Melyik isten?
A bibliai istent emberek találták mi, úgy keletkezett.
Istent nem kellett teremteni, mivel Isten, a tér-idő, anyag-energia, információ, én-tudat dimenziókon kívül létező személy. A válasz egyszerűen annyi, hogy a kérdésnek semmi értelme. Mintha azt kérdeznénk: “Milyen szagú a kék?” A kék nem abba a kategóriába tartozik, ahol a dolgoknak szaguk van, tehát a kérdés maga hibás. Ugyanígy Isten sem abba a kategóriába tartozik, amelyben a teremtett, létrejött, okozott dolgok találhatók. Isten nem valaminek a következménye vagy teremtménye. A kérdés, hogy honnan van Isten, egy korlátozott istenre vonatkozik, és itt van a probléma.
Az az Isten, akihez én imádkozom, nincs időben, térben és anyagban korlátozva.
#6, tudod mi a probléma? Az, hogy önkényesen kitaláltok valami hülyeséget, amivel ki tudjátok magyarázni az ellentmondásokat. Pl. „Istent nem kellett teremteni, mivel Isten a tér-idő, anyag, energia, információ, én-tudat dimenziókon kívül létező személy." Ezt mégis honnan tudod? Mi alapján döntötted el?
„Ugyanúgy Isten sem abba a kategóriába tartozik, amelyben a teremtett, létrejött, okozott dolgok találhatók".
Pontosan ez a gond, hogy önkényesen húzol egy határt, hogy na akkor ezek itt a teremtett dolgok, ez pedig az Isten. Konkrétan miből gondolod, hogy ez így van, és nem másképpen?
" Ezt mégis honnan tudod? "A Bibliából te elveszett lélek: 28Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Van még kérdés? = )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!