Keresztényeknek tulajdonképpen mi a valódi problémájuk az iszlámmal?
"Nekem például az ilyen provokatív hazug iszlám propaganda, ami ellenszenves ebben a vallásban és híveiben:"
Az hogy a Bibliát meghamistották tudományos tény. Nem iszlám propaganda. Ha megvizsgáljuk ezek pogány elemek amiket később kevertek Jézus tanításába.
"Miért kell ilyenekkel provokálni, miért nem lehet elfogadni, hogy a kereszténység egy másik vallás?"
Ha te azt monod 2+2 egyenlő 5-el, én pedig szólok neked hogy tévedsz mert az egyenlő 4-el akkor én ezzel provokállak téged? Az pedigy egyértelmű hogy a kereszténység egy másik vallás. Ki mondta hogy nem az? :) Mi muszlimok Jézus eredeti tanítására mondjuk hogy az egyenlő az szlám tanításával.
"Te nem. De mások viszont így gondolják. Legjobb indulattal is csupán azt lehet mondani, hogy nem egyértelmű. De pl. a másik muszlim, aki itt szokott írogatni, azon a véleményen van, hogy a keresztények, bálványimádók és mint bálványimádók a pokolra fognak jutni, ha nem térnek meg."
Ez megint hazugság. Én olyat nem írtam sosem hogy xy biztosan a pokolra fog jutni. Ezt csak is kizárólag Allah dönti el. Olyat sem irtam hogy a keresztények bálványimádók. A Korán például az eredeti egyistenhívő keresztényekre ugy tekint mint a muszlimokra akik a Mennyországba juthatnak. Azt viszont tényleg irtam hogy a szentháromsághívő keresztények bálványimádók, mert tényleg azok, a Biblia szerint is. A Biblia azt írja egy Istent imádj, a szentháromsághívők három istenséget imádnak. A Biblia azt írja ne imádj semmit ami a földön jár, a szentháromsághívő keresztények a földön járó Jézust istenként imádják. Aki elköveti a sirk bűnét ami társítást jelent és így is hal meg, annak a Korán szerint nagyon nehéz dolga lesz az Ítélet napján. Persze életében ha megbánja és Allah bocsánatát kéri akkor Allah azt elfogahatja.
Megkérlek hogy ne forgasd ki a szavaimat és fejezd be a hazudozást.
"Ez megint hazugság. Én olyat nem írtam sosem hogy xy biztosan a pokolra fog jutni. Ezt csak is kizárólag Allah dönti el. Olyat sem irtam hogy a keresztények bálványimádók. A Korán például az eredeti egyistenhívő keresztényekre ugy tekint mint a muszlimokra akik a Mennyországba juthatnak. Azt viszont tényleg irtam hogy a szentháromsághívő keresztények bálványimádók, mert tényleg azok, a Biblia szerint is."
Elárulnád, hogy mi a hazugság abban, hogy szerinted a keresztények bálványimádók, ha egyszer két sorral arrébb írod, hogy bálványimádók? Átgondolod te egyáltalán amiket leírsz vagy gondolkodás nélkül rávágod, mindenre, hogy hazugság, amit feltehetően egy keresztény hozzászóló ír? Szerintem rettenetesen rossz fényt vetnek az iszlámra a megnyilvánulásaid.
Kiforgatni a szavaidat? Magukért beszélnek. Aki tud olvasni és van egy csöppnyi szövegértése, annak most erősítetted meg az állításomat az irományoddal. Továbbá hagyjuk a mellébeszélést, nem egyszer vágtad hozzám, hogy ugye csak nem képzelem, hogy majd egy szentháromsághívő, bálványimádó bejut a mennybe? Tökéletesen tisztában vagyok az álláspontoddal.
A másik válaszoló is gyakorlatilag hasonlót fogalmazott meg, csak finomabban és árnyaltabban gondolkodik erről, de őt is köti a Korán kijelentése. Aki hisz a szentháromságban az nem juthat a mennybe. Ő is úgy fogalmaz, hogy függ attól, mennyire hisz benne. Lefordítva és értelmezve ez azt jelenti, hogy pl. egy meggyőződéses keresztény pap vagy lelkész biztos a pokolra jut, akármit is tett az életében, hiszen erősen hisz a szentháromságban és érti is azt. A laikusok, közül, akik nem is értik és nem is hiszik igazán a saját vallásukat, azok TALÁN bejuthatnak a mennybe.
Korán nem ad utat a kereszténységnek. A keresztények legalább 90%-át a pokolra szánja a háromság tana miatt. Azon kevés szekták, vagy egyházak, akik elutasítják a háromság tant (és igazából vitás, hogy ilyen alapon egyáltalán nevezhetők-e keresztényeknek) szintén nem kapnak utat, hiszen elutasítják Mohamedet. Ugyanis a Korán egyértelműen leszögezi, hogy aki nem hisz Mohamednek az pokolra kerül. Tehát a keresztényeknek nincs út az iszlámban.
Ahhoz, hogy Abbdulla verziója érvényesüljön és egy "kereszténynek" legyen esélye, valami olyasminek kell fennállnia, hogy 1. Az illető nem hisz a szentháromságban, legfeljebb csak névlegesen. 2. Mohamedet igazából nem utasítja el és a Koránt sem egyértelműen, talán nem is tud róla semmit.
Ez pl. az én esetemben nem áll fenn, mert én nem tekintem Mohamedet prófétának, se a Koránt isteni kinyilatkoztatásnak, tehát, történjen akármi, már csak ezért is pokolra kerülök, ha az iszlámnak igaza van és nem változtatok a meggyőződésemen legkésőbb halálom pillanata előtt 1 másodperccel.
Remélem a kérdező megkapta a választ a fő kérdésére.
#34:
Legalább a nevemet leírhattad volna, úgy ahogyan hasznàlom.
Túl intelligens vagy ahhoz, hogy ez véletlen legyen sztem. Vajon érdemes itt bàrkivel is kedvesebben beszélni ?? Esetleg csak Allah kedvéért ahogy elnézem.
Akik kàfírok, tàrsítók akik így is halnak meg a Tűzbe kerülnek. In Sha Allah.
Az élet nem szórakozás és jàték, komolyan kell venni. Az Iszlám minden embert vàr.
Nekem vannak keresztény rokonaim is, mégis el tudom ezt fogadni. És ők is, hogy muszlim vagyok. Szóval összeszedhetnéd magad.
Abdullah
"Legalább a nevemet leírhattad volna, úgy ahogyan hasznàlom."
Pedig teljesen véletlen volt, nem vettem észre a gépelési hibát. Elnézést érte.
Viszont azon túl, hogy elírtam a nevedet és ezen talán joggal sértődtél meg, nem értem mi kivetnivalót találsz az írásomban. Lényegében ugyan ezt írod te is. "Akik kàfírok, tàrsítók akik így is halnak meg a Tűzbe kerülnek. In Sha Allah." Vagyis a nem muszlimok és a társítók pl. a keresztények. Komolyan nem értem mire fel ez az ellenséges hangnem, ha egyszer ugyan azt írom, amit ti. Ha én írom, akkor az már hazugság, meg sértés, de ha ti akkor már nem? Ezt komolyan nem értem. Magán az állításon nem változtat semmit, hogy ki írja le.
Nem tudom miért kéne összeszednem magam. Ha azt feltételezed, hogy az a bajom az iszlámmal, hogy szerinte megyek a pokolba, tévedsz. Ismerem az ezzel kapcsolatos állítását és nem leszek muszlim, mert szerintem Mohamed nem volt próféta. Mint írtam ez nem ok a gyűlölködésre és engem nem is érdekel különösebben, hogy Mohamed szerint aki nem fogadja el, megy a Tűzbe, mivel én ebben nem hiszek. (Még visszafele nézve, a saját szemszögemből sem gondolom így. Tehát pl. hogy a buddhisták vagy hinduk, muszlimok nem üdvözülhetnek.) Egyszerűen csak kifejtettem, hogy a keresztények mennek a pokolba az iszlám szerint, vagyis a két vallás összeegyeztethetetlen. A téma még mindig ugyan az. A két vallás viszonya és tanítása. Egyébként ez csupán a példák egyike volt a felsorolásomban.
Ez az egész vita azzal kezdődött, hogy a másik válaszoló rám támadt, hogy szerinte hazudok. Hiszen nem írt olyat, hogy a keresztények bálványimádók, majd leírja, hogy bálványimádók... Talán abban megegyezhetünk, hogy a jelenről beszéltünk, a jelenlegi keresztényekről, nem valami vélt régmúltról, ahol elvileg voltak igaz keresztények, akik ugyan azt hirdették, amit Mohamed is. És talán azt is ellehet fogadni, hogy a jelenlegi keresztények túlnyomó többsége háromság hívő. Akik nem hiszik a háromságot, azokat sokan nem is tartják keresztényeknek, csak keresztény gyökerű irányzatnak vagy szektának, ugyanis nagyon sokan az Apostoli hitvallásnál húzzák meg a határt. Tehát, amikor bálványimádónak nevezi a háromság hívő keresztényeket a válaszoló, akkor lényegében az átlag keresztényeket nevezi annak, mivel egy kissebség csupán az, aki nem háromság hívő. Nekem 3 csoport jut szembe akik nem azok és ez a három csoport összesen számlál kb. 10 millió tagot, miközben összesen kb. 2,5 milliárd keresztény van a világon, tehát könnyen belátható, hogy egy kisebbségről van szó.
#36:
Nem hittem volna, hogy valaha itt a gyakorin egyet fogok érteni egy keresztény hozzàszólóval, de most igen !
Nem minden muszlim tekinti és nevezné a keresztényeket bàlvànyimàdónak. De aki a Szenthàromsàgot vallja az sajnos nagy bajba fog kerülni inshaallah...
Sajnos nem vàltoztat a lényegen ha nem tekintjük őket bàlvànyimàdónak.
Ha nem vagy "kiakadva" és "felhàborodva" a fentieken, akkor nem kell összeszedned magad... elnézést kérek.
Béke legyen Veled.
Abdullah
Ateistaként szólok bele a vitába.
Természettudományi módszerekkel sem Isten létét, sem Isten nem-létét nem lehet bizonyitani. Az, hogy kinek milyen a viágnézete, az tehát HIT kérdése.
Én a magam részéről tisztelem a hitet, akármit is hisz valaki, és ha Istenben hisz azt épp úgy elfogadom, mint aki nem hisz. (Sőt a hivőket kicsit irigylem is, mert ők sokkal boldogabbak mint mi, mert van kire támaszkodniok.)
Akik hisznek, azok a saját forrásaik szerint képzelik el a Mindenhatót, legyen valaki keresztény vagy muzulmán. (A muszlim szó sémi szó, a muzulmán ugyanazt jelenti, csak magyarul.) Tehát én a vallások közötti vitát feleslegesnek és NEM megoldhatónak látom.
Akivel viszont a fenti vitában bajom van, az a muzulmán hölgy. És nem az a bajom, hogy muzulmán, hanem az agresszivitása az, ami nagyon nem tetszik nekem. Vissza kéne fognia a stilusát, mert az szerintem Allahnak sem tetszik.
"Legalább a nevemet leírhattad volna, úgy ahogyan hasznàlom."
Miért, a szüleid Abdullahnak neveztek téged? Ha nem, akkor nem ez a neved
Én se Állagot nem hiszem se Mohamedet. Csak Istenben mivel Keresztény református vagyok. Ezt a Szentháromság dolgot és se értem. Mert az nem igaz hogy egybe vannak, azt az ortodoxok hazudják.
Van az Atya vagyis Isten vagy Jehova aki úgy ismeri, igaz? Ő teremtett mindent. A Fiút nem teremtette de valahogy Megszületett és Vele egylényegü tehát a Fiút vagyis Jézust is az Atya kellett megszülessen vagy kialakítsa, lehet asajat lelkekbol vett ki és úgy vagy mit tudom én.
A Szentlélek meg az Atya éltető ereje. Szentlélek akkor is volt mikor Jézus nem volt Üdvözítő. Értelmezzük már helyesen azt a Bibliát. Nincs három isten csak 1. Jézus az Isten fia mert született de nem teremtett, azért Istenfiu, a Szentlélek Isten ereje
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!