Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert mondjak hogy "Az iszlam...

Miert mondjak hogy "Az iszlam a beke vallasa"?

Figyelt kérdés

Ami erdekes szamomra hogy mennyi merenylet tortenik ennek a vallasnak a neveben.

Nem azt mondom hogy minden muszlim terrorista de a legelvetemultebbek gyakran azok. Ha tenyleg egy bekes vallas lenne akkor azok az emberek akik a legjobban kovetik nem artananak mas embereknek.

2021. júl. 25. 13:13
 201/230 Godaime ***** válasza:
100%
Nem voltam faragatlan, tényként közöltem, hogy mit irnak a szent könyvedben. Csak a hold/ mennyben nem voltam biztos mert már rég olvastam róla. De bármelyik is a helyzet, egyaránt nevetséges.
2021. aug. 4. 21:03
 202/230 anonim ***** válasza:
27%

#187:

"Amíg Európában ténylegesen keresztény uralkodók voltak, a kamatszedés tilos volt. Tehát ebben nincs igazad."

Az első jegybank a Bank of England volt ha jól tudom, az akkori keresztény angol király beleegyezésével alapították. A BOF (Bank of England) pedig készségesen adott neki kölcsönt hogy nyugodtan háborúzhasson tovább.

De nagyon is igazam van, a zsidó-keresztény kultúrközegből nőtt ki a bankrendszer ez kétségtelen.

"Nézd meg, a legtöbb pénzváltó muszlim, a váltás haszna is kamat. Egyik se középárfolyamon vált. Ezek szerint akkor még sem tiltja, vagy csak bizonyos keretek közt tiltja."

Hol ?? :D A kamatszedéssel az a nagy baj, hogy nem nagyon kerül a Paradicsomba az aki kamatot szed. A kamatszedés tudomásom szerint a főbűnök közé tartozik, ahová a jogtalan emberölés is tartozik például.

Egyébként a pénzváltás során marzsot alkalmaznak nem kamatot. Kevered a pénzügyi fogalmakat.

Abdullah

2021. aug. 4. 21:09
 203/230 anonim ***** válasza:
0%

#201:

Sajnos nem tartozom azon muszlimok közé akik fejből tudják a Kegyes Korán minden sorát...

De nem írnak ilyet a Koránban. Legalábbis ilyen formában biztosan nem ahogyan voltál kedves megfogalmazni. Az Iszlám lényegesen több mint egy "szent könyv" egyébként.

Az érveléseidet így tudom összefoglalni:

"Isten nem létezik, mert én még nem láttam őt. És nem ismerek senkit sem aki látta volna."

Tulajdonképpen állandóan ezt mondogatod más szavakkal és alpári stílusban sokszor. Már mindenki megértette az "üzenetedet" hidd el.

Abdullah

2021. aug. 4. 21:25
 204/230 Godaime ***** válasza:
100%

Igazad van, nem csak egy szent könyv, hanem egy eszköz is amelyet több száz millió ember agymosására és kínzására használnak. Az egyik leggusztustalanabb irat a világon, legalább is a nyugati kultúra morális mércéjéhez mérve.

Hát pedig a hőnszeretett Mohamed prófétád tedd egy kis kiruccanást az ő szárnyas lován a menybe, elég szégyen, hogy nem ismered a sztorit.

Istenbe nem csak azért nem hiszek, mert még senki nem látta, hanem azért, mert a létezése nem szükséges semmihez, amit ma megtapasztalhatunk. Nagyon kevés olyan dolog maradt, amire a tudomány még nem képes választ adni, de ez csak idő kérdése. Meg aztán felnőttem, képes vagyok megkülönböztetni a valóságot egyértelműen fiktív alkotásoktól, mint a Korán.

2021. aug. 4. 21:37
 205/230 anonim ***** válasza:
100%

"Az első jegybank a Bank of England volt ha jól tudom, az akkori keresztény angol király beleegyezésével alapították."

Fogalmam sincs, hogy melyik volt az első jegybank, de mondj egyetlen muszlim országot, ahol nem működik jegybank. Megnéztem többet is, nem találtam ilyet, de várom, hátha te tudsz.

Amúgy az gondolom megvan, hogy az angol király kivált az Egyházból már jóval a Bank of England megalapítása előtt. Talán VIII. Henrik neve számodra is mond valamit.

"De nagyon is igazam van, a zsidó-keresztény kultúrközegből nőtt ki a bankrendszer ez kétségtelen."

Egyáltalán nincs igazad, már jóval előtte is létezett bankrendszer és sőt jóval távolabb is. Tehát se helyileg, se történelmi időben nézve nincs igazad.

"A kamatszedés tudomásom szerint a főbűnök közé tartozik, ahová a jogtalan emberölés is tartozik például."

Bizonyára nem így van, ha belegondolsz, hatalmas ökörség. Neked ennyire mindegy, hogy kinyírnak téged vagy a bank szed 5%-os kamatot egy kölcsönre?

"Egyébként a pénzváltás során marzsot alkalmaznak nem kamatot. Kevered a pénzügyi fogalmakat."

Mit keverek? Állítottam, hogy kamatot szednek? Nem, azt írtam, hogy lényegében ugyanaz. Adnak neked x pénzt úgy, hogy te x+y mennyiséget fizetsz érte. Elég egyszerű képlet, nem nehéz. Egyébként a vámosok és pénzváltók számítanak nagyon bűnös embernek. Bár veled ellentétben, nem tennék egyenlőségjelet közéjük és a gyilkosok közé. Szóval ezért is furcsa, hogy a legtöbb pénzváló muszlim.

2021. aug. 4. 21:48
 206/230 anonim ***** válasza:
0%

#204:

Az Iszlámban nem a Korán az egyetlen írásos forrás. A Korán "Éjszakai utazás" szúrája beszél erről:

"Magasztaltassék az, aki éjszaka átutaztatta a szolgáját a Haram Mecsetből az Al-Aksza mecsetbe, amelynek megáldottuk a környékét, hogy mutassunk néki a jeleinkből! Bizony, Ő a Halló és a Látó."

Látsz itt szárnyas lovat valahol ?

Maximum a hadíszokban szerepel.

Abdullah

2021. aug. 4. 21:52
 207/230 Godaime ***** válasza:
100%

Mint mondtam, rég olvastam a sztorit így nem emlékeztem pontosan a részletekre, de egy gyors google keresés segített a dolgon. Valóban az éjszakai utazásban szerepelt a dolog. "A burák ( szárnyas ló ) lénye elsőként azokban a Korán-magyarázatokban jelent meg, amelyek Mohamed próféta éjszakai utazásáról szólnak. Így tehát a próféta a burák hátán bejutott az első mennyországba, majd innen a másodikba, és így tovább, egészen a hetedik mennyországig, ahol Gábriel magára hagyta Mohamedet, és meghagyta neki, hogy folytassa útját egészen addig, amíg el nem éri Allah trónusát. " ( a teljesen mesét te is könnyen megtalálod ha érdekel, egész jó )

Az iszlám vallástudósok nagyobb része elfogadja, hogy a próféta a burák segítségével utazott a mennyországba.

Még annyit szeretnék neked mondani, hogy bár tényleg trágárnak tűnhetek néha, ez nem ellened irányul. Nem utállak és nem utálom az arabokat sem, csak a vallásukat és azt, ahogy a nőkkel és a homoszexuálisokkal bánnak. Tehát ha valami bántó dolgot mondok a vallásodról azt ne vedd sértésnek. Direkt írok ilyen stílusba, hogy lásd mennyire nevetséges az, amiben hiszel.

2021. aug. 4. 22:03
 208/230 anonim ***** válasza:
3%

#205:

"Szóval ezért is furcsa, hogy a legtöbb pénzváló muszlim."

Honnan veszel ilyen ökörségeket ?? :D

Amit te "pénzváltásnak" nevezel, az a bankközi devizapiacokon zajlik 99,99 %-ban és nem a Tescoban, vagy valamelyik valutaváltóban egyébként. Tehát az esetek minimum 99,99%-ban nem muszlimok váltanak a pénzt. De a maradék 0,01 % is csak a te képzeletedben muszlim abban is biztos vagyok.

A muszlimok nem szedhetnek kamatot és pont. Én sem teszem. Az Iszlám ezt írja elő nekünk. Tehát nem kell nagy logika ahhoz, hogy belásd az Iszlám nem lehetett táptalaja a MODERN bankrendszer létrejöttének.

Az Iszlám országokban a bankrendszer jelenleg teljesen más elvek alapján működik mint Európában. Ennek a témának a kibontása megérne egy doktori disszertációt, amit most nem fogok megtenni a kedvedért.

Feleslegesen makacskodsz, tudom miről beszélek.

"Amúgy az gondolom megvan, hogy az angol király kivált az Egyházból már jóval a Bank of England megalapítása előtt. Talán VIII. Henrik neve számodra is mond valamit."

Az anglikán egyház mond neked valamit ? Szerintem ők keresztények nem ?

Abdullah

2021. aug. 4. 22:05
 209/230 anonim ***** válasza:
95%

"Amit te "pénzváltásnak" nevezel, az a bankközi devizapiacokon zajlik 99,99 %-ban és nem a Tescoban, vagy valamelyik valutaváltóban egyébként."

Tudsz olvasni? Én nem pénzváltásról beszéltem, hanem pénzváltókról, ez egy afféle külön szakma, már évezredek óta. Mivel rendszeresen váltottam egy időben pénzt, tudom mit beszélek, nézz szét a Keleti környékén, hogy kik váltanak pénzt. Mind arab kinézetű.

"A muszlimok nem szedhetnek kamatot és pont. Én sem teszem."

Legalább tudom, hogy majd kitől kell pénzt kölcsönkérnem.

"Az Iszlám országokban a bankrendszer jelenleg teljesen más elvek alapján működik mint Európában."

Az egy rendkívül jó bankrendszer lehet, hogy lényegében nincs bevétele, ha nem szedhet kamatot, mégis működik.

"Az anglikán egyház mond neked valamit ? Szerintem ők keresztények nem ?"

Egy kiszakadt ágazat. Nem ti voltatok felháborodva, hogy a vahabita iszlám irányzat szokásait merte valaki felhozni?

2021. aug. 4. 22:11
 210/230 anonim ***** válasza:
24%

#207:

Nem igazán tudod miről beszélsz... de nem vagy tudatában ennek. A legtöbb arab embert például nem lehet "leválasztani" és "külön kezelni" az Iszlámtól. Ez nem úgy van mint a keresztényeknél, hogy magyar vagyok és hobbiból még esetleg keresztény is. :D

Az Iszlámnak nem célja hogy bárkivel is tiszteletlenül bánjon.

Én nagyon szeretem Allah vallását. Most megyek is imádkozni, jó legyél.

Abdullah

2021. aug. 4. 22:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!