Az iszlámot meg a kereszténységet miért versenyeztetik egymással, hogy melyik a civilizáltabb, amikor mindkettőt ezerféle módon lehet értelmezni és követni?
A kereszténység alá beletartozik a mosolygós szatmári falusi pap, a svéd egyház, ahol leszbikus papnők is lehetnek, a középkori inkvizítorok, meg a szálemi boszorkányvadászok is, ahogy az iszlám alá is beletartoznak a középkori arab tudósok, a törökök, akik esernyő alá bújva söröznek, a szaudi kormány, meg az ISIS is.
Mindkét vallásból kb. bármilyen társadalmat ki lehet hozni, sőt nekem ateistaként az iszlám jobban tetszik, szerintem kevésbé dogmatikus és haladóbb szelleműbb a kereszténységnél, a teológiája is életszerűbb. Manapság főleg a szélsőséges oldala látszik, de pl. ha visszakerülnék 1000-be, szívesebben élnék egy arab muszlim országban, mint Európában.
Se az apácák, se a püspökök nem szoktak gépkarabéllyal a tömegbe kaszálni, vagy kamionnal tarolni a sétálóutcában.
A gyermekek testére sem erősítenek robbanóanyagot, de másképpen is összehasonlíthatod a két vallást.
Ha visszamennél ezer évvel előbbre, akkor a muszlim világon nem sokat látnál különbséget, már ugye a modern eszközöktől eltekintve, amiket a keresztény világból kapnak, de a mi világunk azért szerintem minden tekintetben sokat változott.
Nekem ateistaként ez a világ jobban tetszik, például mert itt nem botoznak meg, ha nem járok istentiszteletre.
Azért azzal nem ártana tisztában lenned, hogy eretneküldözés alatt a saját felekezetükbe tartozó eretnek nézeteket valló egyházi személyeket üldözték és nem teljesen más vallás tagjait robbangatták karácsonyi szentmise alatt.
Időpont ma 16:05
Nettó marhaság. Az ateistákat is pontosan ugyan ezen szisztéma alatt üldözték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!