Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Viccen kívül! Isten gonosz,...

Viccen kívül! Isten gonosz, vagy jóságos? Isten hol van most?

Figyelt kérdés

Ha megnézzük, akkor sokunk hiába imatkozik ő hozzá, mégse kap segélyt

Kegyelmet és gyógyulást, akkor ő most hol van?

2021. nov. 7. 19:33
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
17%
Isten elsősorban a lelket kívánja meggyógyítani, nem a testet.
2021. nov. 7. 20:45
 12/55 anonim ***** válasza:
84%

9.

De akkor ilyen módon a mennyországban is szenvedni fogunk? Vagy akkor ott pár év ezred múlva már mindenki belefásul a létezésbe?

2021. nov. 7. 20:46
 13/55 anonim ***** válasza:
57%

Komolyan nem tudom. Ha a nagyvilágot nézem, elég gáz. Ha csak magamat, akkor kegyeltje vagyok a sorsnak, Istennek.

Azt mondják, tanulj meg hálásnak lenni dolgokért. Napsütésért. Egy jó szendvicsért. Apró dolgokért is. Összetett dolgok ezek, nem férnek bele egy válaszba. Mindenesetre a Bibliát a magam részéről elvetem, az elejétől kezdtem olvasni, és hát ott sok jó nem történik az emberrel. Csak haragszik, csak büntet. Itt feladtam. Lehet, hogy a folytatás (újszövetség) jobb, de nem jutottam odáig.

2021. nov. 7. 20:50
 14/55 anonim ***** válasza:
7%

Viccen kívül !

Allah könyörületes és irgalmas !

De én szerény tudásommal úgy ítélem meg, hogy Uram sokféle tulajdonsággal bír.

Én szeretem Magasztos Allahot, de óriási hibának tartom amikor egyes keresztények Istent valamiféle "jóságos télapónak" képzelik el. Elnézést a kifejezésért de sztem így érthető vagyok.

Evilági életünk próbatétel a számunkra, amiben rengeteg fájdalmas és gonosz dolog megtörténhet. Én ezt el tudom fogadni, úgy hogy az én életem sem mondható mindig egyszerűnek, igaz hálával tartozom Uramnak mert sok kegyben részesített engem.

Abdullah

2021. nov. 7. 21:41
 15/55 A kérdező kommentje:
"Hát utolsó, akkor hogy kéne elképzelni? Igazából mindegy, mert senkinek nem segít!
2021. nov. 7. 22:00
 16/55 anonim ***** válasza:
24%

#15:

Erre nem lehet néhány mondatban válaszolni. A Koránból megismerheted Istent.

Nem igaz, hogy senkinek sem segít, mert nekem nagyon sokat segített.

A legjobb dolog ami történhet Veled az evilágon, hogy hiszel Allahban és Neki tetsző módon cselekszel. Így a Paradicsom lehet majd örök lakhelyed. Az evilági szenvedés csupán rövid közjátéknak tűnne majd.

Abdullah

2021. nov. 7. 22:07
 17/55 anonim ***** válasza:
83%
Ha a keresztény istenre gondolsz, azt kifejezetten gonosznak írja le a Biblia. Tomegmészárlást végez, vízbefojtja az összes felnőttet, gyereket, csecsemőt. Csak egy részeges embert és a családját hagyja életben. Medvékkel tépet szét gyerekeket. Támogatja a rabszolgaságot. Durva prankeket csinál (pl. öld meg a gyereked, aztán az utolsó pillanatban mégse). Féltékeny (saját bevallása szerint). A saját ártatlan fiát megöleti. Hanyag minőségű könyvet hagy magáról, ami nem csak hogy nem bizonyítja létezését, akik hisznek benne is veszekednek, sőt háborúznak azon, hogy az olvasottak mit jelentenek. Nagy szerencse, hogy nincs, a létezését kizárjáknaz ellentmondásra épülő, neki tulajdonított tulajdonságok.
2021. nov. 7. 22:55
 18/55 anonim ***** válasza:
0%

"Viccen kívül! Isten gonosz, vagy jóságos?"

Abszolút jó, így nem lehet gonosz, mert akkor abszolút gonosznak kell lennie, és az abszolút gonosz nem teremt életet. Így Isten abszolút jó.

"Isten hol van most?"

"Saját magában" szimulálja a világegyetemet. Rá nem jellemző kérdés a "hol?", mivel akkor függene a tértől. A tér függ tőle, mint minden

2021. nov. 8. 10:00
 19/55 anonim ***** válasza:
69%

18.

Miért kell abszolút jónak vagy abszolút rossznak lennie? Miért nem lehet jó is és rossz is egyszerre. Bár hogyan határozod meg hogy isten jó vagy rossz? A dolgok rendszerint nem jók vagy rosszak csak.

Ezenfelül

"az abszolút gonosz nem teremt életet"

Már miért ne teremthetne? Annyira gonosz hogy megteremti hogy aztán szenvedjenek és legyen kit szívatni például.

2021. nov. 8. 10:53
 20/55 anonim ***** válasza:
0%

"Miért kell abszolút jónak vagy abszolút rossznak lennie? Miért nem lehet jó is és rossz is egyszerre."

Már írtam

"Már miért ne teremthetne? Annyira gonosz hogy megteremti hogy aztán szenvedjenek és legyen kit szívatni például."

Mert a teremtés eleve jó aktus. Az abszolút gonosz csak halált okoz, életet nem. Pláne nem fér bele a gonosztól való megváltás, mivel ha abszolút gonoszként a gonosz ellen küzd, akkor az meghasonulás. Paradoxon.

Így a logika kétségkívül bizonyítja, hogy Isten abszolút jó és a bűn Isten hiánya és az abszolút gonosz nem létezhet, nem tud létezni, mert ő maga lenne az abszolút halál, azaz ő maga saját erejében nem tudna létezni, így nincs abszolút rossz, azaz Isten nem lehet abszolút rossz.

"Igazából mindegy, mert senkinek nem segít!"

Kérdező, nekem rengeteget segít Isten

2021. nov. 8. 11:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!