Mi van akkor ha az egész csak kitaláció?
40: Melyik parancsot olyan nehéz betartani egyébként? A Ne ölj parancsot? Vagy a Ne lopj? Ne paráználkodj? Ezek útmutatások a helyes élethez, nem csak vallásos emberek számára, hanem nem hívő ember számára is javallott ezeket betartani.
Igenis van veszíteni valója az istentelen életet élőnek. Aki nem hisz Istenben és azt hiszi, hogy emiatt lophat, ölhet, hazudhat. Majd ha ott áll az ember az utolsó ítéletnél, akkor se lesz semmi veszíteni valója? Nagyon is van, a kárhozat. Ki szeretne elkárhozni? Senki. Márpedig a Biblia nem egy cukormázas valami, le van írva, hogy ha valaki bűnös ember, akkor felelni kell a tetteiért. Kivéve, ha őszintén megbánja azt, bűnbánatot tart ÉS jó útra tér.
Aki hisz Istenben, de semmi nem lesz a végén, az igazából nem veszít nagyot szerintem. Hisz valószínű ígyis-úgyis betartaná az erkölcsi parancsolatokat, nem? Jobb arra várni, hogy betör a rabló hozzád és felkészülsz rá, mintsem hogy váratlanul arra érj haza, hogy kirabolták az egész házadat. Na szerinted melyik a rosszabb? Hagynád, hogy kirabolják a házadat? A Bibliát én nem vonom kétségbe, Isten szava.
A bűnbánat és a megtérés mindenki számára nyitott, így aki jó útra tér és bízik Istenben, annak nem kell félnie.
"Melyik parancsot olyan nehéz betartani egyébként?"
Ha egyiket sem akkor miért járnak olyan sokan és olyan gyakran gyónni?
"Igenis van veszíteni valója az istentelen életet élőnek."
Ha vallásos életet élsz is lehet pofára esel ha kiderül másik istent kellett volna követni. Ha nem követsz egyet se akkor se nagyobb az esélye annak hogy pofára esel.
"Aki hisz Istenben, de semmi nem lesz a végén, az igazából nem veszít nagyot szerintem."
Szerinted. De te tévedsz. Úgy hogy nem számít.
Tegyük fel van egy homoszexuális ember aki megtagadja önmagát a vallása miatt. Nem él azzal aki szeret a vallása miatt. De ez csak egy példa.
"Hisz valószínű ígyis-úgyis betartaná az erkölcsi parancsolatokat, nem? " Elég sok van. Kihangsúlyozhatjuk az általánosakat mint a ne ölj. (ezt nagyon szeretitek csinálni) de ez nem változtat azon hogy vannak olyanok is mint az előbbi ami csak gyűlöletet és keserűséget eredményez.
42: Szerintem Isten jobban ismer minket, mint mi saját magunkat és ő jobban tudja, mi a jó nekünk. Vallásos neveltetést kaptam, szüleim is vallásosak, bár apa nem annyira. Keresztény katolikus vagyok, a Biblia a szent könyvünk. A Tízparancsolat a legfőbb erkölcsi iránymutatás, ezeket kell betartani a keresztényeknek.
Tégy belátásod szerint, szabad ember vagy, nem erőltetek rád semmit. Mindenesetre én "várom, ha jön a rabló és nem fogok meglepődni rajta, ha betörne". Jobb félni, mint megijedni. Ha leégett a ház, akkor már késő bánat.
" Mindenesetre én "várom, ha jön a rabló és nem fogok meglepődni rajta, ha betörne". Jobb félni, mint megijedni. "
Értem. Tehát mélyre menően tanulmányoztad az összes létező vallást és követed is mindegyiket pontosan betartva az összes törvényt.
46
Igen. De ha össze találkozunk és téves vagy hazug dolgokat terjesztesz akkor azt nem fogom legközelebb sem szó nélkül hagyni.
47: Jó én most fejeztem be! Akkor ne beszélgess hazugokkal, ennyi. Légy ateista, teszek rá magasról, de nem szeretem a bunkóságot, meg ha lehazugoznak.
Viszlát. Ennyi volt, nem írok többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!