Mi van akkor ha az egész csak kitaláció?
"Az energia törvénye meg van?"
Ezzel pontosan mire akarsz utalni?
Szia
Mivel Istenről írsz, alapul csak a Bibliát kellene górcső alá venni, mert MINDEN ami Istennel kapcsolatos, azt lehet tekintélynek elismerni! Minden más hamis!
Nos ami a Bibliában le van írva Istenről, a szándékáról, az akaratáról, a cselekedetiről, a te szempontodat véve alapul: vagy igaz, vagy sem. Tehát 50-50%-ban igaz, vagy sem! Tehát ha igaz, akkor sokak számára ez örök életet jelenthet itt a földön. Ha nem igaz, akkor marad az, amiben jelenleg is élsz. Óriási a tét!
Ha ezt vesszük alapul, akkor a Te életed, a te jövőd érdekében érdemes lenne ezt alaposan megvizsgálni, utána járni, főleg, mivel a kérdésed alapján ez foglalkoztat is téged.
De írhatok én bármit neked, és mások is, ha abból indulsz ki, amit jelenleg TUDSZ erről a témáról, és ez vajmi kevés. Ezen kívül miért hinnél nekem, vagy másoknak? A személyes meggyőződés mindennél fontosabb. Na és persze az előítéletmentesség, az alázat és a szelídség mind olyan tulajdonságok, amelyek kellenek ahhoz, hogy Isten megadja Neked is az értelmet, ahogyan az Ő leíratta a Példabeszédek 2:1-5 verseiben. Hidd el ez nélkül SOHA nem értheted meg a Bibliát! Személyes tapasztalatom írom. De ezt is mért hinnéd el, ha ki nem próbálod?
"Én nem érzem Istent bárki bármit mond! "
Ezért mondjuk kb. 2426 éve, hogy Istent nem érezni kell
"Mi van akkor ha az egész csak kitaláció?"
Mi van, ha nem kérdeznéd meg minden nap?
"Én szerintem a bibliát magányos okos emberek irhatták azért, hogy az emberek féljenek és adakozzanak."
Kommunisták már lelőtték előtted ezt a poént, meg a szefós Voltaire is
"Én szerintem a bibliát magányos okos emberek irhatták azért, hogy az emberek féljenek és adakozzanak."
Milyen önzetlenek voltak, hogy már 4000 éve elkezdték írni, hogy ez ma működjön
"Át vagyunk baszva rendesen. És most hagyjuk ezt a dumát hogy magátol semmi nem jön létre, elegem van ebből."
Akkor engedd el. Attól még a semmiből nem lesz semmi.
"Isten hogy jött létre???"
Sehogy. Örökké van
" Ja ő mindig létezett hahaha akkor ő magátol jött létre?"
Próbáld felfogni az örökké szó jelentését. Tehát nem jöhetett létre. Mindig van.
"Akkor minket sem tervezett meg senki sem, minden a véletlen műve."
Igen, neked jobb, ha az evolúciós marhaságban hiszel.
Ne feledd, azt hiszel, amit akarsz. De azt se feledd, hogy a hitedért te fogsz felelni, nem más
"Ha az emberek mindent elhisznek amit mondanak nekik anélkül hogy bármit is kéne bizonyítani vagy akár a bizonyítékok ellenére, akkor nem tudunk veled mit kezdeni."
Pl. az evolúciós marhaság pont ilyen. Ha bizonyítékot kérek, akkor megsértődnek és tudományellenességgel vádolnak, vagy egyszerűen elküldenek anyámba
"Miután meghalt megszuntek a csodák"
Kivéve, hogy az apostolok és az első század összes hívője tonnányi csodát csinált...
14.
Ki mondta hogy mindenki hazudik?
Én ilyennel még nem találkoztam. Tudsz példát küldeni?
Én olyat szoktam látni hogy nem fogadnak el mindent amit írnak vagy mondanak egyből. Kritikusan szemlélik a dolgokat. De ez nem jelenti azt hogy szerintük a bibliában hazudnának. Nem csak az lehetséges hogy hazudnak benne és hogy igaz.
De ott van az is hogy a bibliát nem 1 ember írta. Így az hogy hazudik felveti azt a kérdést is hogy ha igen akkor mind?
"Krisztus volt vajon Isten kitaláloja???? Miután meghalt megszuntek a csodák."
Ha csak kitalálta Istent, akkor honnan voltak a csodák?
A nagyjával egyet értek, amit mondasz.
Bár nem tudom, hogy a vallásoknak és a bibliának mi köze van istenhez, de te biztos tudod.
Most is beszél hozzánk isten.
Én bármikor mikor meidtálok, tisztán érzem.
Fizikai emberként gondolkodsz. Isten ezen felül áll.
A végtelenség és örökkség nem.időben létezik, hanem ő benne létezik az idő.
Én szeretném ha létezne egy ilyen Isten. Annyi év eltelt már és egy jelet nem kaptunk persze akkoriban voltak jelek 2000 ével ezelőtt. Előtte is voltak emberek a foldon 2 millio ével ezelőtt is
. A jelek megszuntek mert mind azt aki ezeket kitalálta már meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!