Szerintetek milyen a pokol?
Persze most tegyük félre hogy létezik-e vagy sem. Mondjuk hogy létezik, de akkor milyen lenne szerintetek a pokol?
Előre is köszönöm a válaszokat! :D
Tele van férgekkel, mint pl ezek:
https://www.youtube.com/watch?v=refnOdW49rw
Kétségbeesés van, a tudat hogy elutasította jót valaki, pedig megtehette volna. Elviselhetetlen fájdalom égés és reszkető fagyás, fülsértő hangok, ocsmány színék, összevisszaság, halálsiralom.. Férgek és bogarak, szörnyek marcangolása.. Sötétség és a sötét fény is csak a borzalmakat és a bűnös lelkiismeretet világítja meg.
Tehát minden, ami a jónak az ellentéte.
Giuliani Szent Veronika látomása a Pokolról:
Majd láttam egy nagy hegyet teljesen beborítva kígyókkal: kígyók és hüllők összefonódva, megszámlálhatatlan nagy mennyiségben. Az volt az érzésem, hogy alattuk valahogy átkok és szörnyű hangok vannak, és az angyalaimhoz fordultam, hogy megkérdezzem tőlük, mik azok a hangok, és azt mondták, hogy ott nagyon sok zavart lélek van, de ez a hely még a legelviselhetőbb. Ekkor hirtelen kinyílt a nagy hegy, és úgy tűnt, hogy az egész tele van démonokkal és lelkekkel! Nagy számban! Azok a lelkek összeragadtak, mintha csak egyek lennének, és így a démonok magukhoz láncolták őket tűzláncaikkal, és mintha a démonok és a lelkek ugyanazok lennének, minden léleknek oly sok démonja volt, hogy nem is lehetett megkülönböztetni őket. ..
A Poklot nem lehet megérteni, nem lehet felfogni emberi ésszel, sosem tudnám megérteni annak a tenger fájdalomnak és kínnak a szörnyűségét.
Avilai Szent Teréz látomása a Pokolról:
Úgy éreztem, mintha egy nagyon hosszú, keskeny bejárata lenne, mint egy alacsony, hosszú és szűk kemence; a talajt mintha nagyon piszkos és pestises szagú víz borítaná, benne sok kígyóval; a végén egy mélyedés volt a falban, mint egy faliszekrény, s ott láttam magamat beszorítva.
Imádkozz és hallgass a lelkiismeretedre,
Isten áldjon meg minden jóval!
Szerintem a pokol Isten és mások iránti szeretetnek a teljes hiánya. Ez kifejez minden ebből fakadó lehetséges szörnyűséget.
Persze istentelen helyek bőven előfordulnak a földön is. Ha ez a világ ilyen módon kitermeli a maga selejtjét is, akkor lehet fogalmunk arról, milyen lehet odaát. Azt a helyet nevezzük pokolnak, ahová a selejt vagy szemét kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!