Mit teszel akkor, ha a gyereked arra megy haza, hogy biológia órán az evolúciót tanították neki, amikor te magad a 6 napos teremtésben hiszel?
Íme a 9. osztályos biológia tananyag egy része, amit a 15 éves diákoknak tanítanak:
Ja... még...
#26: "Az agyagedények életkora sem mérvadó, mivel magának az anyagnak a kormeghatározása talán ismert, de maga a készítés ideje nem."
Tudod, ha hiszed, ha nem, az ilyen edényeket már 20000 évvel ezelőtt is arra használták, hogy ezt-azt főzzenek, süssenek benne, vagy szerves miegyebeket tároljanak abban, magyarán ahol vannak ilyen edénymaradványok, akkor biztos, hogy mellette mindenféle szerves maradványokra is lelnek, csontokra, elszenesedett miegyebekre, amik jól datálhatóak. Szóval nagyjából mérget vehetsz arra, hogy a kutatók nem tévednek az edények korát illetően. Pl. manapság még pontosabb módszert jelent az, hogy a zsírvegyületeket izolálják az élelmiszer-maradványokból, amelyek visszamaradnak az őskori főzőedények pórusaiban, és ezek korának meghatározása egyúttal az edény készítési idejét is megadják.
Na, ez a csónak teljes egészében szerves anyagból készült, így aligha kérdőjelezheted meg a korát:
Ennek a kenufélének a kora 10000-9500 év. Tehát akkoriban még éppen festegették a barlangfalakat, ám egy ilyen csónak elkészítéséhez már komoly szerszámkészlettel kellett rendelkezni, és megfelelő vízijárműkészítési tapasztalattal. Nemdebár?
#25: "Ha leesik a tetőről egy jégcsap hasonló írásjeleket rak a hóba."
Már hogy ilyet?
Bocsika, te most viccelsz? És a hó körülötte ilyen szabályos téglatestté alakult? Ezt a jégcsapos dolgot nem egy olyan valaki mesélte neked, aki előtte sokáig elvolt egy sörcsapos helyen?
És ki tudja miért, ezek a jégcsapok lezuhantak 300 évvel később is, és tökre ugyanolyan nyomokat hagytak újra:
Igaz, itt a felső két pont helyett már három van. Bizonyára több lett a jégcsap közben, vagyis Mezopotámiában egyre zordabb lett a tél. Bár köztudottan Mezopotámia mai területein a tél igen enyhe, és azt inkább rövid esős időszakok jellemzik a lezuhanó jégcsapok tömegei helyett, és ez így volt 5-6000 éve is, míg nyáron nagyon meleg volt, és valójában ott az időjárás az év nagyobb részében száraz volt.
Szóval kiderült, hogy valójában Mezopotámiában a jégcsapok előbb lettek írástudók, mint a barlangfestő ember... Tiszta sor... :D
Pombe, ha újra elolvasod a 30-as hozzászólásod, akkor önmagadat cáfoltad meg az agyagedény kapcsán.
Én sem magamtól szedtem ezt, hanem másféle kutatók mondták. Úgy mint Dr. Lenkei mást mond és a körzeti orvosod is mást mond.
Olyan világban élünk, ahol már nem tudod mi az igazság.
#33: "Pombe, ha újra elolvasod a 30-as hozzászólásod, akkor önmagadat cáfoltad meg az agyagedény kapcsán."
Nézd! Nem mindenki tud olyan magasságokba követni, ahol a te szellemed szárnyal. Ha hajlandó lennél leereszkedni az én pórias szintemre, akkor talán konkretizálhatnál is, amivel nem csekély mértékű hálára köteleznél... :/
#33: "Olyan világban élünk, ahol már nem tudod mi az igazság."
Ahhh, ne is törődj másokkal (amúgy ezen koncepciód gyakorlatba ültetését mára már irigylésreméltó profizmussal abszolválod) ... Az a lényeg, hogy te tutira tudod minden véleményről, hogy az mind megbízhatatlan.
Magyarán, csak te lehetsz minden információ egyetlen hiteles forrása!
No, ezt is megtudtuk...
"Én sem magamtól szedtem ezt, hanem másféle kutatók mondták. Úgy mint Dr. Lenkei mást mond és a körzeti orvosod is mást mond.
Azért ha lehet, hagyjuk meg a téma komolyságát, és ne hozakodjunk már elő ennyire komolytalan nevekkel, mint Lenkei. Ennyire ne rontsuk már le a beszélgetés színvonalát.
#34: "32-esre, ha te elhiszed a nagy bumm-ot, hogy véletlen alakult ki a mai világ"
Fogalmam sincs arról, hogy a Nagy Bumm mitől történt. Mellesleg arról se, hogy a Nagy Bumm körzete jelentené-e az egész világot, mivel jelenleg még arról sincs tudományos konszenzus, hogy a világ végtelen-e, és a Nagy Bumm annak csak egy szegmense, vagy véges, de ha véges, még akkor is lehet, hogy a Nagy Bumm annak csak egy kis szelete.
Arról se tudok, hogy lenne tudományos konszenzus a világ véletlen, avagy nem véletlen kialakulásáról. Én úgy tudom, hogy alapvetően jelenleg a tudománynak ez ügyben a hivatalosan ratifikált álláspontja ez: bár roppant érdekes és összetett elképzelések vannak ilyen-olyan mértékű alátámaszthatósággal, de összességében elmondható, hogy rohadtul fingja sincs senkinek se az egészről...
Még érdemes hozzátenni, hogy a Nagy Bumm protovariánsát Georges Lemaître dolgozta ki és publikálta 1933-ban, és ez az ember belga volt, valamint katolikus pap, és a nyakadat teheted rá, hogy ő úgy képzelte el a Nagy Bummot (bár ő azt nem így hívta) Isten generálta, következésképp a Nagy Bumm nem lehetett véletlen esemény.
Így felmerül bennem a kérdés is, hogy te akkor mi a búbánatos tökért képzeled azt magától értetődőnek, hogy én a Nagy Bummot véletlennek tartom? Őszintén! Még akár azt is el lehet képzelni a Biblia sorai alapján, hogy maga a Biblia is erről ír.
Alighanem itt is hatalmasat tévedsz. A Nagy Bummot nem az istentagadók "találták ki", hanem éppenhogy a hívők, és ők úgy gondolták (sőt, ma is ezt teszik), hogy éppenséggel a Nagy Bumm igazolja vissza a teremtés szükségszerűségét, hiszen eszerint a világnak volt kezdete, ahogy azt a Biblia is írja, és a Nagy Bumm által lett a fény is, ahogy a fénykeletkezésről is hasonlóan ír a Biblia.
Mondd! Te olvastad valaha a Bibliát? Jesszusom! Tudod te egyáltalán, hogy mi az a Biblia?
#34: "azt miért nem hiszed el, hogy a jég is produkálhat olyat, amit mi írásnak gondolunk?"
Mert a véletlen mintázata jellegzetes. Bemutattam indokot arra, hogy az miért nem lehetett véletlen. És az indoklásom addig teljesen helytálló, amíg te arra nem tudsz bemutatni cáfolatot. A céltalan szófoosást - utólagosan reménykedve az egyetértésedben - nem tartanám a vitánk ezen stációjában mértékadó kritikának.
Messzemenőkig bizakodok abban, hogy eme megjegyzésemet magadra nézve sértőnek érezted - öööö - akarom mondani, NEM érezted sértőnek... naaa... :(
Ja...
#36: "Úgy mint Dr. Lenkei mást mond és a körzeti orvosod is mást mond."
No, elő a farbával... Kíváncsi lettem. Mit mondott különbözőt az őskori edények és korsók datálásáról a Dr Lenkei meg az orvos? - miközben mellettük Mari néni a tolóágyon végül fáradtan rájuk legyintett, és nekiállt behelyezni magának a centrális vénás kanült...
Mi értelme ennek a vitának meg magának a kérdésnek?
Az ember úgy is azt hisz amit hinni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!