Kijelenthető, hogy Isten kérdésében a tudósok álláspontja legyen teista vagy ateista megközelítés irreveláns?
A keresztények istene cáfolható, és meg van cáfolva.
De ez ritkaság. Az istenek többsége nem cáfolható.
Ez a jövőben is így lesz.
Viszont, kérdező: az ÁLLÍTÁSOKAT kell bizonyítani!
Ha neked van egy sörös dobozod, azt is neked kell bizonyítani, és nem nekünk cáfolni.
Keresztények Istene monoteisták Istene aki hitük szerint teremtette a világot nincs megcáfolva, legalabbis nem tudományos alapon. Pont ez a lényege a kérdésemnek.
(De még az elefantfejű isten vagy a spagetti isten sincs ez is igaz de nem tudom hogy kerültek ezek az egy Isten elé gondolom csak provokálni akarsz szóval hagyjuk is)
Sörösdobozos példánál nem az a lényeg, hogy létezik-e a doboz. Hanem, hogy az adott személy előtt VAN-e sörösdoboz? Ha ismerjük a személyt és tudjuk, hogy egy alkesz és mindig iszik akkor valószínűleg igaz az állítás miszerint van előtte sörösdoboz de ha mondjuk hithű muszlim vagy antialkoholista akkor tuti nincs. Szóval ez a problémám hiába azon filózni "milyen doboz" nyilván nem pizzás doboz "milyen isten" az az Isten ami van-vagy nincs.
Nem ismerheti a tudomány isten körülményeit ahogy nem láthatjuk a személy előtt van-e doboz és ha van az milyen én csak erre utaltam
Ez így elég zavaros volt.
A keresztények istene tudományos alapon van megcáfolva.
A sörös dobozt pedig továbbra is neked kell bizonyítanod.
Vannak valószínűségek, de az még nem bizonyosság.
"A keresztények istene tudományos alapon van megcáfolva."
Wikipédia-> tudományos ellenőrzés
"bármilyen alapos tesztelésnek vetettük is alá a hipotézist azt abszolút igazságnak sohasem tekinthetjük"
Egyébként ha "Isten létezik" a hipotézis akkor milyen tudományos tesztelésnek vetettük alá hiszen a tudomány nem képes kutatni Istent. Nincs cáfolva mert nem lehet cáfolni
Nézd: legalább 8 alkalommal le lett már írva itt a cáfolat.
Néhány helyen nagyon-nagyon részletesen.
Azért se írom le újra. Keresd meg, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!