Kijelenthető, hogy Isten kérdésében a tudósok álláspontja legyen teista vagy ateista megközelítés irreveláns?
Az van, hogy a dolgok létezését bizonyítani szokás, nem cáfolni.
Ha én holnap azt mondom, hogy léteznek háromfejű kutyák, akkor az egész addig irreleváns, amíg nem bizonyítom be a létezésüket. Nem pedig másoknak kell cáfolni...
Szerintem ez attól függ hogy létezik-e az adott dolog vagy sem. Pl van előttem egy sörös doboz azt neked nem bizonyítanod, hanem cáfolnod kell, hogy nincs. Pedig én úgy látom, hogy van.
De ez tök más téma szerintem
"Kétségtelen vannak viták körülöttük de attól definiálva vannak"??? Igen? Tényleg? Nos, akkor a világon létező mintegy 4200 vallás miben is egyeztek meg, milyen Isten?
Lásd be, kérdező, hogy a differenciált gondolkodásról azt se tudod, eszik-e vagy isszák.
#5minden vallásban vagy hiedelemben ott van az "isten" fogalom most tök mindegy, hogy máshogy definiálják. Attól még beszélgetünk Istenről úgy általánosan.
Dobozból is van pizzásdoboz, cigisdoboz sörösdoboz meg sokféle meg se dobjuk el a doboz fogalmát csak mert több féle van belőle
"minden vallásban vagy hiedelemben ott van az "isten" fogalom" Nem. A sintóban és a buddhizmmusban sincs. Pedig az utóbbi világvallás is.
"most tök mindegy, hogy máshogy definiálják." Nem mindegy. A tudósok konkrét dolgokat tudnak bizonyítani, vizsgálni, cáfolni stb. Hogy lenne mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!