
Isten tetteivel az a probléma hogy olyanok mintha
Lenne egy városban egyetlen egy bűnöző és Ő azért hogy megbüntetése azt az egy embert atomrakétát lő ki az egész városra. Úgy hogy közben pedig a rakéta indító gomb mellett van rengeteg egyéb eszköz gombja amik csak a bűnöst ölnék meg vagy még őt sem ölnék meg csak elkapnák/megbüntetnék.
De Ő mégis az atomot lőtte ki.
Ez elég buta logika, ujjad öl szopott logika.
A Biblia pontosan az ellenkezőjét mondja. Ameddig van egyetlen igaz ember a városban, megkegyelmez annak a városnak.
ja, úgy kellett külön alkudozni vele, hogy adja már lejjebb
úgy alkudozott Ábrahámmal a város emberi lakóiról, mint a piaci halaskofa az apróhalról
még Ábrahám is többre becsülte az embereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!