Ateista vagyok, de azt mondják nagyon jó ember, most akkor halálom után pokolban fogok szenvedni örök életen át vagy hogy kell ezt a Bibliai idézetet értelmezni? Most kezdjek félni?
"De ezt Jézus az ószövetség alatt írta a Zsidóknak. Az újszövetségben világosan le van írva, hogy az üdvözül, aki újjászületik Jézus vérében és kitart élete végéig a megszentelődésben."
Én nem tudok arról hogy Jézus az ószövetség alatt írt volna bármit a zsidóknak.
De a lényeg a lényeg, egyet értésben vagyunk.
"Én nem tudok arról hogy Jézus az ószövetség alatt írt volna bármit a zsidóknak."
JAh. Úgy akartam írni, hogy "mondta".
Hogy a búbánatba tudsz olyasmitől félni, amiben nem is hiszel???? Ha hiszel benne, akkor élj annak megfelelően, ha nem hiszel, akkor meg ne félj tőle.
Eszem megáll egyeseken, komolyan.
13
Hisz benne, csak még nem hiszi el magának hogy hisz. Érti? :D
Halál után nincs pokol. Pokol csak élet közben lehet.
Aki hisz, avagy követi a morált, a jóságot, önismeretet, szeretetet, annak pozitív élete lesz, aki nem, önző, felszínes, üres, annak negatív élete lesz. Halál után mindenkinek pozitív, mert átjár isten.
Ahogy előttem írták, nincs tüzes pokol.
Az ember örök jóléte a földre volt elhatározva. Ádám miatt ez egy időre várat magára, ezért mindenki meghal. Azonban azok, akik nem csak hiszik, és bíznak Isten ígéreteiben de támogatják is az Ő uralmát, azok lehetnek ennek a kormányzatnak a leendő tagjai. Túl élhetik Isten azon napját, amikor ítéletet mond az emberek felett.
Akik pedig valamiért meghaltak, azok feltámadásban részesülhetnek, amennyiben méltók rá.
Nem vagy ateista, mert akkor nem félnél. Te nagyon is hiszel ezekben a dolgokban.
Én agnosztikus ateista vagyok, de őszintén szólva nem érdekel hova kerülök (ha van egyáltalán túlvilág). Ha a pokolba, akkor oda. Nem baj, mert az tele van ismerőssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!