Mért van az hogy annyira a Kereszténységet erőltetik a papok politikusok hittérítők Európába? Mért gondolják hogy "Krisztus urunk a megváltó"?
1)senki nem erőlteti
2) kit érdekel szerinted, hogy "multikulti buddhista" vagy?
3) rohadtul nem vagy buddhista, hiába "érzed annak magad"
avagy minden vágyadról LEMONDASZ? merthogy a buddhista vallás is LEMONDÁS ALAPÚ, (mint a kereszténység
Nna, jó mcdonácozást, szia
egy buddhista
Először is nem akarlak megbántani, de annak alapján amit itt leírtál, nem igazán ismered a Kereszténységet.
Inkább néhány rész-elemet ragadsz ki a legkülönbözőbb magukat Kereszténynek való irányzatok tanai közül.
Mert ráadásul a "Kereszténység" (ha az összes, magát ide soroló felekezetet annak vesszük) nem egységes vallás.
Javaslom, legalább a fő irányzatokat ismerd meg részletesen, mielőtt véleményt mondasz róla.
De kérdésedre válaszolva: Én csak a magam irányzata nevében nyilatkozhatok. Nem erőltetjük, hanem hirdetjük.
AZÉRT HIRDETJÜK KRISZTUST, MERT HISZÜNK BENNE.
Ilyen egyszerű.
Európában nem annyira jellemző. Ami azt illeti Magyarország az agnosztikusabb és szekulárisabb nemzetek közé tartozik. Egy EU-s felmérés szerint a magyarok 52-53%-a semmilyen jelentőséget nem tulajdonít a vallásoknak, nem az életük része, és egész egyszerűen nem foglalkoznak vele.
Az hogy miért keresztények a keresztények... hát érdekes kérdés. Igazából a színtiszta véletlen műve. Azért keresztények, mert keresztény közösségbe születtek bele ezt tanították nekik. Ha esetleg egy arab országban születtek volna, akkor valószínű muszlimok lennének. Ha Izraelben, akkor meg zsidók.
Kedves 3-as válaszadó!
A 2-es vagyok ismét.
Sajnálom, de tévedsz! A Hit mindig döntés, soha sem véletlen. A neveltetés sokaknál befolyásolja, de ez sem feltétlenül döntő. Engem például ateistának neveltek, felnőttként mégis hívő Keresztény (konkrétan Református) vagyok. Arab országokban, vagy Kínában (és másutt is a világon) sokan térnek meg olyanok, akik gyerekkorukban sose hallottak a Kereszténységről. Közülük évente több százezren halnak mártírhalált, arab országokban az ún.iszlám fundamentalisták, Kínában a kommunista titkosrendőrség keze által.
Az igaz, hogy Európában a második világháború előtt, falun nevelkedett emberekre még erősen hatott a hagyomány; ezért köztük sok ember lett vallásos, Templomba járó; de személyes döntés (és így személyes Hit) nélküli "Keresztény". Ők valóban gyakran mondták azt, hogy "beleszülettek" az Egyházba. De Ők általában nem is próbáltak másokat megtéríteni. És ebből a korosztályból ma már kevesen élnek, a mai Kereszténységben már nem Ők a meghatározó réteg.
Kedves 2. válaszoló!
A te esetedre is van példa, de döntő többségben a gyerek vallása az lesz, ami a közösség vallása is amibe beleszületik. A közösség nem csak a szüleidre terjed ki, hanem mondjuk a szomszédokra, egy falura, a barátaidra, stb. Ha a barátaid keresztények, te is jobban szeretnél az lenni, mert akkor közéjük tartozol, ami jó érzéssel tölt el. A hit a legritkább esetben döntés kérdése, amúgy puszta véletlen. Persze van az ellenkezőjére is példa, de ezek sokkal ritkábbak.
Amit Kínával meg az arab országokkal kapcsolatban írtál, az meg egész egyszerűen nem igaz. Igen, áttérhetnek egy másik vallásra, biztosan vannak emberek, akik ezt meg is teszik, de a döntő többség nem teszi ezt meg.
Azt meg sajnálattal olvasom, hogy a szüleidnek nem volt sikere az ateista neveltetéseddel kapcsolatban. Megkérdezhetem miért lettél keresztény, és mi volt az oka annak, hogy feladtad a racionalitást és egészséges kételkedést?
Kedves 3-as!
Nos, én ma már elég sok Hívő embert ismerek. Többségük felnőttként ismerte meg a Kereszténységet. De azoknak az életében, akik Hívő családból származnak, volt olyan pont az életükben, amikor tudatosan döntöttek.
Ami az arab országokat és Kínát illeti nem mondtam a többség lett Keresztény, csak azt, hogy sokan.
Kínában például csak 1962-1992 között (a legkeményebb üldöztetés idején) 150 millióan tértek meg, ami, azt hiszem még az ottani népesség mellett is sok. Dél-Koreában, ahol 50 éve még alig volt Keresztény, működik 15 millió fővel a világ legnagyobb olyan Református egyháza, amelyiket az állam nem üldöz.
Arab országokról nincs statisztikai adat, de hogy onnan is találkozni olyan emberekkel, Akiknek saját apjuk(!)elől kellett menekülniük megtérésük miatt.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért lettem Keresztény:
Több oka van, de kiinduló pontot az jelentette, hogy amikor (17 évesen) először találkoztam közelebbről Keresztény emberekkel, és első kézből ismertem meg több Keresztény felekezet tanítását, rájöttem, hogy azok a sztereotípiák jó része, amiket a Kereszténységről addig hallottam (és a mai magyar társadalom jó részében él), hamisak.
Például nem bizonyult igaznak, hogy a Kereszténység tudománytalan, hogy unalmas, vagy hogy a racionális gondolkodással teljesen ellentétes lenne, vagy hogy akadályozná az önálló gondolkodást.
Ugyanakkor a Kereszténység mellett szólt az általam megismert Hívők kapcsolata Istennel, később saját tapasztalatom, végül a Kereszténység MELLET szóló tudományos érvek.
Ami a kételkedést illeti, csak akkor egészséges, ha komoly új érvek merülnek fel.
Keresztény országban élünk, ne csodálkozz, hogy munkaszüneti ill. ünnepnap a Húsvét, a pünkösd, a Karácsony, és újabban november 1 . is a Mindenszentek.
Ha teszik, ha nem, az emberek többségének bibliai eredetű neve van. Pl: Mária, János, József, András, Éva, Ádám, Dávid, Máté, Rebeka, stb.
Ha te buddhistának érzed magad, az a magánügyed, szíved joga, de attól még Magyarországon igencsak kisebbségben leszel, nincs túl sok buddhista, és mi lehet ennek az oka? Hát az, amit az elején írtam: ez egy keresztény orszég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!