Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van a Bibliában két...

Miért van a Bibliában két eltérő sorrendben leírva a teremtés?

Figyelt kérdés
Az első fejezet szerint az ember volt a legutolsó, ami teremtve lett, de a második fejezet alapján az állatokat Ádám után teremtette az isten.
2021. nov. 10. 11:55
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
25%

"Pontosan azt írtam le, mi a gond a magyarázatoddal a 14-esben is."

Igen, azt, hogy nem igaz és hogy ne költsek hozzá a Bibliához. ez aztán az adekvát cáfolat. Amolyan materialista, logikátlan semmi.

"Jogos, úgy látom fel sem fogja amit írok. Vagy csak úgy csinál mintha nem fogná fel. De nem is tudom melyik a rosszabb..."

Szép műsor gyerekek. Ettől most könnyebben megy az elkárhozás?:)

Mindenesetre köszönöm, tök gyorsan megy így az idő. Egy percig ne higgyétek, hogy komolyan veszlek titeket

2021. nov. 10. 16:02
 22/49 A kérdező kommentje:

Oké, feladom. Ha annyira elbuksz egy vitában hogy meg fel sem fogod hogy elbuktál, azzal úgysem tudok kit kezdeni.

Akkor élj tovább a mesevilágodban, ahol azt hiszed hogy bármi keresztényi is van ebben az alja stílusodban!

2021. nov. 10. 16:06
 23/49 anonim ***** válasza:
20%

"Oké, feladom"

Mit? Annak az egy mondatnak a hajtogatását?:) Amúgy a hozzáköltés és a szövegmagyarázat a szövegkörnyezet alapján nem egy és ugyanaz, csak hogy tanulj ma valamit. Látod milyen rendes vagyok? Én teszem hasznossá a haszontalan trollkodásod. Szívesen.

"Akkor élj tovább a mesevilágodban, ahol azt hiszed hogy bármi keresztényi is van ebben az alja stílusodban!"

Persze, semmi baj, nem haragszom. De megint tanítalak: az a tény, hogy felhívom a figyelmed a hiányosságaidra, nem alja stílus. Az meg, hogy nem sírom el magam a személyeskedéseitekre... hát sajnálom. Nekem egy hisztis kisgyerek jut eszembe rólatok.

2021. nov. 10. 16:19
 24/49 anonim ***** válasza:
Az én protestáns Biblia magyarázatom szerint az első Fejezet az egész világ teremtését közli, a második fejezet pedig kiemelten az ember teremtését irja le közelebbről. Az I. Mózes 2:8 nem a növényvilág újrateremtése hanem külön csak egy különleges paradicsom teremtése. Mezei növények és füvek még nem hajtottak ki, de az éden kertjét kisarjasztotta Isten az ember teremtése előtt. az I. Mózes 2:19 pedig nem az ember teremtése után egy második állatvilág teremtése, hanem csak felidézi az állatvilág megteremtését amelyet Isten az ember teremtése után Ádám elé vitt. A második fejezetben mind a növények "ültetése" , mind az állatok "formálása" a héberben régmúlt idejű igékkel szerepel (ültette volt, formálta volt).
2021. nov. 10. 17:14
 25/49 Darkmoon80 ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

Itt olvashatsz néhány kommentet HÍVŐKTŐL Kreattiról. Tanulságos!

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Pl a 32-es és 38-as hozzászólás.

2021. nov. 10. 17:19
 26/49 Célpont... ***** válasza:
3%

"Itt olvashatsz néhány kommentet HÍVŐKTŐL Kreattiról. Tanulságos!"

Igen tanulságos látni az álkeresztény berendezkedést és azt hogy hogyan vannak cáfolva az ateistákkal eggyütt.

Jó olvasni ahogy kettőbetöri az ideológiátokat🤣

2021. nov. 11. 09:57
 27/49 Célpont... ***** válasza:
12%

"Miért van a Bibliában két eltérő sorrendben leírva a teremtés?"

Helytelen a kérdés.

A nézőpont eltérő a hatodik naprol. Ugyan az minta bemutatnám ugyan azt az autot műszaki szempontbol és esztétikai szempontbol.

2021. nov. 11. 10:01
 28/49 anonim ***** válasza:

Nem mellesleg, nem szó szerinti napokról van szó.

Egy nap, egy ciklust jelent, nem tudni pontosan mennyi idő!

Lehet több tíz, száz ezer év, de évmilliók is. Az utolsó ciklusban lehettek állatok és az ember is!

2021. nov. 11. 10:39
 29/49 A kérdező kommentje:

28-as

Igen, ha így vesszük, annak mindenképp több értelme van, mint ha szó szerinti napokban gondolkodnánk.

De ez honnan derül ki, hogy évmilliókat is jelenthet?

2021. nov. 11. 10:45
 30/49 anonim ***** válasza:
16%

"Egy nap, egy ciklust jelent, nem tudni pontosan mennyi idő!"

De tudni, azért van odaírva, hogy lőn este és reggel. ÉS a Tízparancsolatban is világosan le van írva: hat nap alatt teremtett az Isten

"Lehet több tíz, száz ezer év, de évmilliók is"

Tehát az estétől reggelig tartó időszak évmilliókig tart. Értem, világos. Szerencsétlen növények kihajtottak, utána pár millió év múlva megjelent a nap. Addig meg elvoltak valahogy. Utána meg többször pár millió év után jött az eső. de eső és nap nélkül a növények köztudottan kibírják millió évekig. Imádom az ateista tudományt és logikát:)

"Itt olvashatsz néhány kommentet HÍVŐKTŐL Kreattiról. Tanulságos!"

Imádom ezt a műsort, mikor egymást erősítitek :) ÉS még mindig rólam beszéltek, ez tetszik

2021. nov. 11. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!