Honnan ered Isten?
Jehováról van szó.
Szerintetek ő hogy keletkezett, és csak egyedül van? (nyilván a Biblia szerint igen). Tudjátok van ez a multiverzum-elmélet, és szerintem Jehova csak a mi univerzumunkat irányítja. Ti hogy gondoljátok?
És az embert (vagyis az egész életét), hogyan hozta létre? Én úgy gondolom, hogy a mennyben nem csak ő volt, és kísérletezett, majd ott létrehozta az életet, és a versenytársait eltávolította maga mellől. Azért gondolom, hogy ilyen dolog történt, mert az ember is ezt csinálja (az emberek is próbálják létrehozni az életet lsd.:
És egy ide kapcsolódó kérdés : ha megteremtette az életet, akkor miért? Mire jó ez?
Nektek mi a véleményetek Isten keletkezéséről, illetve arról, hogy hogyan hozta létre az életet?
Részletes hozzászólásokat várok, engem személy szerint nagyon érdekel ez a kérdés.
A Biblia szerint Isten mindig is volt.
Minden további dolog nem vélemény kérdése, hanem mivel támasztja alá valaki az állításait? Csak mert jól hangzik?
1
És az nem lehet, hogy a világ volt mindig is, isten meg soha?
A földi életünk és a teremtés a bizonyíték arra, hogy kell lennie valakinek aki megteremtette ezt.
Az hogy Isten honnan jött, nem értelmezhető, mert ha létre kellett jönnie, akkor nem az nem Isten. A biblia szerint Isten mindig is volt.
Az út YHWhoz Jézus Krisztuson keresztül van. Aki hisz abban, hogy meghalt a bűneiért és feltámadt a halálból örök élete van.
János 3:16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Ilyen egyszerű az üzenet. Ha hiszel benne üdvözülsz. Ne hagyd, hogy megtévesszenek üres beszéddel és cselekedet orientált üdvösséggel, mert keskeny az út ami a mennybe vezet, és az egyedül Jézus Krisztusba vettett bizalmad.
Utolsó vagyok.
És mi van, ha egyetértek a bibliával? :O
Nincsen semmi, de kizárt dolog, hogy minden istenhívő kizárja a gondolatot, hogy Isten hogyan keletkezett. Ezért van ez a kérdés a valláskritikában, ha feltűnt. Mindenki játszik a gondolataival, én is, és így született ez a kérdés.
Sok titok van, ami szerintem a Bibliából ki van hagyva. Amikhez Isten nem engedi az embereket hozzáférni.
Jehova nem keletkezett, hanem mindig is volt.
Igen egy ideig egyedül volt. Jehova mivel végtelen életű, ezért neki nincsenek korlátai, így a teljes univerzumot tudja irányítani, de csak annyit közöl velünk ami minket érint.
Nem kísérletezett. Amikor úgy gondolta, hogy életet hoz létre, első alkotásaként azt a valakit hozta létre, akit ma a fiaként ismerünk,
Első alkotásai, nem fizikai, hanem szellemi testtel rendelkező élőlények voltak, akiket angyaloknak nevezünk, ez a rendeltetésük.Ők az égi gyermekei.
Majd később más élőlényeket is létre hozott, amihez megalkotta először a környezetet, légkört ahhoz, hogy a Fizikai, emberi gyermekei, vagy az állatok életét szolgálja
Miért? Mert a legkiemelkedőbb tulajdonsága a szeretete, arra késztette, hogy megossza az élet érzését másokkal.
Az állatok és az emberek, vagy is akik itt élünk a Földön, különböző elemekből vagyunk összeállítva, amik nagy részben a Földben is megtalálhatóak.
Az élet működéséhez szükséges erőt vagy szikrát pedig az Ő erejéből kaptuk, akár állatokról, akár emberekről legyen szó.
Evvel az életerővel örökké élhetnénk, ha nem vonná meg.
Amikor megvonja, elemeire bomlik a fizikai testünk, az állatoké is, és vissza tér a Földbe, ahonnan vétetett.
"Mindenki játszik a gondolataival, én is, és így született ez a kérdés."
Hát igen, kicsit elszabadult a fantáziád. :D
Ahogy már írták, Isten nem keletkezett, hanem örökkévaló. Felesleges elméleteket gyártani, ha a Biblia ezt kijelenti.
De akkor miért írod egyáltalán, hogy Jehováról van szó (ami egyébként egy műszó, de most hagyjuk), ha a Bibliától meg eltekintesz? Mert akkor mégsem Róla van szó, hanem a te agyszüleményedről. :)
Ezzel a fantáziálgatással csak azt éred el, hogy átmész valami "A Biblia rejtette titkai" típusú marhaságba, ami senkinek sem tesz jót és még csak nem is túl egyedi.
Mindkét kérdésedre a válasz:
1. Isten nem ered sehonnan, hanem van.
2. a Jehova viszont egy 16. századi fordítási hiba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!