Ezt hogyan kell értelmezni?
Találtam egy oldalt, ami nagyon jól rámutat a Biblia ellentmondásaira:
Úgy gondolom, hogy a leírtakról nem lehet azt mondani, hogy "én" értelmezem félre, mert, hisz a leírtak megvannak jelölve, honnan származnak.
De mégis:
Hogyan kell értelmezni ezt a sok önellentmondást?
19. Isten mutatja meg, de mint mondtam nem a vallások közt fog mutogatni, hanem konkrétan az életben, mert az Élethez vezető út, nem egy vallás tagsága, hanem az életed. Nem azzal kell foglalkoznod, hogy melyik vallás mondd igazat, mert az összes hatodik, csak felhasznál egy kis igazságot is, hogy azért megfogó legyen.
"2Móz 33:14 És monda [az Úr]: Az én orcám menjen-e [veletek], hogy megnyugtassalak?
2Móz 33:15 Monda neki [Mózes]: Ha a te orcád nem jár [velünk], ne vigyél ki minket innen.
2Móz 33:16 Mert miről ismerhetjük meg, hogy én és a te néped kedvet találtunk előtted? Nem arról-e, ha velünk jársz? Így vagyunk megkülönböztetve, én és a te néped minden néptől, amely e földnek színén van."
"Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:"
Az Istennel való közösségnek van következménye, az pedig az, hogy az Isten nyilvános lesz számunkra és szentséget követel meg. Tehát, ha valóban vele jár, azt az embert az Isten segíti, tanítja, felkészíti, hogy az eljövetel napján feddhetetlenül megállhasson.
"Máté 7:16 Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
Máté 7:17 Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Máté 7:18 Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Máté 7:19 Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
Máté 7:20 Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket."
"Kol 1:21 Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek valátok gonosz cselekedetekben [gyönyörködő] értelmetek miatt, most mégis megbékéltetett.
Kol 1:22 Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állasson titeket Ő maga elé:"
20. As.
"Mal 3:17 És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, amelyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nekik, amint ki-ki kedvez a maga fiának, aki szolgálja őt.
Mal 3:18 És megtértek és meglátjátok, [hogy különbség van] az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, aki nem szolgálja őt."
Mi ebben a zavaros? Ketté választja azokat akik élni akarnak azoktól akik nem akarnak. Nem kell túlgondolni.
Mindenki elválasztja a jót a rossztól.
"2Kor 6:14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
2Kor 6:15 És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
2Kor 6:16 Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennük és közöttük járok; és leszek nekik Istenük, és ők én népem lesznek.
2Kor 6:17 Annak okáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
2Kor 6:18 És leszek nektek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr."
21-es, csupán annyi a zavaros, hogy nem adtál egyetlen kézzelfogható módszert sem arra, hogy kiderítsük, hogy kinek van igaza. A te álláspontod továbbra is az, hogy csak kezdjen el az ember hinni, és majd Isten megmutatja neki az egy és igaz utat.
A gond azonban az, amit sokan nem akarnak megérteni, hogy az ember nem hisz azt, amit akar. Ha nincs okom azt hinni, hogy a Biblia az Isten szava, vagy hogy Isten egyáltalán létezik, akkor nem fogom azt hinni. Minden ember így működik, mert gondolom te sem tudnál holnap úgy dönteni, hogy akkor Allahban hiszel.
Egy mindenható Istennek ezt tudnia kellene, és rá kéne jönnie, hogy több kell ehhez egy kétezer éves, finoman szólva is homályos értelmű könyvnél, vagy embereknél, aki mind beszámol róla, hogy merre lakik az Isten, csak sajnos mind mást mond.
Legyen tehát adott két ember, egy katolikus, egy másik a Hit Gyülekezetének tagja. Mindkettő a Bibliát olvassa, őszintén hiszi, hogy Isten megmutatta neki az utat, mégsem értenek egyet. Ehhez vegyünk hozzá téged, aki azt állítja, hogy minden egyház hazudik, és az isten egy, az előző kettőtől különböző utat mutat annak, aki igazán hisz. A gond az, hogy mindhárom ember igazán hisz, és őszintén meg van róla győződve, hogy neki van igaza, és a másik téved.
Te mit mondanál, hogyan tudjuk eldönteni, hogy kinek van igaza, és ki téved?
22-es.
"A te álláspontod továbbra is az, hogy csak kezdjen el az ember hinni, és majd Isten megmutatja neki az egy és igaz utat." - kell ennél kézzel foghatóbb bizonyíték? Az Isten maga mutatja meg és nem kell számításokat végezni, hogy hogyan van.
A lényege, hogy Istenre bízod a tanítást és nem saját erőből próbálsz bele. Saját erőből, értelemből nem fog menni, mert valahol úgyis elbuksz; rengeteg a csapda és Isten nélkül semmire nem jutsz.
Hatásod van arra, hogy miben hiszel, ha nem is Istenben, de valamiben hiszel, mert a hit az élet egyik alapja. De a hitet is Isten adja ajándékba.
Ha értenéd, hogy mi van a Bibliában leírva, akkor hinnél?
Ne aggódj, tudja jól. Nem is a bibliát küldte el az emberek megmentésére, hanem a Fiát, a Krisztust. A Krisztus által pedig egy új fejezet nyílik meg Isten és ember közti kapcsolatban. Az Ő saját Lelkét adja belénk, aminél szorosabb kötelék aligha lehet szerintem. De azért küldtem a Mózeses részt, mert az egyértelműsíti, hogy miről van szó. Személyes közvetlen kapcsolatról Vele.
Az ostobaságban is épp ugyan olyan szilárdan lehet hinni, mint a valóságban. De küldtem erről is idézetet. A gyümölcsökről ismerhető fel, hogy ki hova tartozik. Lehet, hogy valaki éppen megtérőben van, róla is lehetne azt feltételezni, hogy hamis, de általában mindenki, aki találkozott már az élő Istennel, az kilóg a tömegből.
Ha meg akarod tudni, hogy kinek van igaza, akkor csak imádkoznod kell és látást kérned az Istentől, hogy meglásd, melyik felekezet mondd igazat és melyik megtévesztés.
"Ján 8:34 Felele nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
Ján 8:35 A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad [ott] mindörökké.
Ján 8:36 Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!