Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted a kereszténység,...

Szerinted a kereszténység, Biblia nélkül nem lehet valaki erkölcsös, jó ember?

Figyelt kérdés
2021. okt. 30. 11:12
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
75%

"Nekem az a gondom a Biblia nélküli erkölccsel, hogy mihez képest lesz erkölcsös egy ember?"

Mondjuk a tobbi emberhez kepest. Nem teszek olyant massal ami nekem se tetszene. Ha csak egy konyv valaszt el az erkolcstelen elettol az eleg szomoru.

"Ha a mainstream szerint élek - sodródok - akkor lehet, hogy egy másik ország vagy az utókor szerint mégis csak rámsütik az erkölcstelen jelzőt, mert ott más az "erkölcsös"

Szoval ha sajat bibliai "erkolcsossegedet" koveted akkor detto ugyanebbe a problemaba futsz egy olyan helyen ahol nehany normal tetted erkolcstelennek szamit. Az utokor meg miert izgat vagy nem eszlesz belole semmit vagy a mennybe/pokolba leszel.

2021. nov. 4. 08:36
 32/52 anonim ***** válasza:
0%

"Mondjuk a tobbi emberhez kepest. Nem teszek olyant massal ami nekem se tetszene. Ha csak egy konyv valaszt el az erkolcstelen elettol az eleg szomoru."

Ez ateista blabla. Mondjuk elég fura, hogy az ateistáknak igényük sincs az erkölcsös életre, nem akarnak szabadulni a bennük lévő bűntől. A Biblia leírja a módszert, hogy hogyan lehet ettől megszabadulni

2021. nov. 4. 10:37
 33/52 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
3%
Ha tudnád, a Biblia Isten kimondott eleven élő szavaiból áll, nem degradálnád le könyvnek. Ami ott van rögzítve az Szellem, Élet, Örök Igazság. De nem az embernek íródott, hanem "A" megtért, megkeresztelkedett, Szent Szellem által vezetett már megváltottaknak, akiknek az ott leírtak az etalon! A benne foglaltak csak a szellemben élő (újjászült krisztusi) emberek számára jelent értéket, mert Isten dolgai a testi-lelki ember számára értelmetlenek. Így Neked erről vitát nyitni felesleges, és a pokolra vezet.
2021. nov. 4. 11:09
 34/52 anonim ***** válasza:
89%

"Ez ateista blabla. Mondjuk elég fura, hogy az ateistáknak igényük sincs az erkölcsös életre, nem akarnak szabadulni a bennük lévő bűntől. A Biblia leírja a módszert, hogy hogyan lehet ettől megszabadulni"

Egy reszt megint nem tudtad megcafolni az ateistak allaspontjat. Ha vmire azt mondod hogy "babla" az nem eleg, ellenervek kellenek.

Hidd el masik ezer vallas van ahol "bun" nem az o istenuket kovetni. Tipikus torzsi gondolkodas.

2021. nov. 4. 12:00
 35/52 anonim ***** válasza:
85%

"Ha tudnád, a Biblia Isten kimondott eleven élő szavaiból áll, nem degradálnád le könyvnek. Ami ott van rögzítve az Szellem, Élet, Örök Igazság."

- Biblia, jo regen

"A Koran isten szava"

- Koran, jo regen

Ha egy konyv leirja hogy isten szavabol all akkor en csakugy elfogom hinni neki. Ja boccs nem mert nem vagyok robot.

2021. nov. 4. 12:06
 36/52 anonim ***** válasza:
0%
De amiben te gondolkodsz, az mitől lesz, mitől volna univerzálisabb? Azt mondod, hogy "Nem teszek olyant massal ami nekem se tetszene." Ez tök jó, de mitől kéne a szomszédnak elfogadnia? Ez egyáltalán nem egy magától értetődő gondolat. Kim Dzsong Un pedig azt mondja, hogy az a helyes, ami neki jó, és ha ezért mondjuk ezer embert ki kell végezni, és tízezret meg éheztetni, akkor az rendben van, mert neki az jó. Neki nem kell azzal foglalkoznia, hogy amit tesz mással, azt ő nem akarja magának.
2021. nov. 4. 12:10
 37/52 anonim ***** válasza:
0%

"Egy reszt megint nem tudtad megcafolni az ateistak allaspontjat. "

Pontosítsunk. Eddig kb. ezerszer cáfoltam, de most már nincs kedvem. Rossz hírem a rajongóimnak, hogy mostanság nincs kedvem veletek foglalkozni

"Hidd el masik ezer vallas van ahol "bun" nem az o istenuket kovetni."

És? Ettől még utána lehet járni, hogy melyik vallás az igaz, csak pechetekre használni kell az agyunkat. Itt nem elég annyi, hogy eldöntöm, hogy utálom Jézust és akkor majd elhiszek minden marhaságot az evóbiológusoknak, és emellett eszetlenül kitartok

2021. nov. 4. 12:33
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok rajongód, de feltűnt, hogy kevered a két szót: a cáfolást és a tagadást. Eddig semmit nem cáfoltál. Ha elkerülte volna a figyelmem, kérlek jelezd hol történt meg.
2021. nov. 4. 12:39
 39/52 szp72 ***** válasza:
0%

@ "Mondjuk a tobbi emberhez kepest. Nem teszek olyant massal ami nekem se tetszene."

Ez a tétel egyébként a Bibliából van, mint egyik erkölcsi főszabály. (Mt 7,12) Bár könnyen lehet, hogy más vallások is megfogalmazták már ugyanezt.

@ "Ha csak egy konyv valaszt el az erkolcstelen elettol az eleg szomoru."

Itt nem egy könyvről van szó, hanem elvekről, eszmékről, gondolkodásmódról. A te erkölcsi nézeteid is valahonnan származnak, nem te találtad ki, hanem többé-kevésbé a környezeted, a neveltetésed is befolyásolt. Azért gondolkodsz úgy, ahogy éppen gondolkodsz, mert ilyenné formált téged az élet, mert olyan szüleid, barátaid, ismerőseid voltak, akik ebbe az irányba tereltek. Ezzel persze nem akarom tagadni, hogy az ember önmagát is alakíthatja, s nagyon is felelős a jelleméért, csak állítom, hogy a környezetünk is nagyban befolyásol.

Én sem csak azért nem vagyok rabló gyilkos, mert a Biblia tiltja, hanem mert már a természetemmé vált, de fejlődhetett volna másképp is a jellemem, a lelkiismeretem, a gondolkodásom. Ha teszem fel úgy neveltek volna, ha azt égetik belém, hogy a pénz, a gazdagság mindennél fontosabb, s ki nem szarja le a nagy emberiséget, elég ha csak egy szűk csoportban elismernek, akkor könnyen lehet, hogy én is olyan lennék. De engem például úgy neveltek, hogy apám megbüntetett, ha loptam, s azt tanították, ha ők nem is veszik észre, Isten akkor is látja, s minden bűn elnyeri a méltó büntetését. Persze ma már nem kell engem megverni, hogy ne lopjak, nekem ez már magától értetődő, a jellememé vált, de nem volt mindig így.

2021. nov. 4. 12:45
 40/52 anonim ***** válasza:
100%

"Ez tök jó, de mitől kéne a szomszédnak elfogadnia"

Mondjuk azert mert neki is jol jon hogy nem kessel maszkalok at hozza 🤷🤷🤷

"Ez a tétel egyébként a Bibliából van, mint egyik erkölcsi főszabály"

Az hogy a bibliaban is benne van az nem jelenti hogy ott volt eloszor (ha ezt hinned)

"Azért gondolkodsz úgy, ahogy éppen gondolkodsz, mert ilyenné formált téged az élet, mert olyan szüleid, barátaid, ismerőseid voltak, akik ebbe az irányba tereltek."

Igaz, bar nem ugy ahogy te gondolnad. A szuleim megtanitottak hogy milyen ember Nem akarok lenni (az egyik amugy melyen vallasos, a masikat hidegen hagyja a tema). A masik meg az hogy a legtobb ember genetikajaba sincs benne a gyilkolas.

2021. nov. 4. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!