Miért kell mind a mai napig ellenségesnek, népbutító hülyeségnek beállítani a kereszténységet?
A szekták szeretik támadni a katolikus egyházat, ezért hangsúlyozzák ki annak minden múltbeli hibáját, mert nem lenne hívük meg önigazolás kell nekik.
Ezek miatt a szekták miatt gondolják butyutának és károsnak a kereszténységet.
Meg van 1-2 ember, akinek van képmutató katolikus rokona és ateista.
kb. csak ennyi a történt. (a diavat sátánisták kevesen vannak).
Na ja, ezt én sem értem igazán. Oké, voltak sötét foltok a katolikus egyázban a történelem folyamán, de azért egy vallás vagy ideológia sem lesz rosz, mert rossz emberek vannak hatalmon, akik eltorzítják au egészet. Leginkább az inkvizíciót szokták felhozni elrettentő példának a kereszténység gyűlölök, de arról senki nem beszél, hogy más vallásokban is történtek hasonló szégyenfoltok a történelem folyamán. Például a mostanában népszerű, buddista vallásban. pl japánbam nagyon durván üldözték a keresztényeket, erről szól a Némaság c. könyv/film is. De ez nem a jelenlegi buddista vallás hibája, hanem az akkori vezetőké.
Tehát a jelenlegi katolikus egyházat vadolni a múltbéli hibákért olyan, mintha a mostani amerikaiakat vádolnánk az indiánok kiirtásáért.
Szia!
Az feszültség abból adódik hogy többségében a vallásos lelkületű,hívő emberek szeretnek "elítélni" ateista hozzáállású nem hívő embereket.
A nem hívők jellemzően nem buzdítják a hívőket hitük megváltoztatására,vagy tagadására a hívők viszont előszeretettel "térítenek" másokat...
A történelem folyamán a keresztény hit erejével véghezvitt cselekmények ezért említődnek meg ilyen összefüggésben beszélgetésekben.
A probléma gyökere abban van,hogy egy ördögi szervezetet,amely ördögi módszerekkel-az erőszak változataival-uralkodva kereszténynek,vagyis Krisztus követőjének hazudta magát.
Nyilván,Krisztus egyháza,CSAK Krisztus módszereivel(lábmosás,alázat,egyszerűség,szegénység,megbocsájtás,stb.)működhet.
Amelyik szervezet ördögi módszereket alkalmaz,az az ördög szolgája,egy hamiszászlós hadműveletben.
nem kell
Az hogy milliókat kínoztak halálra és öltek meg mert nem lettek keresztények páncélos verőlegények unszolására az a múltban volt, bizonyított tény mégsem ismeri el egyik felekezet sem hogy bizony brutális embertelen dolgokat művelt a vallásotok.
IGEN a vallásotok, milyen emberek tették ezeket a rémcselekedeteket? keresztények, ilyenkor mindig azzal védekezik a szeretetteljes egyházatok "azok csak gonosz emberek voltak nem igazi keresztények" de ki dönti el ki az igazi keresztény?
ha "jót" tesz igaz keresztény?
ha "rosszat" nem igaz keresztény?
Ilyenkor esedékes a következő védekezés: "az igaz keresztény aki befogadja szívébe jézust" aha értem én K. László, is ezt mondta nem is olyan régen mikor agyonverte áldozatát de annyit sorolhatnék betelne GYK szervere a listától
Soha nem hallottam olyanról hogy egy buddhista öl a hite nevébe, hogy lehet ez? ott nem emberek élnek? vagy csak nem gyakorolt rájuk semmilyen hatást a kereszténység és ennek köszönhetően nem is olyan vérszomjasak mint a keresztények?
Azért mert pár bekezdésben szerepel a Bibliátokban a "szeretet" szó még az is szerepel benne hogy az istenetek vagy 10-30 alkalommal kiirtotta a világot vagy csak bizonyos rasszokat pusztított el etnikai alapon ami tulajdonképpen rasszizmus a javából
A bibliátokban az is szerepel hogy az "istenetek" saját képmására teremtett benneteket ti pedig hűen követitek a vérengzéseit
Nem kell ellenségnek beállítani de attól még az.
A történelem azt bizonyítja a kereszténység nevéhez több vér tapad mint ilyen piti diktátorok mancsához mint Sztálin, Hitler, Cézár, Napóleon és a sort igen sokáig folytathatnánk
Az az igazság,hogy bár a RKE pápái nem Péter apostol jogutódai,de feltétlen az inkvizitorok,keresztes háborúk indítói,és az ellenreformáció kegyetlenjei jogutódai.
Ha Péter apostol szegénysége,és megszentelődött élete szerint járnának a pápák,mondhatnák magukról,hogy folytatói a péteri jognak,de a fenti viselkedéssel,csak sátáni jogot szereztek.
Ha értve olvastál,remélem világos,hogy én az felekezeti szervezetről,uralkodóiról,és NEM egyszerű tagjairól írtam.
7.Hsz!
A"keresztény"szó,nem,egy vallás megnevezésére kitalált fantázia szó!
A "keresztény"szó"krisztusit"jelent,vagyis egy olyan EMBERT,aki követője érzéseiben,tetteiben Krisztusnak.
Erről jut eszembe a történet:
A tajga egyik kocsmájába bemegy egy ember,a helyiek jellegzetes öltözékében,és tájszólásukon kér 2 dl votkát,és 2 dl vizet.Lecsapja votkát,s utána a vizet,mint a helyiek.Odaszól a csapos:Tudom,hogy amerikai kém vagy!Úgy öltözködsz,mint mi úgy beszélsz,mint mi,úgy iszol,mint mi,de látsz magadon kívül négert?
A RKE árulkodó jegye,nem a bőrszíne,hanem a viselkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!