Szerinted a kereszténység, Biblia nélkül nem lehet valaki erkölcsös, jó ember?
"Szerinted a kereszténység, Biblia nélkül nem lehet valaki erkölcsös, jó ember?"
Ideig óráig, de jó ember csak az lehet, akiben Krisztus lelke benne van. Amúgy örülök, hogy megint előjött ez a trollkérdés.
A szavazásban mindkét válasz hibás
"Ideig óráig, de jó ember csak az lehet, akiben Krisztus lelke benne van."
"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot."
- Jesszuska, jo regen
Aki a 22-es valaszomat lepontozta az szereti a homokba dugni a fejet mikor a bibliabol idezek egy olyan reszt ami nem tul jo fenyben tunteti fel a keresztenyseget?
Vagy egy olyan aki az ertelmezerol nyavajog mindig?
"Aki a 22-es valaszomat lepontozta az szereti a homokba dugni a fejet mikor a bibliabol idezek egy olyan reszt ami nem tul jo fenyben tunteti fel a keresztenyseget?"
Nem erről van szó, hanem a Biblia nem csak ebből a mondatból áll. Mi pontosan tudjuk, hogy Jézus ezt a gonosz és a jó küzdelmére értette. Miért jó neked, hogy homokba dugod a fejed, mikor az igazságról van szó?
"Nem erről van szó, hanem a Biblia nem csak ebből a mondatból áll. Mi pontosan tudjuk, hogy Jézus ezt a gonosz és a jó küzdelmére értette. Miért jó neked, hogy homokba dugod a fejed, mikor az igazságról van szó?"
Aha azert igy folytatodik a szoveg...
"Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám."
Veletlenul se ugy hangzik mint egy szekta vezeto vagy egy diktator.
Alapbol honnan veszed hogy a "gonosz es a jo kuzdelmere ertette"? Ugy latszik te olyan vagy aki szeret olyan dolgokat belemagyarazni egy bibliai idezetbe amire nem is utal egyaltalan.
"Aha azert igy folytatodik a szoveg..."
PErsze, és azt is azért mondja, mert akkor sokan nem akartak hinni Jézusban, az igazságban, és így a krisztushívő ellen ment a családja. Ez is a jó és a gonosz küzdelme
"Alapbol honnan veszed hogy a "gonosz es a jo kuzdelmere ertette"? Ugy latszik te olyan vagy aki szeret olyan dolgokat belemagyarazni egy bibliai idezetbe amire nem is utal egyaltalan."
Erről szól az egész Biblia. TE amúgy hívő vagy, vagy ateista?
Szia
Isten az embert a saját képére teremtette, ami azt jelenti sok isteni tulajdonság(mára már eléggé megkopva) van bennünk. Tehát pl. van erkölcsi érzékünk, igazságérzetünk....Erről így fogalmazott Pál apostol:"„Mert amikor a nemzetek emberei, akiknek nincs törvényük(isteni), természet által cselekszik a törvény dolgait, ezek az emberek jóllehet törvény nélkül vannak, ők önmaguknak a törvénye. Éppen ők azok, akik megmutatják, hogy a törvény tartalma a szívükbe van beírva, mialatt a lelkiismeretük tanúskodik velük és a saját gondolataikon belül állandóan vádolja vagy éppen mentegeti őket” Róma 2:14, 15
A „lelkiismeret” „saját magunk bensőjének az ismereté”-t jelenti; hasonlít egy bennünk összehívott bírósághoz, amelynek mindig meg kell ítélnie a viselkedésünket, felmentve vagy elítélve bennünket. Ha „megsértjük a lelkiismeretünk bíróságát”, akkor elveszíti érzékenységét és működésképtelen lesz.
"Isten az embert a saját képére teremtette, ami azt jelenti sok isteni tulajdonság(mára már eléggé megkopva) van bennünk. Tehát pl. van erkölcsi érzékünk, igazságérzetünk...."
Jo hogy az erkolcsossegrol beszel mert az Oszovetsegben es az Ujszovetsegben is pontosan le van irva hogy kell rabszolgakat tartani.
Ma mar kevesbe elfogadott a rabszolgasag ugy latszik nem mindig baj ha "megkopik" par isteni tulajdonsagunk.
Nekem az a gondom a Biblia nélküli erkölccsel, hogy mihez képest lesz erkölcsös egy ember?
Ha nincs egy "karó" amin felfusson a bab, akkor az a földön marad. Tehát ha valaki nem mondja meg, hogy mikor erkölcsös egy tett, akkor honnan tudom, hogy erkölcs szerint élek? És a mai pluralista világban nincs olyan, hogy erkölcsi norma. Nincs egy weboldal, ahol az ember elolvashatja, hogy egy cselekedet erkölcsös-e, vagy nem.
Ha nincs ilyen lista, akkor honnan tudom, hogy erköcsösen cselekszem-e?
Ha felállítok magamnak egy mércét, az jó dolog, de az az én erkölcsömet tartalmazza, és nem biztos, hogy a másik erkölcsével egyezik. Akkor magam részéről lehetek erkölcsös, de lehet, hogy az egész világ szerint erkölcstelen életet élek.
Ha a mainstream szerint élek - sodródok - akkor lehet, hogy egy másik ország vagy az utókor szerint mégis csak rámsütik az erkölcstelen jelzőt, mert ott más az "erkölcsös". (Lásd a fasiszta németország egyszerű lakosait, akik szerint az az egész borzalom nemcsak jogyszerű, de erkölcsös is volt.)
Ma- úgy veszem észre - csak a "jogszerű" viselkedés a mérvadó. Ennek megszegése is csak akkor zavar, ha lebukok.
Ezért szeretem a Bibliában jelzett erkölcsi normákat, mert hosszú távon tartja a karót a babnak. Tehát, ha ehhez tartom magam, biztos, hogy térben-időben erkölcsösnek mondhatom magam, magamnak és másnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!