Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért vannak súlyosan beteg emberek, akiknek az életük szenvedés?

Figyelt kérdés
Ha Isten valóban létezik, akkor miért teremt olyan embereket, akik súlyosan betegek? Vannak autisták, fogyatékosok és mentálisan súlyosan beteg emberek is, akiknek az életük csupa szenvedés. Gyógyszereket is kell szedniük, amitől tönkremegy a szervezetük. Miért szánta nekik ezt a sorsot Isten? Mi a vallásos emberek magyarázata erre?

2021. febr. 10. 15:33
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:
És akkor mégis mi van, ha egy etióp éhező, vagy egy nyomorult ember imádkozik Istenhez és segítséget kér tőle? Nem fog megváltozni a sorsa. Az a baj, hogy minden csupa ellentmondás. Imádkozz Istenhez, ő majd meghallgatja az imádat... Csak az a baj, hogy az etióp éhező, vagy a nyomorult beteg élete nem haladna pozitív irányba. Hiába imádkozna.
2021. febr. 10. 16:42
 22/58 anonim ***** válasza:
58%
Megértem, ha fárasztó sokszor ugyanarra válaszolni, de akkor az szóljon hozzá, akinek nem fárasztó!🤔
2021. febr. 10. 16:44
 23/58 anonim ***** válasza:
25%

Isten magasabb szinten irányítja a dolgokat, a világ sorsát. Egy-egy ember halála, szenvedése azon a szinten semmiség. Van, akiknek kiemelt szerep jut, és van a többség. A szenvedésen, halálon is túl érdemes látni, és a nagyobb képben megtalálni a rossz dolgok értelmét, célját. Például lehet valaki elveszít egy számára fontos személyt, vagy segít a szenvedőknek, és ennek hatására jobb ember lesz.

Ez nem úgy megy, hogy mondasz egy imát, és a rákos nagyi meggyógyul. Isten finoman, egy-egy történésen, kiemelt személyen keresztül irányítja az életet.

Néha Isten megmutatja, mi lenne jó, kap az ember egy-egy "véletlent" - lehetőséget a boldogsághoz. De ezt el is szúrhatja. És lehet ennyi jutott egy életre. Ott az ajtó, de nem mész be rajta, és ennyi volt.

-

Sokan a "véletlenben", a "kialakulásban" hisznek - annyi, és akkora véletlen nincs, ami pl. a földi életet, annak változatosságát eredményezné. Többek közt a NASA-nál sem hisznek a véletlenekben - azaz végtelen időben, és térben szerintük lennie kell más életnek is a földön kívül (ők ebben hisznek), de hiába figyelnek, semmit sem találtak.

2021. febr. 10. 17:28
 24/58 anonim ***** válasza:
53%

Igen, egyébként Isten alkotásában, és ténykedésében is lehet hiba.

Más: A Mátrixban volt erre egy érdekes gondolat: a tökéletes világban többen rájöttek, hogy csak illúzió - és fellázadtak...

--

Amúgy érdekes kérdés, hogy sok "szenvedő" hogy éli meg a szenvedését, halálát. Hogyan, milyen lelkiállapotban jut odáig? Sokan ágálnak, küzdenek, mások megbékélnek, jobb emberré válnak, és immár úgy néznek szembe azzal, ami odaát van.

A halál csak egy állomás, ahogy az itteni élet is. Gondoljunk bele, az élet mindenki számára érvényes igazsága, és értelme annyi lenne, hogy együnk, és ürítsünk? Minden emlék, és gondolat, minden tudás - ha nem is oly értékes, hogy továbbadjuk, vagy ennek szükségét érezzük - halálunkkal semmivé válik, és elrohad? Akkor miért?

2021. febr. 10. 17:37
 25/58 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem ők Isten kegyeltjei, ahogy olvastam a Bibliában ők közelebb állnak Istenhez.

Soha nem tudhatod kit szeret jobban Isten.

Ezért is mondta, hogy utolsókból lesznek az elsők.

2021. febr. 10. 17:44
 26/58 anonim ***** válasza:
80%
23, tehát azért születik rákosan a gyermekem, hogy más ettől jobb ember lehessen, és jobban érezhesse magát?
2021. febr. 10. 17:50
 27/58 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező, én is szoktam kérdezni Istent, hogy miért lettem autista. És nem kaptam választ. Gondolkodtam rajta, de csak az okokat találtam.

Egyébként pedig lehet az autizmus miatti szenvedést az autizmusra fogni, de lehet az emberekre is, hogy miért nem toleránsak velünk, illetve egymással szemben. Ezért közösített ki az osztályom az általános iskolában, ezért nem fogadták el a viselkedésemet a második egyetemi szakomon, ezért is megpróbáltak gondnokság alá venni, illetve veszítettem el az első munkámat.

2021. febr. 10. 18:02
 28/58 anonim ***** válasza:
55%
Tényleg autistaként van olyan, hogy bepöccensz sűrűn és mindent üt vágsz és falhoz csapsz? Ezt meg akartam már kérdezni, hogy miért vagytok ilyenek? Mi ér benneteket, honnan ez a düh?
2021. febr. 10. 19:13
 29/58 anonim ***** válasza:
25%
13: Kicsit művelődj, ha azt hiszed, hogy a vallás és a tudomány kölcsönösen kizárják egymást. Az ősrobbanás elméletét eleve egy belga katolikus pap, George Lemaître dolgozta ki. A tudomány nem más, mint Isten rendszerének megismerése. A színesre pingált faoszlop előtt hajlongó bennszülötteket Afrikában keresd.
2021. febr. 10. 20:27
 30/58 anonim ***** válasza:
37%
23: Ha a megértési módszered abból áll, hogy a végletekig sarkítasz és torzítasz mindent, akkor rossz hírem van: a módszered nem fog működni, csak te leszel egyre dühösebb.
2021. febr. 10. 20:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!