Ha Isten létezik, akkor miért vannak súlyosan beteg emberek, akiknek az életük szenvedés?
Te is előbb írsz, aztán gondolkodsz?
Úgy elgondolkodhatnál rajta, MIT jelent konkrétan a (nem vallásos) hit?
Utána megnézhetnéd azt, hogy egy állatnak lehet-e olyan.
Ha már te sem olvasol híreket...
Kamu híreket nem szoktam olvasni. Mit írnak a kamucikkek az állatok hitéről??
Hallottál már az etológiáról? Azt tanulmányozd, ha szeretnél többet megtudni az állatokról.
De megint lecseszett a macskám, mert kommentelek ahelyett, hogy vele tanulmányoznám a cern részecskegyorsító működését.
Te egy kretén vagy.
Akkor elmesélem... amúgy csak kíváncsi voltam, hogy valaki rájön-e, vagy el tudja-e képzelni, vagy esetleg hallott-e róla.
De úgy látom, egyik se, és még gondolkodni is képtelen rajta.
Tehát:
vegyél egy ládányi galambot (vagy bármilyen más, értelmesebb állatot), és egy automata, időzített etetőt nekik.
Hagyd ott őket egy ideig.
Utána láthatod, hogy furcsa szokásokat vettek fel: a galambok közül az egyik például körbe-körbe sétál, a másik csipeget, de csak az üres levegőt, stb.
MI történt itt?
NOS: AMIKOR éppen az etető működött, AKKOR megjegyezték, hogy mit csináltak éppen - és most AZT HISZIK, hogy ezért kapják az ételt.
Na, EZ EGY HIT.
Sok más, hasonlót is ki lehet alakítani az állatban.
Nem ösztön, mert az utódja nem örökli.
Nem gondolkodás, mert akkor rájönne.
Ez bizony HIT.
A reflex egy kulcsingerre aktiválódik.
Amit én írtam, ott mi a kulcsinger?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!