Miert mondjak hogy "Az iszlam a beke vallasa"?
Ami erdekes szamomra hogy mennyi merenylet tortenik ennek a vallasnak a neveben.
Nem azt mondom hogy minden muszlim terrorista de a legelvetemultebbek gyakran azok. Ha tenyleg egy bekes vallas lenne akkor azok az emberek akik a legjobban kovetik nem artananak mas embereknek.
#171: Csak màsként làtom ugyanazt a tàrsadalmat mint ahogyan te. Az igazi agymosottak ti vagytok. A nagy cégek csak eszközként tekintenek ràtok. Az evilàgi életetek csak a pénz és az élvezetek hajszolàsàról szól többségében.
Egyébként önálló véleményem mondom.
Abdullah
Abban nem tévedsz, hogy a nagy cégek kihasználják az embert, de ez lényegtelen. Ettől még mindenki szabadon dönthet a sorsáról és ha módjába áll, olyan életet teremthet magának amilyen akar a nemétől vagy a szexuális beállítottságától függetlenül. Az iszlám országokban azonban ez a szabadság nincs meg. Egy nő nem választhat olyan karriert, amilyent akar, a férje tulajdonát képezi. A nyugati országokban lassan a kutyáinknak is több szabadság van adva.
De hidd el, ez meg fog változni. Ha nem is a közeljövőben, de maximum 100 éven belül mindenképpen. Ahogy az emberek okosabbak és felvilágosultabbak lesznek, egyre kevésbé fogják tűrni az elnyomást. Ugyan ez a változás megtörtént nyugaton is, az iszlám országokban is csak idő kérdése.
"Ez csak látszat szabadság. A munka és a gyereknevelés együtt nagyon nehéz. Ezért nem vállal sok nő gyereket vagy csak keveset."
Akkor a férfiak se dolgozzanak? Vagy gyereknevelésbe ne vegyék ki a részüket? Vagy az iszlám férfiak annyira felsőbbrendűek a nőknél, hogy nekik egyszerre is megy a kettő?
"Az 1980-as évektől jött be agyarországra a nyugati életfelfogás és azóta csökken a születésszám."
Ezzel több probléma is van. Először is, nem a 80-as évektől csökken a születésszám, hanem jóval korábban csökkenésnek indult. Az 1954-es évtől kezdett rohamosan csökkenni. Elmesélnéd nekem, hogy 1954-ben milyen nyugati korszellem hatotta át Magyarországot a Rákosi-korszakba?
Másrészt összefüggés sincs a kettő között, Japán egy kimondotta konzervatív, saját hagyományaira építő, nyugattal távolságtartó ország, mégis erősen csökken a születésszám.
"Ez egyrészt nem az iszlám vallás előírása, másrészt ez leginkább olyan országokban fordul elő mint a vahabita Szaud-Arábia amit a kerestzények hoztak létre és támogatnak."
Mivel nagyon sokszor megpróbáltál már átvágni valami hazugsággal, ezért bátorkodtam ennek utána járni kicsit. Szaud-Arábiát nem a keresztények hozták létre, hanem muszlimok. Méghozzá egy Abdulaziz bin Abdul Rahman Al Saud nevű király két ország egyesítésével. Rákerestem az illetőre, nemm tűnik kereszténynek, nem is volt az.
Egyébként nem csak a szaudiaknál van ez, hanem több más iszlám országban is.
Nézzünk egy másik iszlám csoportot ezzel kapcsoltban:
"A tálib rezsim hivatalos álláspontja szerint a férfiaknak úgy kell védelmezniük családjuk nőtagjait, mint egy ritka ékkövet. Ez a tálibok szemében egész pontosan azt jelentette, hogy a nőket gyakorlatilag az összes joguktól meg kell fosztani. A lányok nem járhattak iskolába, és arra kényszerítették őket, hogy maradjanak otthon. A nyilvánosság előtt az asszonyok csupán testüket tetőtől talpig beborító burkában jelenhettek meg."
"Hogyne írna elő."
Mutass egy jogszabályt, ami előírja. Ha ilyet nem tudsz, akkor nem írja elő.
"Nyugaton az ideális nő lengén öltözött és kiteszi mindenét."
Mindenki úgy öltözik, ahogy akar. Itt nincs senkire se rákényszerítve, hogy tetőtől talpig eltakarja mindenét, mint sok iszlám országban.
"Most volt hír hogy a norvég női strandröplabda csapat nem akart bikiniben röplabdázni, mert megalázónak tartották, és helyette shorban akartak játszani, de nem engedték és még meg is büntették őket. Tehát a Nyugat kötelezővé teszi hogy a nők levetkőzzenek."
Nem különösebben ismerem a röplabdát, de annyit én is tudok róla, hogy strand sport. Úszni se engednének versenyen mackó nadrágban. Amúgy örülnék, ha linkelnéd a cikket.
"A nyugati világban MINDENKI haszonàllat, csak arra van hogy dolgozzon, és fogyasszon hogy profitot termeljen màsoknak."
Továbbra is szabadon elköltözhetsz, de túl álszent és képmutató vagy te ehhez. Egyébként nem te voltál felháborodva Abu, amikor azzal vádolt valaki, hogy nyugatot szidod? Talán kérdezted is, hogy hol tettél ilyet. Például most előbb.
#173: A nyugati tàrsadalom az autoriter tàrsadalmak irànyàba mozdul el.
A nyugati liberális tàrsadalom rohad. És ezt köszönheti magànak.
Abdullah
"Egyébként nem te voltál felháborodva Abu, amikor azzal vádolt valaki, hogy nyugatot szidod? Talán kérdezted is, hogy hol tettél ilyet. Például most előbb."
Tàrsadalomkritika egy dolog. Magyarorszàgot tovàbbra sem szidtam. Magyarország nem àll élén ezeknek a folyamatoknak, inkàbb sodródik.
Abdullah
"A nyugati tàrsadalom az autoriter tàrsadalmak irànyàba mozdul el."
Az iszlámban van egyáltalán olyan ország, ahol nem autoriter vezetés van?
"A nyugati liberális tàrsadalom rohad. És ezt köszönheti magànak."
Ez nézőpont kérdése szerintem. Azt mondjuk én se nézem jó szemmel, hogy muszlim bevándorlókat engednek be, leveszik sok országban a feszületeket az iskolákból, nehogy sértsék a bevándorlók érzékeny lelki világát, sok iskolában nem lehet sertés húst se enni a nagy liberalizmus miatt, hiszen gondolni kell a bevándorlókra is. Szóval egyébként egyet is értek veled, a nyugati liberalizmus feladja saját identitását.
"Tàrsadalomkritika egy dolog. Magyarorszàgot tovàbbra sem szidtam. Magyarország nem àll élén ezeknek a folyamatoknak, inkàbb sodródik."
Nem (csak) Magyarországról volt szó. Amit pedig írtál, rég nem társadalomkritika. Egyszerű ekézés, szidás.
#177:
Engem azzal vádolt az egyik féleszű, hogy nekem nem tetszik Magyarország, miközben ilyet nem mondtam. Gyakorlatilag a kapitalizmust kritizálom most, ami a zsidó-keresztény kultúrából nőtt ki, ugyanakkor mostanra fel is zabálja a klasszikus kereszténységet. Én így látom.
Igazából itt a pénz, az élvezetek a bálványok, amelyeket a Sátán mesterkedésének tartok.
"Amit pedig írtál, rég nem társadalomkritika. Egyszerű ekézés, szidás."
Szerintem ti ne szóljatok egy szót sem :D Ami csak ki tud ömleni a szátokból, azt engeditek is kifelé gondolkodás nélkül.
Abdullah
"Igazából itt a pénz, az élvezetek a bálványok, amelyeket a Sátán mesterkedésének tartok."
Miért hagyja az istened, hogy a Sátán mesterkedjen? Nem elég erős, hogy megállítsa vagy nem akarja?
#179:
Nem akarja megállítani Ibliszt. Hagyja hogy elragadja azokat akik nem követik az Ő útját. Evilági életünk próbatétel, és bizony sokan elbuknak ezen.
Látom te ateista vagy.
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!