Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért vannak súlyosan beteg emberek, akiknek az életük szenvedés?

Figyelt kérdés
Ha Isten valóban létezik, akkor miért teremt olyan embereket, akik súlyosan betegek? Vannak autisták, fogyatékosok és mentálisan súlyosan beteg emberek is, akiknek az életük csupa szenvedés. Gyógyszereket is kell szedniük, amitől tönkremegy a szervezetük. Miért szánta nekik ezt a sorsot Isten? Mi a vallásos emberek magyarázata erre?

2021. febr. 10. 15:33
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
38%

Te is előbb írsz, aztán gondolkodsz?

Úgy elgondolkodhatnál rajta, MIT jelent konkrétan a (nem vallásos) hit?

Utána megnézhetnéd azt, hogy egy állatnak lehet-e olyan.

Ha már te sem olvasol híreket...

2021. febr. 12. 22:55
 52/58 anonim ***** válasza:
63%

Kamu híreket nem szoktam olvasni. Mit írnak a kamucikkek az állatok hitéről??

Hallottál már az etológiáról? Azt tanulmányozd, ha szeretnél többet megtudni az állatokról.

De megint lecseszett a macskám, mert kommentelek ahelyett, hogy vele tanulmányoznám a cern részecskegyorsító működését.

2021. febr. 12. 23:06
 53/58 anonim ***** válasza:
56%

Te egy kretén vagy.

Akkor elmesélem... amúgy csak kíváncsi voltam, hogy valaki rájön-e, vagy el tudja-e képzelni, vagy esetleg hallott-e róla.

De úgy látom, egyik se, és még gondolkodni is képtelen rajta.

Tehát:

vegyél egy ládányi galambot (vagy bármilyen más, értelmesebb állatot), és egy automata, időzített etetőt nekik.

Hagyd ott őket egy ideig.

Utána láthatod, hogy furcsa szokásokat vettek fel: a galambok közül az egyik például körbe-körbe sétál, a másik csipeget, de csak az üres levegőt, stb.

MI történt itt?

NOS: AMIKOR éppen az etető működött, AKKOR megjegyezték, hogy mit csináltak éppen - és most AZT HISZIK, hogy ezért kapják az ételt.

Na, EZ EGY HIT.

Sok más, hasonlót is ki lehet alakítani az állatban.

Nem ösztön, mert az utódja nem örökli.

Nem gondolkodás, mert akkor rájönne.

Ez bizony HIT.

2021. febr. 12. 23:13
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám tudja, ha odaáll a szekrény mellé, és nézi a jutalomfalatos dobozt, aztán rám néz, megint a dobozra, megint rám, akkor kap. De ez nem hit, hanem tudja, mert okos. Viszont neki én vagyok az isten. Bocsi h beleszólok, én egy kivülálló vagyok, csak nézem miről folyik a vitátok.
2021. febr. 12. 23:22
 55/58 anonim ***** válasza:
63%
#53: az egy reflex, amiről te beszélsz, ami kialakut az állatokban. Ez nem azonos a hittel.
2021. febr. 13. 08:50
 56/58 anonim ***** válasza:
63%
#53: amit leírsz, az a pavlovi reflex, semmi köze a hithez. Tájékozódj, és ne hülyézd le az értelmes embereket!
2021. febr. 13. 08:58
 57/58 anonim ***** válasza:
72%
#56: Igen, sajnos "az írónk" nem hallott még a reflexről. Az unokaöcsém 11 éves, azt hiszem ő még nem tanulta a suliban. A fiatalok manapság bárkit lehülyéznek, fültanúja voltam egy esetnek, ahol a 12 évesek kiröhögték a matematika tanárt, azt mondták rá, hogy nem érti, ők, mint diákok sokkal jobban tudják a matekot. A testnevelő tanár védte ki a matematika tanárt. Ilyen az oktatási rendszer.
2021. febr. 13. 12:27
 58/58 anonim ***** válasza:
56%

A reflex egy kulcsingerre aktiválódik.

Amit én írtam, ott mi a kulcsinger?

2021. febr. 13. 21:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!