Ha én Istenhez imádkozok szeretetét, békéért, világ-egységért, megbocsátásért..., de nem vagyok Jehova tanúja, és nem a biblia a fő könyvem, akkor is a kárhozatba kerülök?
Miért igy tetted fel a kérdést? Még valahol értem, amikor Rólunk negatívan állsz hozzá, de hogy a Bibliát sem fogadod el, az kérdőjel?
Várom a válaszod.
"És azért a tanúk, mert a tesóm is az lett, és cseszeget, hogy nekem kampec lesz."
Sajnálattal olvasom, mert Nem ez a módja annak, hogy valakit a Biblia olvasására, és az abban írtak alkalmazására ösztönözzünk, még akkor sem, ha közeli rokonnal beszélgetünk.
Amikor egy "gyermeket" tanítunk, akkor az nem magyarázat, hogy azért ne tegyen valamit, mert büntetést kap. Hanem a korának megfelelően elmagyarázzuk, hogy kellemetlen következményei vannak, fájdalommal jár, ha pl hozzányúl a forró kályhához. Hogy valaki kitart amellett hogy nem változtat egy életformán, az nem segítség ha a pusztulásával érvelünk.
A másik felvetésedre, a Bibliára utalva.
Istennek van akkora hatalma, hogy megóvja a szavát olyannyira, hogy ne legyen maradandó kár abban. Ellenben valóban senkit nem vonhatna felelősségre, nem lenne helyes és igazságos. Istennek pedig az egyik fő tulajdonsága a szeretet mellett az igazságosság.
Kézben tudja tartani az elhatározását, és amit elhatározott, leíratott, abból semmi fontos információt nem marad ki. Sőt ha valaki még is erre vetemedne, Isten mindent úgy alakit, hogy az igazság nem maradjon titokban, hanem a felszínre jöjjön.
(Lukács 8:17) 17 Hiszen nincs olyan rejtett dolog, ami nyilvánvalóvá ne válna, és nincs olyan gondosan eltitkolt dolog, ami soha ki ne tudódna, és nyilvánosságra ne kerülne.
"...azért a tanúk, mert a tesóm is az lett, és cseszeget, hogy nekem kampec lesz."
Na és te hiszel neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!