Miért van a Bibliában két eltérő sorrendben leírva a teremtés?
"Két teremtéstörténet van. Ami nem egyenlő a kettős teremtéssel."
Jah, jogos! ÉS köszi, hogy definiáltad, így már ettől nem lehet eltérni, szavakkal bűvészkedni. Szóval, ha ti a kettős teremtés alatt azt értitek, hogy általánosan a Földön + az Édenben is volt teremtés, akkor a Biblia elég világosan írja, hogy ez volt.
"Az időtök és az agysejtjeitek érdekében javaslom hogy még most zárjatok le mindenféle vitát a 2 pipás válaszolgatóval." Személyeskedés ...
"Az egész úgyis teljesen eredménytelen lesz és csak azt fogja szolgálni hogy ne unatkozzon a munkájában."
NEm csak ezt szolgálja, hanem egy kis agytorna is, de erre nem vagytok alkalmasak. Ennél még alaindelon is jobban próbára tett, vagy Mojoval szépen el lehetett érvelgetni, személyeskedés nélkül.
Szóval, várom a ti alátámasztásaitokat. Vagy erre menne rá az agysejtetek, amit a 9-es ír? Akkor jogos :)
7-es
Ott mond ellent a Bibliának, hogy az első teremtéstörténet szerint az isten megteremti az állatokat a maguk napjain. Nem pedig teremt belőlük egy-egy napon, és még pluszban teremt ugyanazokból külön a hatodik napon is.
8-as
Kettős teremtés a kétpipás válaszoló szerint van, aki úgy igyekezett kimagyarázni az ellentmondást az eltérő teremtési sorrendek között, hogy szerinte az isten egyes dolgokat két külön alkalommal is teremtett.
"Ott mond ellent a Bibliának, hogy az első teremtéstörténet szerint az isten megteremti az állatokat a maguk napjain. Nem pedig teremt belőlük egy-egy napon, és még pluszban teremt ugyanazokból külön a hatodik napon is."
Igen, de erre már válaszoltam a 3-as válaszban. Azt kellene cáfolni, nem hajtogatni ugyanazt
"Kettős teremtés a kétpipás válaszoló szerint van, aki úgy igyekezett kimagyarázni az ellentmondást az eltérő teremtési sorrendek között, hogy szerinte az isten egyes dolgokat két külön alkalommal is teremtett."
Még egy érv: Ennyire hülye nem lehet a Mózes 1. könyvének írója (Mózes), hogy két sorral lejjebb elfelejti, hogy mit írt előzőleg. Ezeket a leírásokat nem 26 fejezet választja el egymástól
13-as
Pontosan azt cáfoltam. Ezért mondtam hogy a Bibliában nem szerepel kettős teremtés, ezt neked kell hozzátenned hogy valahogy megpróbáld kimagyarázni a kérdésben említett ellentmondást.
Csak ugye ezzel kapásból megerősíted az ellentmondás létét, hisz ha nem lenne ott ellentmondás, nem kéne hozzáköltened a Biblia szavaihoz.
Mellesleg eleve honnan veszed hogy egy író tollából származik a két eltérő teremtési sztori?
"Pontosan azt cáfoltam. Ezért mondtam hogy a Bibliában nem szerepel kettős teremtésc"
Nem, te annyit mondtál, hogy nem igaz, és pont. Ez nem cáfolat. Eldöntötted, hogy bárki bármi ír, nem fogadod el.
"Csak ugye ezzel kapásból megerősíted az ellentmondás létét"
Tehát elfogadod, hogy megerősítem az ellentmondásodat! Köszi. De akkor mi a kérdés?
"Mellesleg eleve honnan veszed hogy egy író tollából származik a két eltérő teremtési sztori?"
Kínodban vagdalkozni kezdtél. Ez kevés
Továbbra is várom a 3-as hozzászólás cáfolatát tőled!
De hiheted azt is, hogy igazad van, ettől még mi hívők áldottak vagyunk és üdvözülünk, te meg a hátralévő idődben itt nyomorogsz a GYAK-on. Tiéd a döntés.
"Ezért mondtam hogy a Bibliában nem szerepel kettős teremtés,"
Ahhoz képest elég érdekes, hogy azért feltűnt neked a kettős teremtés a Bibliában, hisz a kérdéses is ezt sugallja :)
Kérdező (9. vagyok)
Látom nem hallgatsz rám.
Ha nem hiszel nekem és/vagy még nem találkoztál vele akkor nyugodtan néz körbe gyakorin a vallás és vallás kritika kategóriában.
Általában könnyű megtalálni mert reagálnak arra amit ír és olyan 50. 90. válasz környékén tudatosul az emberekben biztosan hogy mi lesz.
Ha szeretnéd hogy a te kérdésed is csak pár száz válasznyi értelmetlenséget tartalmazzon akkor hajrá. De akkor fölösleges volt kiírni a kérdést. Ha valóbban egy jót szeretnél valakivel vitázni erről akkor keres mást.
Ezzel csak azt éred el hogy ne unatkozzon. Ami biztosan jó keresztényi viselkedés hogy ne hagyjuk az unatkozókat unatkozni de nem célra vezető.
15-ös, a hazudozás nem szép dolog. Pontosan azt írtam le, mi a gond a magyarázatoddal a 14-esben is.
Egy visszakérdezés a feltételezésedre pedig nem vagdalkozás. Egy komoly kérdés volt. Ha nem tudsz rá válaszolni, az természetesen érthető, de akkor ne kezdj mellébeszélni!
Amúgy a stílusod alapján nagyobb esélye van az áldásra egy átlagos ateistának, mint neked. Semmi jelét nem mutatod hogy bármiféle keresztényi áldottsághoz is bármi közöd lenne. Attól még nem leszel keresztény hogy ezt hazudod.
17-es
Jogos, úgy látom fel sem fogja amit írok. Vagy csak úgy csinál mintha nem fogná fel. De nem is tudom melyik a rosszabb...
Már többször fölmerült itt, hogy az ő feladata forgalmat generálni az oldalnak.
Ebben elég sikeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!