Akik a keresztény szektákban (pl. Jehova tanú, hitgyüli stb.) mentálisan leépülnek, azoknak az állapota ott lett rosszabb, vagy már eleve úgy mentek be oda, hogy nem voltak normálisak?
Tudom, hogy nem lesz népszerű itt, de én magam is többségében mentálisan nem leépült, hanem felépült keresztényeket ismerek a Hit Gyülekezetében. Volt olyan, akit orvosok által gyógyíthatatlan betegségből hozott vissza az Úr! Mentálisan is teljesen felépült.
A Jehova Tanúi közül nem ismerek személyesen senkit, de azt tudom, hogy ők a tanításaik alapján nem tekinthetők keresztényeknek, mert olyan keresztény alaptanításokat tagadnak, mint Jézus Krisztus kereszthalála (ők ehelyett Mihály angyal karóba húzását tanítják), a Szent Lélek személye (személytelen erőnek gondolják csupán), a Jézus által is tanított pokol az elkárhozott lelkek számára, stb.
Sajnos nagyon sok Római Katolikus Egyházban leépült emberrel is találkoztam, itt a fórumon is, az egyik hölgy megírta, hogy amikor egy katolikus védőszenthez imádkozott a házasságáért rendszeresen, pont akkor csalta meg rendszeresen a férje egy másik nővel, és teljesen tönkrement az élete, amelyben a vallása is szerepet játszott. Egy másik római katolikus hitű hölgy leírta, hogyan csavarodott a születendő gyermeke nyakára a köldökzsinór, és még egy tucat dolgot, és szerinte ő átok alatt van.
De ismétlem, nagyon sokan vannak leépült emberek a legnépesebb felekezetből is sajnos.
"Volt olyan, akit orvosok által gyógyíthatatlan betegségből hozott vissza az Úr! Mentálisan is teljesen felépült."
Eddig csak egyetlen egy orvosi papír volt látható, azon éppen a diagnózis az volt, hogy a hitgyüliben bolondult meg szegény. Ezt a hivatalos orvosi papírt itt a fórumon is közzétették.
A többi az csak mese 21-es :)
Nem így van, én több meggyógyult embernek láttam az orvosi papírját, volt olyan hitetlen orvos (dr. Krivácsi Péter gyermekgyógyász), aki videófelvételen is mesélt egy hites keresztény úszó fiú számára megmagyarázhatatlan, és csodának tartott gyógyulásáról.
Egy egyetemista keresztény fiú ismerősöm (ugyanarra az egyetemre jártunk) pedig a szemem előtt gyógyult meg egy szemmel is látható betegségből ima hatására.
A komolyabb gyógyulások száma több száz fölött van, egy időben még írták ezeket, és dokumentálták, cikkek is jelentek meg róla újságokban, illetve televíziós riport is született (egy tolószékes, az orvosok által megállapítottan járni képtelen hölgy felállt az egyik Istentiszteleten, a gyógyulása hatására az egész családja megtért Istenhez).
Idézt egy cikkből Bánhegyi István gyógyulásról.
„Küzdöttek és győztek – mondja a tizenhat éves Bánhegyi Istvánról bámulatos gyógyulása után kezelőorvosa ....
- Riporter: Bánhegyi István pontos betegsége érdekelne.
- Dr. Krivácsi Péter, István kezelőorvosa az intenzív osztályról:
Pisti szepszist kapott, magyarul vérmérgezést. Volt egy krónikus homloküreg-gyulladása, ami elérte az agyhártyát, majd az agyvelőt is. Onnan tört ez a baktérium a vérbe, és aztán minden szervben megtapadt. Ezt mi úgy hívjuk, sok szervi elégtelenség.
– Ez akár napok alatt halált okozhat?
– Nem napok: órák, percek alatt is ölhet.
– Mitől függ, hogy ki hal meg, és ki marad életben?
– Tény és való, mi sem tudjuk ezt részleteiben. Pistike gyógyulása nekünk is hatalmas sikerélmény volt.
– A szülők a gyógyulást Isten akaratának és imájuk erejének tudják be.
– Nézze, én nem vagyok hívő, a csodákat nehezen tudom magyarázni. Előfordul néha, hogy imádkoznak a gyerekekért, de ilyen állhatatosan és bátran küzdeni az életért még senkit nem láttam. Tudniillik szervspecifikusan, orvosilag meghatározott dolgokra orientáltan imádkoztak. Általában „a” gyerekekért szoktak imádkozni, ők viszont ezt lebontották az adott szervre. Így hol a veséért, hol az idegrendszerért, hol a vérért vagy egy-egy jó laboreredményért imádkoztak.
– Honnan tudták, hogy éppen mi a legsürgősebb?
– Hát megbeszéltük, jó viszonyban voltunk a szülőkkel. Ők mindig kérdezték, hol van éppen a legnagyobb baj, és mi megmondtuk. Tudja, ezen az osztályon egyik orvos sem vallásos, ezzel együtt azt egyikünk sem vitatja – sőt egészen biztosak vagyunk abban –, hogy ha nem harcoltak volna így, minden másképp alakult volna. Nuku sikersztori. De küzdöttek és győztek.”
Dr Krivácsi Péter video a Hír TV-ben:
Olyan érdekes, hogy ezek a "csodás gyógyulások" mindig a hites berkeken belül maradnak, és a tömegek nem értesülnek róluk. Vajon nem azért, mert az illető valójában meg sem gyógyult, vagy ha igen, az tisztán orvosi szempontból is megmagyarázható?
Az egyetemista sráccal, aki a "szemed előtt gyógyult meg" mi történt pontosan? Megnövesztették a lábat? (Klasszikus). Vagy hirtelen elmúlt az évek óta gyötrő hátfájása? (Ez visszajön) Miétrt nem látok olyat a hit gyüliben, hogy vakok látnak, sánták járnak, mint ahogy Jézus mondta? Igazi vakok, és igazi sánták, olyanok, akiket én is ismerek, nem a színpadon, a mutatvány közben látom őket először.
Legjobb tudomásom szerint az utolsó videódban említett "csodásan meggyógyult" srác sem gyülis már, nyilván nem véletlenül.
Egyébként kedves 21-es, nagyon le vagy maradva. A katolikusok szidása már lejárt lemez. Semjén Zsolt a Szent Pál Akadémián ad elő, Németh Sándor elmegy a pápa miséjére, és papokkal közösen szentel fel stadionokat. Tíz éve még valóban elképzelhetetlen lett volna ez, de ma már más szelek fújnak.
Egy akkora tragédiát pedig, amit írtál, azzal magyarázni, hogy az illető nem a megfelelő felekezetbe jár, iszonyú undorító dolog. Tudod, bármilyen elképzelhetetlen is, gyülis családokban is történnek tragédiák, és akármennyire is nem bírom Németh Sándort, SOHA még csak meg sem fordulna a fejemben, hogy azért veszíti el valaki a gyerekét, mert "démonizált" egyházhoz tartozik.
#24-25
Nem láttam a linkelt cikkekben hivatalosan, orvosok által kiállított papírt, hogy csoda történt volna.
Mint írtam, eddig csak egyetlen egy hivatalos orvosi papír volt ezen a fórumon felmutatva, azon pedig pont az állt, hogy a hitgyüli miatt egy ember mentálisan sérült lett. Tehát eddig ez a destruktív szekta csak annyit tudott felmutatni, hogy mentálisan sérülté tett legalább egy embert.
Több száz komoly gyógyulás volt már a hites keresztények között, tolókocsis nő felállt a tolószékből, orvosok diagnosztizálták előtte a betegségét, utána a gyógyulását. Az esetről televíziós riport is készült (A Tények című televízió műsor többször is bemutatta, természetesen a gyógyulást igazoló hivatalos orvosi papírokat is megmutatták).
Egy lány rákból gyógyult meg, a gyógyulás előtt a betegségét több kórházban orvosok diagnosztizálták, később a gyógyulását is megállapították ugyanezen orvosok.
Bánhegyi István gyógyulását Krivácsi doktor úr nem tudta megmagyarázni, illetve csodának minősítette, a betegség során mondták is a szülőknek, hogy itt ők már nem tudnak mit tenni, itt már csak a csoda segíthet.
A szemem előtt egy egyetemista társam meggyógyult ima alatt, illetve jómagam is imádkoztam Istenhez egy ismerősért, aki nagyon komoly betegségbe került, és igen hamar meggyógyult.
Jézus a földi életében is sok csodát tett bizonyos városokban, mégsem tért meg senki a keményszívűségük és hitetlenségük miatt. A keresztény gyülekezetekben hálát adnak Istennek a gyógyulásokért, a világiak, álkeresztények, farizeusok placebót, csalást emlegetnek.
Nem mindenkié a hit, írja a Biblia, és látom, hogy ez igaz.
Vannak emberek, akiknek a hitetlenség és ennek következményei az osztályrésze, öröksége.
Az ellendrukkerek becsukják a szemüket, ha jó hírt hallanak, de a többiek örülhetnek is neki! Gera Zoltán leszokott a kábítószerekről, és az Istenhez való megtérése után fizikailag és mentálisan is felépült, majd nemzetközi szintű focista lett belőle, 2016-ban az EB csoportkört meg is nyerték a magyar válogatottal.
Az alábbi videóban Gera Zoltán angol csapata, a Fulham Gera góljával veri a Rooney-vel, C. Ronaldo-val felálló Manchester United-et:
https://www.youtube.com/watch?v=cD0m0-NnCxk
Gera gólja 3:40-től látható.
Egy m4 csatorna által készített szép film Gera Zoliról:
https://www.youtube.com/watch?v=tE_lKSEsUEg
Az egész film érdekes, de 16:50-től egy különleges információ hangzik el Gera Zoliról, Roy Hodgson angol edző szájából!
Az elhangzottak után Molnár Mátyás, az m4sport TV csatorna műsorvezetője így fogalmazott:
"Én akkor értettem meg, hogy mi a különbség Gera Zoltán és a többiek között".
magic magyar, enjoy:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!