Viccen kívül! Isten gonosz, vagy jóságos? Isten hol van most?
Ha megnézzük, akkor sokunk hiába imatkozik ő hozzá, mégse kap segélyt
Kegyelmet és gyógyulást, akkor ő most hol van?
Utáld🤷🏻♂️ Több szeretete jut nekem☺
Hát a kereszténység istenét nem tudom jónak nevezni, de mindegy is, mert feltehetően nem létezik.
Hogy teremtett-e ezt a világot valaki, azt pontosan nem tudom.
Én egy neoprotestáns vallási közösségben voltam, ahol egy kicsit anyagilag is pórul jártam. Idegeskedni azonban nincs értelme, ezt talán most kezdem igazán megérteni. Túl kell lépni ezen, aztán előre menni.
Lehet te is csalódtál a vallásba, de ne idegeskedj. Csak magaddal szúrsz ki. Hanyagold a témát, és foglalkozz más dolgokkal.
Nincs értelme egy olyan világnak, amiben nincs a kockázatban randomitás, és ugyanúgy egy szenvedés nélküli világnak sincs értelme, hisz szenvedés nélkül a boldogság sem létezik.
A boldogság nem más, mint a szenvedés okának, a hiánynak a pótlása.
Ha nem szenvedünk hiányt és mindenünk megvan egy idő után befásulunk.
Attól függ hogy gonosz-e hogy valamelyik vallás elképzelt istenére vagy-e kíváncsi vagy amennyiben létezik akkor a vallós istenre.
Ha a vallások képzelt istenére vagy kíváncsi akkor attól függ hogy melyik istent vesszük és hogy ki szerint. Sok kereszténytől hallottam hogy isten milyen jóságos például hiszen le van írva.
Közben találkoztam ennek a másik oldalával is akik szerint meg milyen szörnyű.
Segítséget akkor nyújt amikor te úgy hiszed hogy nyújt. Sok embert át segít a dolgokon a hit hogy segít. De attól még ő maga nem segít. Pont ahogyan egy egyszarvú se tudd segíteni.
Az hogy valakinek segített rendszerint abból áll hogy megkérik hogy segítsen nekik majd össze jön az amit kértek és ebből levonják a következtetést hogy akkor biztos ő segített.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!