Miert mondjak hogy "Az iszlam a beke vallasa"?
Ami erdekes szamomra hogy mennyi merenylet tortenik ennek a vallasnak a neveben.
Nem azt mondom hogy minden muszlim terrorista de a legelvetemultebbek gyakran azok. Ha tenyleg egy bekes vallas lenne akkor azok az emberek akik a legjobban kovetik nem artananak mas embereknek.
"Az angyalok feljegyezték amit most leírtál nekem. In Sha Allah."
Miért kell az angyaloknak feljegyezni? Allah nem látta, esetleg elfelejti?
"Akkor a férfiak se dolgozzanak? Vagy gyereknevelésbe ne vegyék ki a részüket? Vagy az iszlám férfiak annyira felsőbbrendűek a nőknél, hogy nekik egyszerre is megy a kettő?"
Az iszlám szerint a férfiak elsődleges feladata a család anyagi jólétének megteremtése, a nők feladata pedig a háztartás vezetése és gyereknevelés. Persze ez nem azt jelenti hogy a nő nem dolgozhat és a férfi nem veheti ki a részét az otthoni munkábó, de megvanak az elsődleges szerepek. Ez egyébként a Nyugati világban is így volt az 1950-es évekig. Egy fizetésből fen lehetett tartani egy családot. Utána szabadság címszó alatt a nőket munkára kényszerítették és ma már ott tartunk hogy két fizetésből is nehezen lehet kijönni ha van gyerek. Magyarországon még gyerek nélkül is sokaknak megélhetési problémáik vannak.
"Ezzel több probléma is van. Először is, nem a 80-as évektől csökken a születésszám, hanem jóval korábban csökkenésnek indult. Az 1954-es évtől kezdett rohamosan csökkenni. Elmesélnéd nekem, hogy 1954-ben milyen nyugati korszellem hatotta át Magyarországot a Rákosi-korszakba?"
Te tényleg annyira ostoba vagy hogy még ennek sem tudsz utánanézni? A Ratkó-korszakban ami az 1950-es évek eleje, születésszám robbanás történt Magyarországon. Az ő gyerekeik újab születésszám emelkedést okoztak az 1970-es években, de következő hullám már nem volt. Onnantól csökken a születésszám.
"Másrészt összefüggés sincs a kettő között, Japán egy kimondotta konzervatív, saját hagyományaira építő, nyugattal távolságtartó ország, mégis erősen csökken a születésszám."
Ott is ugyanaz a felfogás. A nőket kihasználják, dolgoztatják amire azt mondják hogy szabadság.
"Mivel nagyon sokszor megpróbáltál már átvágni valami hazugsággal, ezért bátorkodtam ennek utána járni kicsit. Szaud-Arábiát nem a keresztények hozták létre, hanem muszlimok. Méghozzá egy Abdulaziz bin Abdul Rahman Al Saud nevű király két ország egyesítésével. Rákerestem az illetőre, nemm tűnik kereszténynek, nem is volt az."
Nem azt mondtam hogy az első király volt kerestzény te észlény. A bitek hozták létre Szaud-Arábiát az első világháorút követően és a saját bábjukat ültették oda. Azóta is a keresztények támogatják és tartják fenn azt a vahabita államot.
"A tálib rezsim hivatalos álláspontja szerint a férfiaknak úgy kell védelmezniük családjuk nőtagjait, mint egy ritka ékkövet. Ez a tálibok szemében egész pontosan azt jelentette, hogy a nőket gyakorlatilag az összes joguktól meg kell fosztani. A lányok nem járhattak iskolába, és arra kényszerítették őket, hogy maradjanak otthon. A nyilvánosság előtt az asszonyok csupán testüket tetőtől talpig beborító burkában jelenhettek meg."
A tálib rezsimet szintén keresztények hozták létre. Az 1980-as években Afganisztánt megszállták a szovjetek, az USA pedig a tálibokat hozta létre és fegyverezte fel ellenük.
"Mindenki úgy öltözik, ahogy akar. Itt nincs senkire se rákényszerítve, hogy tetőtől talpig eltakarja mindenét, mint sok iszlám országban."
Itt az van előírva hogy a nőnek le kell vetkőznie. Akárhová nézel azt látod hogy a Nyugat szerint az ideális nő az aki levetkőzik. Magyarul a nőt a Nyugat egy szexuális eszköznek tekinti.
"Mutass egy jogszabályt, ami előírja. Ha ilyet nem tudsz, akkor nem írja elő."
Nem jogszabály írja elő hanem a társadalmi trendek, a divat.
"Nem különösebben ismerem a röplabdát, de annyit én is tudok róla, hogy strand sport. Úszni se engednének versenyen mackó nadrágban. Amúgy örülnék, ha linkelnéd a cikket."
Persze linkelem. Bocs, elfelejtettem hogy még arra sem vagy képes hogy magadd nézz utána.
Szerinted strand sportot nem lehet shortban végezni? :) Ebből is látszik hogy a Nyugat a nőt levetkőzteti és szexulis eszköznek tekinti.
"Miért kell az angyaloknak feljegyezni? Allah nem látta, esetleg elfelejti?"
Az angyalok feljegyeznek mindenet amit mondasz és teszel és ők lesznek a tanúk az Ítélet napján hogy ne mondhasd, te nem tettél ilyet.
193/
De mi szükség van erre, az isten ezt nem tudja magától? Ő hozza majd az ítéletet vagy nem?
"Nem Isetnnek kell hanem neked. Hogy lásd mit is tettél és hogy legyen aki tanusítja hogy valóban ezt tetted."
Allah korlátozott?
Ha tanuk szembesítenek az igazsággal akkor szerint Allah korlátozott?
Mondjuk egy kereszénytől érdekes ilyet hallani. Keresztény vallás szerint Isetn csak úgy tudott megbocsátani az embereknek hogy megölette a fiát. Másképpen erre nem képes. Ezzel a kereszténység egy korlátoz Istenben hisz. Aztán Jézus, aki keresztények szerint szintén Isten, emberei alakban jelenik meg a földön, és általában nincs semiféle isteni ereje de néhá visszajön. Ez Isten totális lekorlátozása. Aztán ott van a szentléleknek nevezett harmadik istenség akiről azt írja a Biblia hogy csak azt tudja mondani amitt hall és ide oda küldözgetik. Tehát a keresztények csupa korlátozott istenségekben hisznek, de neked ezek nem jelentenek problémát csak az ha Allah tanukkal igazolja hogy mit tettél? :)))
#198:
Szerintem összekéne gereblyézned magadat Godaime. Tudsz te ennél még sokkal faragatlanabb és bunkóbb is lenni.
Engedd ki a mocskot magadból, ami a lelkedet borítja, talán így lesz néhány másodperc az életedben, amikor úgy érezheted majd, hogy okosabb vagy a muszlimoknál.
Nem értem miért csinálod, tudsz te egészen kultúrált is lenni.
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!