Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a keresztény szektákban...

Akik a keresztény szektákban (pl. Jehova tanú, hitgyüli stb.) mentálisan leépülnek, azoknak az állapota ott lett rosszabb, vagy már eleve úgy mentek be oda, hogy nem voltak normálisak?

Figyelt kérdés
2022. febr. 4. 09:19
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
66%
na befutott az ugyeletes jehova. de, szekta vagytok, akar tetszik akar nem
2022. febr. 4. 12:00
 12/50 anonim ***** válasza:
76%

"Ma mégis olyan felekezetek, szekták és kultikus csoportok rengetegét látjuk, amelyek kereszténynek vallják magukat, jóllehet ellentétes tantételeket tanítanak, és különféle magatartási irányelvekhez ragaszkodnak."

Milyen igaz kedves hozzászóló, mint a kérdésben említett két szekta, a hitgyüli és Jehova tanúi.

2022. febr. 4. 12:04
 13/50 anonim ***** válasza:
36%
Jaj, imádom, amikor a sok valláskárosult szétszedi egymást, mert máshogyan értelmezik a Bibliát. xD
2022. febr. 4. 12:39
 14/50 anonim ***** válasza:
77%

"Egyik sem szekta. Magyarországon mindkét felekezet Egyháznak minősül."

Tudjuk. De ez nem érv. Ha valaki megalapítaná a magyar manicheus egyházat, és az hivatalosan Egyházként lenne bejegyezve, akkor elfogadnád kereszténynek a manicheusokat? Aligha. Bizonyára egy világi szektának tekintenéd.

2022. febr. 4. 13:05
 15/50 anonim ***** válasza:
75%

Azzal vitatkoznék, hogy aki felnőttként került be, az nem hagyja ott. A Hit Gyüliről tudom, hogy több százezer ember került már vele hosszabb-rövidebb időre kapcsolatba, az aktív tagjai száma viszont néhány tízezer. A többi lemorzsolódott.

Én 2 év után hagytam ott, a férjem 10 év után, de van olyan ismerősöm, aki kerek 30 évig volt bent, de nemrég kijött. Ő tényleg labilis személyiség (bár messze nem mentális beteg), de épp egy erősebb életszakaszában van, és ez segített neki a szabadulásban.

2022. febr. 4. 13:57
 16/50 anonim ***** válasza:
69%
nem irtam hogy lehetetlen, csak azt hogy ritkabb. orulok hogy ti ki tudtatok szabadulni, 15
2022. febr. 4. 14:00
 17/50 anonim ***** válasza:
21%

Ez így általánosítás, ott van például a Pajor Tomi, akit viszont a Hit Gyülekezete rángatott vissza az önpusztításból. Nem én leszek az első, aki védelmébe veszi ezeket a kisegyházakat, de ha erre van szüksége valakinek, hogy ne omoljon össze, akkor nem fogon azt mondani, hogy inkább pusztult volna bele.

Én katolikusként azt gondolom, a protestáns felekezeteknek is meg lesz az Isten által nekik rendelt szerep az üdvtörténetben. Hogy pozitív vagy negatív, azt nem tudhatom, de nem gondolom, hogy fel kéne őket számolni.

2022. febr. 4. 18:46
 18/50 anonim ***** válasza:
97%

"Ez így általánosítás, ott van például a Pajor Tomi, akit viszont a Hit Gyülekezete rángatott vissza az önpusztításból. "

Pajor Tomival az történt, hogy egyik függőségből a másikba esett. Talán igazad van abban, hogy amiben most van, az kevésbé veszélyes (vagy legalábbis lassabban pusztít), de akkor is függőség. Amit pedig a gyerekeinek okozott ezzel, az talán összemérhető azzal a kárral, ami akkor érte volna őket, ha drogos marad.

Nem a levegőbe beszélek, akit érdekelnek a részletek, nézzen utána Pajor Ábrahám házassága történetének, és vegye figyelembe, hogy az egészet nyilvánosságra is hozták. Na EZ nem történt vona meg szegény sráccal, ha nem a Hit Gyüliben nő fel.

2022. febr. 4. 19:10
 19/50 anonim ***** válasza:
65%
Ahogy mondtam, nem én leszek az első, aki megvédi őket 🙂
2022. febr. 4. 19:44
 20/50 anonim ***** válasza:
34%
Hát nem a Jehova tanúi az biztos az utolsó kerdésedre válaszolva, titeket is alapitott Pittsburghben vmi Russel aki es tarsai ertelmetlen vitákba nem akarok veled belemenni az uj forditasotok is katasztrofa arrol nem is beszelve h Jezus visszjővetelere mar joparszor mellélőttetek igazabol teologialag minden v szinte minden még a történelmi egyházak teologiájában is alap az ún hiszek egy tanainak elfogadasa illetve üdvösseg szempontjábol hiba nincs bennük ti viszont alap tehat üdvössegi kerdesben nagyokat mellélőttök kezve Jezus és a Szent Szellem isteni mivoltát és sok ezer dolgot
2022. febr. 4. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!