Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy szeretted örökre a...

Ha egy szeretted örökre a pokol lángtengerébe veszne, akkor könyörögnél Istennek, hogy oldozza fel őt a rettenetes szenvedéstől?

Figyelt kérdés
Mit tennél, ha Isten elutasítana?

2021. jan. 1. 20:19
A kérdező szavazást indított:
Örömmel tudomásul veszem Isten döntését, mert ő az ÚR.
Elfogadnám Isten döntését, bár arcokat vágnék hozzá.
Kérném, hogy engem is a lángsírba temessen.
Félelem töltene el és nem tudnék többé a szemébe nézni.
Nem is emlékeznék egy pokolfajzatra sem.
Bosszút esküdnék.
Egyéb.
20 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagyok hivő de jó kérdéseket teszel fel.

Felszólalna e az egyén a hatalom ellen ha úgy véli hogy nincs igaza a hatalom birtoklójának, ezzel veszélybe sodorva magát.

2021. jan. 1. 21:04
 2/21 anonim ***** válasza:
35%

Én inkább azért imádkozom, hogy te, kedves kérdező, találj magadnak valami jobb elfoglaltságot, mint a GyK Vallás rovatban a szándékos zavarkeltés. Biztos ez is kielégülést okoz neked, de hidd el, hogy nagyon romboló.

üdv Stefán

2021. jan. 1. 21:37
 3/21 anonim ***** válasza:
81%
Nem látom azt az alternatívát, miszerint “könyörögnék Istennek, hogy oldozza fel”, pedig ez volt az alapfelvetés. 😖😖
2021. jan. 1. 21:49
 4/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
5%

Istenem tevedtel te a tevedhetetlen, Istenem irgalmatlan voltal te az irgalmas, Istenem kegyetlen voltal te a kegyelmes, Istenem gonosz voltal te a jo, Istenem arcokat vagni hagyj engem ha ez a te akaratod

grimaszolhassak, vicsorithassak rad,

2021. jan. 1. 22:02
 5/21 anonim ***** válasza:
43%

A Biblia szerint a mennyországban végtelen jó érzés vesz körül, végtelenül boldog vagy, tehát nem érezheted a kérdésben jelzett problémát.

Természetesen ez egy ellentmondás, egy gyakorló hívő megírja majd, milyen kicselező ötlete van erre az egyik elme-akrobata lelkipásztorának. Stefán már azonnal feladta (lásd: #2).

Ha ezen a bukkanón túl tudsz lépni, akkor az is nyilvánvaló, ha valóban egy szerettedről van szó, könyörögni fogsz Istennek. Mivel Isten akarata mindig teljesül, függetlenül a te akaratodtól, ráadásul nem másítja meg amit már eldöntött, ezért nem történik semmi.

A következő ellentmondás tehát az lesz, hogy az elutasítás miatt nem leszel végtelenül boldog.

Ha nem vagy végtelenül boldog, akkor nem lehetsz a mennyországban, mert ott mindenki az. Tehát vagy Isten ráderőlteti a boldogságot, vagy kikerülsz onnan, ahová kerültél előzőleg.

Mivel itt nem írhatok ódát, kimaradt a többi logikai szál kibontása, de szerintem azt mindenki maga is meg tudja tenni. Annyi bizonyos: olyan változat nincs, ami happy end lenne. A pokolban szenvedő szeretted ott kell maradjon, különben sérülne Isten másik fontos (és ellentmondásos) tulajdonsága, miszerint igazságos (a szeretted azért került oda, hogy bűnhődjön).

Ezen az önellentmondásos helyzeten segíthetne, ha annak idején nem fordítják félre a Biblia pokollal kapcsolatos részét, de már késő.

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy a keresztény hozzászólók erre tudnak-e valami olyat tenni, konstruktívan hozzászólni, amivel pozitívan meglepnek a csípőből jövő piros pacsikázás helyett.

2021. jan. 1. 22:03
 6/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

vegtelenul boldog lenne(l/k) ha a szerettem a langtengerben lenne

vagyis a konyorges fel se merul

tehat az 1. opcio

Isten elutasitasa sem, hiszen semmit sem utasit el az orokeletben (mennyorszagban) Isten, azokat sem akik a langtengerben vannak orokke

2021. jan. 1. 22:11
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kontár, le a kalappal, igen precízen és röviden írtad le, hogyan és miért tagadják ki a saját LMBTQ gyerekeiket az USA keresztény családjai. Az indoktrináció miatt már haláluk előtt meg tudják hozni ezt a döntést.
2021. jan. 1. 22:15
 8/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#7 nem tudom miert kapcsolodik ez ossze embernek nincs joga kitagadnia ellensegeit sem

es milyen kimenetelel inditatassal? Mivel pokolra fognak jutni eleveelrendelve ezt irja elo a doktrinajuk?

2021. jan. 1. 22:20
 9/21 anonim ***** válasza:
59%
Nme szép dolog elválasztani két embert örökké akaratukon kívül, rossz isten, mondom rossz irány a sarokba!
2021. jan. 1. 23:09
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kontár, igazi keresztény kultúrkörben a gyerekeket kis koruktól fogva ebben nevelik, pici koruktól fogva beléjük vésik, hogy ez a valóság. Mire felnőtté érnek, ez a doktrina határozza meg életük minden fontos döntését.

Mikor az ő saját gyerekük nem követi az általuk továbbadni kívánt keresztény doktrinát, akkor nem marad más számukra, mint kitaszítani őket a család védelméből. Úgy képzelik, korai indoktrinációjuk miatt, hogy maga a Sátán szolgájává vált a gyerekük. Talán mert ateista, meleg, gyilkolászós játékkal játszik vagy heavy metált hallgat.

Magyarországon élve nem feltétlen könnyű ezt elhinni, de sajnos a rideg valóság ez. Ide vezet a modern korban amikor a kereszténység valóban elterjed. Hasonlót Magyarországon talán a Jehova tanúi és hasonló (szektának tartott) felekezetektől látni.

Nem írok erről többet, mert nem olyan szorosan kapcsolódik a feltett kérdéshez, nem biztos hogy érdekli ez az irány a kérdés kiíróját.

2021. jan. 2. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!