Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten hogyan keletkezet?

Isten hogyan keletkezet?

Figyelt kérdés

2022. febr. 1. 19:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
13%
Tudhatjuk, hogy mindig lesznek szkeptikusok, akiknek saját véleményük lesz Istenről és ennek megfelelően fogják a bizonyítékokat nézni. Lesznek olyanok is, akik minden bizonyíték nélkül is meg lesznek győzve (Zsoltárok 14:1). Minden a hiten múlik (Zsidók 11:6).
2022. febr. 1. 20:37
 12/62 anonim ***** válasza:
85%
#11, nem azt kérdeztem, hogy milyen f*szságot mond a Biblia, hanem azt: miből gondolod, hogy hiteles?
2022. febr. 1. 20:57
 13/62 anonim ***** válasza:
10%
régészeti bizonyítékokról, és kutatásokról hallottál már te sátánista?
2022. febr. 1. 21:00
 14/62 anonim ***** válasza:
86%
A bibliai régészetet a tudósok többsége áltudománynak tartja. És nem hiszek a sátánban, miként a te istenedben sem.
2022. febr. 1. 21:03
 15/62 anonim ***** válasza:
12%

1. Nekem nincs istenem, mert akkor a többi hívőnek sincs istene. Nekem Isten van.

2. Számomra mindenki aki elvan fordulva az Igaz Élő Istentől, az sátánista. Sátán gyermeke. Röviden sátánista. Amikor valaki először születik meg, akkor a bűn természetét örökli, amely Ádám édenkertbeli engedetlenségéből fakad. Egy gyermeket nem kell megtanítani arra, hogy hogyan kell bűnt elkövetni. Természetszerűleg követi gonosz vágyait, és azok viszik bele a hazugságba, lopásba, utálkozásba. Nem Isten gyermeke ő, hanem az engedetlenség és harag gyermeke.

3. Mivel a régészet látható, és bizonyítható, ezért nem áltudomány, mert az áltudomány nem létezik. Van vallástudomány, és vallásrégészet is. Gondolok Szodoma és Gomorára, meg a földrengésekre.

2022. febr. 1. 21:09
 16/62 Darkmoon80 ***** válasza:
85%

Igaz a Harry Potter!!!

Tényleg létezik London! A földrajz kutatók bizonyították.

2022. febr. 1. 21:12
 17/62 anonim ***** válasza:
34%
Nem keletkezett Isten. Keletkezett Isten nem létezik.
2022. febr. 1. 21:34
 18/62 anonim ***** válasza:
19%
Isten mindig volt van es lesz. O egy energia aki lathatatlan, idotlen, vegtelen. O az Atya ers mindig belole szuletik a Fiu (az egben) meg a Szentlelek. Ok az atya reszei. harman tesznek ki egy istent vagy hogy mondjam. a harom az egy istwen.
2022. febr. 1. 21:41
 19/62 anonim ***** válasza:
78%

Bár én nem az a válaszoló vagyok, akinek reagáltál, de, hogy rendbe tegyük a dolgokat:

Nincsenek olyan régészeti kutatások, amik igazolnák a Bibliát. Természetesen nektek, keresztény-fundamentalistáknak olyan nagy szükségetek lenne már valami hiteles feltárásra, mint egy falat kenyérre.

De attól, hogy feltárták például Ninivét, megtalálták a Holt-tengeri tekercseket, vagy a Kürosz hengert, a Biblia még NEM lesz igaz. Más mítosznak is van egy kis történelmi alapja, pl. Homérosz Íliásza. De ettől függetlenül az csak mese, ahogy a Biblia is csak mese.

Egyébként a haladóbb szellemiségű keresztények maguk is elismerik, hogy bizonyos szentírási könyvek novellák, így például Jónás vagy Jób könyvét nem szó szerint értelmezik.

2022. febr. 1. 21:48
 20/62 anonim ***** válasza:
52%
SZERETLEK
2022. febr. 1. 22:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!