Mit teszel akkor, ha a gyereked arra megy haza, hogy biológia órán az evolúciót tanították neki, amikor te magad a 6 napos teremtésben hiszel?
Íme a 9. osztályos biológia tananyag egy része, amit a 15 éves diákoknak tanítanak:
#20: "Gondoltam hátha te okosabb vagy mint 50 tudós és professzor"
Ehhez be kellene tudnod mutatni, hogy valóban olyasmin ájuldozik 50 tudós, mint amit te állítasz. Nem ájuldozik egyik se. Te ezt a mesét csak olvastad valami Daniken típusú mesekönyvben, és kritika nélkül az igazság on plus ultrájaként kezeled.
#20: "Volt az ősember, meg kezdetleges eszközök, akár építkezés és utána megjelent a kulturális, kifinomult ember, akinek hirtelen fejlődésére nincs magyarázat."
Most mutattam be, hogy nincs semmiféle hirtelen dolog.
Kezdetleges eszközök???
Ez egy tárolóedény maradványa, ami 19-20000 éves, bőven a barlangrajzok idejéből:
i.e. 10000-ből már egészen fantasztikus mintázatú és szabályosan szép edények kerültek elő. 9000 éve már nagy szabályos mai formájú korsókat gyártottak Kínában, sőt, sörszerű folyadékot erjesztettek benne.
Ez az alábbi 12000 éves.
Szerinted ennek létrehozása primitív eszközökkel és primitív gondolkodással létrehozható? Szerintem nyugodtan állítható, hogy innen az írás már csak egy köpetnyire van. És így is van.
Ezek a 8000 évvel ezelőtti első íráskezdemények (ilyesmit használtak 8000-3000 év között):
i.e. 3400 körül már megjelennek ezek a primitív jelformák, amik kezdenek írásképre hasonlítani:
Alig 300 év múlva már elterjednek ezek a fejlettebb írások:
Figyuszka! Áruld már el, hogy mi van ezen olyan nagy csoda?
Én nem véletlenül írtam arról a műholdas dologról.
Vitapartnerem! Fejtsd már ki nekem plíííz, hogy ha te egy több ezer év alatt lassan kialakuló írástechnikán ennyire nagyon csodálkozol (fogalmam sincs, hogy miért, szerintem nem is ment a dolog túl gyorsan), akkor mi az az ok, ami miatt nem esik le sokkal jobban az állad azon, hogy az ágyús/kardos korszakból 100 év alatt kirepültünk az űrkorszakba???
Ja... még...
#20: "Volt az ősember, meg kezdetleges eszközök, akár építkezés és utána megjelent a kulturális, kifinomult ember, akinek hirtelen fejlődésére nincs magyarázat."
Hát, talán ha az az illető nem fejezi be a tanulmányait a gimnázium felénél, később találkozott volna a magyarázattal is.
#20: "Erről a Natgeo rendezésében komoly film volt, 3 órás. Nagyon érdekes."
Tényleg elég érdekes, főleg, hogy a #7-ben ezt írod: "De ha szólna az ember bármit is ebben a világban vagy mást gondol mint a többiek, kinyírja a társadalom, ellehetetleníti és az utcán végzi hajléktalanként, akibe még bele is rúgnak néha."
Jaj... Gyorsan utána néztem...
Huh... nagy kő esett le a szívemről. Úgy tűnik, szerencsére még nem vált mindenki megrugdosott földönfutóvá a NatGeo-nál. :/
22:
Elon Musk is akkora hülyeségeket mond, de mivel a leggazdagabb ember még nem lett hajléktalan.
Az agyagedények életkora sem mérvadó, mivel magának az anyagnak a kormeghatározása talán ismert, de maga a készítés ideje nem.
Pl. egy nagy szikláról sem tudják pontosan meghatározni a korát. Azt hogy mikor faragnak bele egy kőfejet azt senki meg nem mondja.
Jó... Most már csak ezt ismételgetem majd.
Vitapartnerem! Fejtsd már ki nekem plíííz, hogy ha te egy több ezer év alatt lassan kialakuló írástechnikán ennyire nagyon csodálkozol (fogalmam sincs, hogy miért, szerintem nem is ment a dolog túl gyorsan), akkor mi az az ok, ami miatt nem esik le sokkal jobban az állad azon, hogy az ágyús/kardos korszakból 100 év alatt kirepültünk az űrkorszakba???
Ágyús, kard után voltak lőfegyverek. A két világháború beindította a fejlődést, autógyártás, tankok, rakéták, stb. Nem egyik pillanatról a másikra. Tudósokat ráállítottak az atombombára. Utána már következett az űrkorszak. A mai időkben még jobban beindult, számunkra már alig érthető képletek a fekete lyukak, antianyag, stb. Einstein kezdte ;)))
Én különben azon csodálkozom, hogy Isten miért nem teremt olyan embereket, mint Leonardo Da Vinci vagy Michelangelo.
Istennek van egy olyan "fintora" (viccelődése), hogy minden korszakban más kvalitású elméket "gyárt".
#28: "...Nem egyik pillanatról a másikra."
100 év? Nem egy pillanat műve volt???
Akkor ismét. Tehát ez volt 12000 éve.
Nekem ez megközelítőleg se tűnik a semmiből való indulásnak. Ha szerinted ez semmi, akkor csináld meg! Majd rájössz, hogy lesz mit tanulnod az általad lenézett 12000 évvel ezelőtti mestertől, és vért fogsz izzadni, amíg kitalálod ehhez a megfelelő szerszámokat, amiket természetesen nem vásárolhatsz meg a közeli Praktikerben.
Ez lett később, 6900 évvel azután.
Kedves vitapartnerem. Nekem a 100 év sokkal, de sokkal rövidebb időnek tűnik, mint az a 6900 év, ami szerinted egyik pillanatról a másikra eltelt. Őszintén! Nekem valami furcsa megérzés azt sugallja, hogy az a 100 év alatt nyújtott teljesítmény, pontosan 69-szer mutat fel gyorsabb technikai fejlődési iramot, mint a 6900 év alatti. Mostanság már azon erőlködünk, hogy a Marsra menjünk, de 6900 évvel ezelőtt még csak birkákat terelgettünk jórészt. Na, még ez sem tekinthető úgy, hogy semmiből egyik pillanatról a másikra? A kiindulás is szerintem nevezhető semminek, nem?
Őszintén! Halvány lila dunsztom sincs továbbra se arról, hogy mi a tök a rejtélyes abban, hogy a Göbekli Tepe féle faragott kőtáblák után 6900 évvel megjelent az első protoírás.
Mégis meddig kellett volna az emberiségnek az írás kitalálásán tökölni ahhoz, hogy te azt ne tartsd egyik pillanatról a másiknak? És miből kellett volna kiindulni, hogy te azt ne semminek tartsd? Ha már fel lett volna építve 12000 évvel ezelőtt a Vandenberg légitámaszpont, azt jónak tartottad volna az írás kitalálásához támaszpontnak?
#26: "Az agyagedények életkora sem mérvadó, mivel magának az anyagnak a kormeghatározása talán ismert, de maga a készítés ideje nem."
Az anyag kormeghatározása? Milyen anyaguk 19-20000 éves? Ezt az oltári nagy marhaságot hogyan érted? Akkor otthon a te tányérodról is meg lehetne állapítani akár, hogy 20000 éves? Vagy akár 100000 éves? Attól függően, hogy az anyag mikor jött létre? Mondd! Te ennyire hülyének nézed a kutatókat?
Mint említettem, pl. a Kínai korsóban erjesztettek. Magyarán van bennük szerves anyag, amit kiváló pontossággal lehet datálni. Szóval nem a korsó anyagát datálták, hanem az abban történt főzés utolsó pillanatát.
Másrészt az egész elméleted azon alapul, hogy nem hiszed el a kutatóknak azt amit mondanak? Ja! Így már érthető. Akkor azokról az edényekről mondjuk te azt állíthatod, hogy az előző héten készültek, ha éppen azt akarod mindenkivel elhitetni, hogy az emberiség csak két hete jelent meg a Földön. Vagy ha azt akarod elhitetni mindenkivel, hogy az emberek együtt éltek a dinoszauruszokkal, akkor azok az edények 200 millió évesek.
És hát magától értetődő, hogy te jobban tudod, hogy mikor jöttek létre azok az edények, mint a kutatók. A lényeg az, hogy minden akkor keletkezett, amit te éppen alkalmilag ki akarsz szopni az ujjadból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!