Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi van akkor ha az egész csak...

Mi van akkor ha az egész csak kitaláció?

Figyelt kérdés
Én nem érzem Istent bárki bármit mond! Aki azt mondja hogy létezik annak már teljesen átmosták az agyát. Én szerintem a bibliát magányos okos emberek irhatták azért, hogy az emberek féljenek és adakozzanak. Ez tuti igy volt legalábbis én ezt tettem volna. És még trükköket is bevetettek. Ma miért nem szól Isten hozzánk? Vajon nem azért mert aki kitalálta Istent az már meghalt és megszűntek a jelek amivel éveken át etette a naiv hiszékeny buta embereket? Át vagyunk baszva rendesen. És most hagyjuk ezt a dumát hogy magátol semmi nem jön létre, elegem van ebből. Isten hogy jött létre??? Ja ő mindig létezett hahaha akkor ő magátol jött létre? Akkor minket sem tervezett meg senki sem, minden a véletlen műve.
2022. febr. 23. 02:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/82 A kérdező kommentje:
Krisztus volt vajon Isten kitaláloja???? Miután meghalt megszuntek a csodák.
2022. febr. 23. 02:32
 2/82 Isti22 ***** válasza:
83%

"Mi van akkor ha az egész csak kitaláció?"

Semmi, nincs jelentősége. Ha úgy tetszik, tekints Istenre koncepcióként, úgy is működik.

2022. febr. 23. 04:44
 3/82 anonim ***** válasza:
24%

Ezeket a fiatalokat nézve csak nem tűnik kitalációnak 😅😇

[link]

[link]

2022. febr. 23. 06:00
 4/82 anonim ***** válasza:
58%
Ezek a kérdések csak másodlagosak. Az elsődleges kérdés az, hogy adnál-e esélyt a bibliának arra, hogy válaszoljon ezekre a kérdésekre?
2022. febr. 23. 07:11
 5/82 anonim ***** válasza:
88%

3.

De. Őket nézve is kitalációnak tűnik.

Kérdező

Ha az egész kitaláció akkor

- valamelyik másik vallás a helyes

- nincs olyan vallás amelyik a valódi istent/isteneket írja le vagy kapcsolódik hozzájuk

- nincs semmilyen isten

Megjegyezném hogy a 2. (és a 3.) opció esetén például nem szükséges az hogy létezzen bármiféle lélek. Míg a bibliai vallásoknak elég alap része a lélek és a túlvilág.

Azonban a lélek létezésére semmi bizonyíték nincs míg logikailag valószínűbb a nem léte.

2022. febr. 23. 08:26
 6/82 anonim ***** válasza:
41%

"Krisztus volt vajon Isten kitaláloja?"

Ezen jót nevettem.

2022. febr. 23. 09:34
 7/82 anonim ***** válasza:
25%

Pl. ha elkezdek mesélni egy fiatalnak arról 50 évesen, hogy milyen volt felnőni a szocializmusban gyerekként, akkor azt mondja, "papi, ez meg sem történt kitaláltad az egészet". Elmondom neki még nem volt telefonunk, sem okostelefonunk, akkor erre azt mondja, "minek éltetek akkor?"

Ha te is ilyen mentalitású vagy, akkor nem tudunk veled mit kezdeni.

Ha a fiatalok letagadják a 70-80-as éveket, ami 50 éve volt, akkor hogy hihetnék el, ami 2000 éve történt? Én a Biblia íróinak hiszek, mert megtapasztalták Jézus munkásságát, csodáit, halottak feltámasztását, vakok, sánták gyógyítását, stb.

2022. febr. 23. 10:29
 8/82 anonim ***** válasza:
13%
Ja, és az életüket áldozták ezért a hitért.
2022. febr. 23. 10:31
 9/82 anonim ***** válasza:
18%

Pl. ha elkezdek mesélni egy fiatalnak arról 50 évesen, hogy milyen volt felnőni a szocializmusban gyerekként. Kiszenezem a történetet és kitalálok olyan dolgokat amik meg sem történtek hogy szórakoztassam és ne gondoljon olyan unalmasnak.

akkor azt mondja, "papi, neked nagyon izgalmas életed volt, nagyon menő vagy"

Ha te is ilyen mentalitású vagy, akkor nem tudunk veled mit kezdeni.

Ha az emberek mindent elhisznek amit mondanak nekik anélkül hogy bármit is kéne bizonyítani vagy akár a bizonyítékok ellenére, akkor nem tudunk veled mit kezdeni.

2022. febr. 23. 10:39
 10/82 anonim ***** válasza:
0%
Ja + jelentettelek
2022. febr. 23. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!