1. Nekem nincs istenem, mert akkor a többi hívőnek sincs istene. Nekem Isten van.
2. Számomra mindenki aki elvan fordulva az Igaz Élő Istentől, az sátánista. Sátán gyermeke. Röviden sátánista. Amikor valaki először születik meg, akkor a bűn természetét örökli, amely Ádám édenkertbeli engedetlenségéből fakad. Egy gyermeket nem kell megtanítani arra, hogy hogyan kell bűnt elkövetni. Természetszerűleg követi gonosz vágyait, és azok viszik bele a hazugságba, lopásba, utálkozásba. Nem Isten gyermeke ő, hanem az engedetlenség és harag gyermeke.
3. Mivel a régészet látható, és bizonyítható, ezért nem áltudomány, mert az áltudomány nem létezik. Van vallástudomány, és vallásrégészet is. Gondolok Szodoma és Gomorára, meg a földrengésekre.
Igaz a Harry Potter!!!
Tényleg létezik London! A földrajz kutatók bizonyították.
Bár én nem az a válaszoló vagyok, akinek reagáltál, de, hogy rendbe tegyük a dolgokat:
Nincsenek olyan régészeti kutatások, amik igazolnák a Bibliát. Természetesen nektek, keresztény-fundamentalistáknak olyan nagy szükségetek lenne már valami hiteles feltárásra, mint egy falat kenyérre.
De attól, hogy feltárták például Ninivét, megtalálták a Holt-tengeri tekercseket, vagy a Kürosz hengert, a Biblia még NEM lesz igaz. Más mítosznak is van egy kis történelmi alapja, pl. Homérosz Íliásza. De ettől függetlenül az csak mese, ahogy a Biblia is csak mese.
Egyébként a haladóbb szellemiségű keresztények maguk is elismerik, hogy bizonyos szentírási könyvek novellák, így például Jónás vagy Jób könyvét nem szó szerint értelmezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!