Akik a keresztény szektákban (pl. Jehova tanú, hitgyüli stb.) mentálisan leépülnek, azoknak az állapota ott lett rosszabb, vagy már eleve úgy mentek be oda, hogy nem voltak normálisak?
"Volt akinek szolgálata során 1-2 napos hulla támadt fel Africában"
Ilyen tényleg volt, ráadásul ez az illető minden héten meghalt, hogy aztán egy másik faluban feltámasszák. Csórikám pár éve tényleg meghalt, valahogy akkor fekve maradt és a férgek eszik azóta :)
#40-es, nem vagyok ortopéd orvos, nekem elég volt látni a barátom gyógyulását, továbbá azt látni, hogy eldobja a talpbetétét, ami nélkül a gyógyulása előtt nem tudott rendesen járni.
Tudom, hogy sokakban ez utálatot vált ki, de a barátom tényleg meggyógyult! :)
Nem vált ki senkiből utálatot (még ha szeretnéd se), csak szánalmat, hogy vannak ennyire buta, hiszékeny emberek :(
Sajnos sokszor a hívők összekeverik a hitet és a hiszékenységet, sok "hívő" pedig inkább hiszékeny, mint sem hívők, mert hitük csak és kizárólag ezeken a manipulatív trükkökön alapul.
Isten gyógyít, a meggyógyultak örülnek, a hitetlenek pedig butaságnak tartják, meg trükknek. Ez van.
Amikor Jézus gyógyított, akkor sem mindenki hitte el. Most is Jézus gyógyít a keresztény gyülekezetekben, ahol hittel Őhozzá fordulnak, most se hiszi el mindenki, még akkor sem ha vannak orvosi papírok róla. Az orvosok általában azt mondják a gyógyulás után: félrediagnosztizáltuk, nem is volt beteg (Mert abból nem lehet meggyógyulni! Azért!).
Hát igen, ezek a gonosz orvosok már csak ilyenek. Egyet árulj el nekem: miért nem fordult még elő soha, hogy
- amputált végtag kinőtt
- Down-szindróma eltűnt (a magzati korban betegnek tartott, majd egészségesen született gyerek nem számít, ilyenkor gyakori a rossz diagnózis.)
Jézus leprást gyógyított meg, születésétől fogva vaknak adta vissza a látását és halottat támasztott fel.
A hitgyüliben és a hasonló szektákban miért nincsenek ilyenek? Csak szemfényvesztés és átvágás, mint például ez:
Nem csak a halálból hozta vissza, de korábbi előadás alkalmával kerekesszékből is felállította már.
De biztos az orvosokkal van a baj tényleg...
"a hitetlenek pedig butaságnak tartják, meg trükknek"
Pontosítok, az épeszű és nem fanatikusan elvakult emberek tartják annak. Attól, hogy valaki nem hisz ezekben a showman sarlatánokban, még nem lesz hitetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!