Ateista vagyok, de azt mondják nagyon jó ember, most akkor halálom után pokolban fogok szenvedni örök életen át vagy hogy kell ezt a Bibliai idézetet értelmezni? Most kezdjek félni?
A farizeus és a vámos.
9Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta: 10„Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. 11A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. 12Kétszer böjtölök hetenként, mindenemből tizedet adok. – 13A vámos megállt hátul, szemét sem merte fölemelni az égre, inkább a mellét verte és könyörgött: Isten, irgalmazz nekem, bűnösnek! – 14Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, az nem. Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.”
Jézus és a gyerekek.
15Gyerekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét. Amikor a tanítványok észrevették, elutasították őket. 16Jézus azonban odahívta őket. „Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. 17Bizony mondom nektek, hogy aki Isten országát nem úgy fogadja, mint a gyermek, az nem jut be oda.”
A gazdag ember.
18Egy előkelő ember megkérdezte: „Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerhessem az örök életet?” 19Jézus ezt válaszolta neki: „Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. 20Ismered a parancsokat: Ne törj házasságot, ne ölj, ne lopj, ne tégy hamis tanúságot, tiszteld apádat és anyádat.” 21Az kijelentette: „Ezt mind megtartottam gyermekkorom óta.” 22Ennek hallatára Jézus ezt mondta neki: „Egy dolognak még híjával vagy. Mindenedet, amid csak van, add el, s oszd szét a szegények közt, és kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem.” 23Amikor ezt meghallotta, igen elszomorodott, mert nagyon gazdag volt.
A gazdagság veszedelme.
24Amikor Jézus ezt látta, így szólt: „Milyen nehéz bejutni a gazdagnak az Isten országába! 25Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” 26Erre hallgatói megkérdezték: „Hát akkor ki üdvözülhet?” 27Ezt felelte: „Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges.”
Ateista az, aki nem hisz az istenekben... így tehát a pokolban sem.
Te inkább olyan agnosztikusnak tűnsz, akit ateistának neveltek, de a szíve mélyén hívő lenne.
Ez még fokozódni fog, ahogy idősödsz majd.
4-es vagyok,
5-ösnek: Nem cáfolásképpen írtam, hanem hogy ezekkel az igékkel is rá világított Jézus hogy ki üdvözül.
Akkor ezek szerint nem válaszoltam a kérdésre pontosan, kicsit figyelmetlen voltam bocsánat.
Márk 16:16 Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.
Igen ezt szó szerint érti Jézus. És keresztelkedni a Szent Lélektől nem vízzel, így érti úgy tudom.
"Ateista vagyok, de azt mondják nagyon jó ember, most akkor halálom után pokolban fogok szenvedni örök életen át vagy hogy kell ezt a Bibliai idézetet értelmezni? Most kezdjek félni?"
Érdekes ateista vagy:) Amúgy ha jó ember vagy, akkor mi tart vissza Jézustól?
És ha fiatal vagy, honnan tudod, hogy nem visz el az ateizmus magával és nem leszel rossz ember?
"5-ösnek: Nem cáfolásképpen írtam, hanem hogy ezekkel az igékkel is rá világított Jézus hogy ki üdvözül."
De ezt Jézus az ószövetség alatt írta a Zsidóknak. Az újszövetségben világosan le van írva, hogy az üdvözül, aki újjászületik Jézus vérében és kitart élete végéig a megszentelődésben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!