Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek milyen a pokol?

Szerintetek milyen a pokol?

Figyelt kérdés

Persze most tegyük félre hogy létezik-e vagy sem. Mondjuk hogy létezik, de akkor milyen lenne szerintetek a pokol?

Előre is köszönöm a válaszokat! :D

2020. dec. 13. 14:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Néhány hétig várod, hogy mikor fog a bűz és a szenvedés a felső határaihoz érni, de sosem fognak...utána már csak eszementen ordibálsz...ekkor engedik, hogy rémálmaid legyenek, ahol a lelkedet is összeroppantják és ez így megy örökre...
2020. dec. 13. 14:46
 2/11 anonim ***** válasza:
13%
Hát az életnél biztos jobb
2020. dec. 13. 14:51
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
Olyan, mint Hawaii. Vulkánok, emberhús-barbecue, succubus-hulalányok, Sátán meg a lávában szörfözik.
2020. dec. 13. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Tele van férgekkel, mint pl ezek:

https://www.youtube.com/watch?v=refnOdW49rw

[link]

Kétségbeesés van, a tudat hogy elutasította jót valaki, pedig megtehette volna. Elviselhetetlen fájdalom égés és reszkető fagyás, fülsértő hangok, ocsmány színék, összevisszaság, halálsiralom.. Férgek és bogarak, szörnyek marcangolása.. Sötétség és a sötét fény is csak a borzalmakat és a bűnös lelkiismeretet világítja meg.

Tehát minden, ami a jónak az ellentéte.

Giuliani Szent Veronika látomása a Pokolról:

[link]

Majd láttam egy nagy hegyet teljesen beborítva kígyókkal: kígyók és hüllők összefonódva, megszámlálhatatlan nagy mennyiségben. Az volt az érzésem, hogy alattuk valahogy átkok és szörnyű hangok vannak, és az angyalaimhoz fordultam, hogy megkérdezzem tőlük, mik azok a hangok, és azt mondták, hogy ott nagyon sok zavart lélek van, de ez a hely még a legelviselhetőbb. Ekkor hirtelen kinyílt a nagy hegy, és úgy tűnt, hogy az egész tele van démonokkal és lelkekkel! Nagy számban! Azok a lelkek összeragadtak, mintha csak egyek lennének, és így a démonok magukhoz láncolták őket tűzláncaikkal, és mintha a démonok és a lelkek ugyanazok lennének, minden léleknek oly sok démonja volt, hogy nem is lehetett megkülönböztetni őket. ..

A Poklot nem lehet megérteni, nem lehet felfogni emberi ésszel, sosem tudnám megérteni annak a tenger fájdalomnak és kínnak a szörnyűségét.

Avilai Szent Teréz látomása a Pokolról:

[link]

Úgy éreztem, mintha egy nagyon hosszú, keskeny bejárata lenne, mint egy alacsony, hosszú és szűk kemence; a talajt mintha nagyon piszkos és pestises szagú víz borítaná, benne sok kígyóval; a végén egy mélyedés volt a falban, mint egy faliszekrény, s ott láttam magamat beszorítva.

Imádkozz és hallgass a lelkiismeretedre,

Isten áldjon meg minden jóval!

2020. dec. 13. 19:00
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem...hogy fejezzem ki magam.... a bűneidet testesitik meg neked az itt lévő démonok, vagyis a sátán angyalai. Azok is szenvednek de Isten megengedi nekik hogy az embereket kínozzák mert elfordúltak istentől. Pl. ha kínoztál állatot cagy megőltél egy embert akkor úgy csinálják veled is csak nem halsz bele mert már meg vagy halva nem hanem örökké fáj ahogy csinálják. Ráadásúl nagy pókok, skorpiók, bogarak, százlábuk másznak rád ( én azoktól félek nagyon), hallod a többi ember jajgatását, istennek a káromlását mert a démonok azt is csinálják. Szóval...nem tudom mert még nem kerültem ida de így képzelem el a poklot.
2020. dec. 14. 00:16
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Olyan amilyen benned létezik!
2020. dec. 14. 01:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az Isten-nélküliség állapota
2020. dec. 14. 18:34
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Matek óra. Örökre... xd
2020. dec. 16. 16:40
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Itt van, aki úgy képzeli, hogy a pokol is örök élet, csak szenvedéssel. Isten örök életet csak az igazaknak ad, az örök szenvedés hülyeség. Inkább örök érvényű halált tudok elhinni, ahonnan nincs visszaút.
2020. dec. 17. 14:46
 10/11 ...Laci ***** válasza:

Szerintem a pokol Isten és mások iránti szeretetnek a teljes hiánya. Ez kifejez minden ebből fakadó lehetséges szörnyűséget.

Persze istentelen helyek bőven előfordulnak a földön is. Ha ez a világ ilyen módon kitermeli a maga selejtjét is, akkor lehet fogalmunk arról, milyen lehet odaát. Azt a helyet nevezzük pokolnak, ahová a selejt vagy szemét kerül.

2020. dec. 22. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!