Menny és pokol?
"de örökké szendvedni vagy örökké boldogságban élni a mennyben nem lesz ez unalmas?"
LEhet, de azt ugye tudod, hogy az örökkévalóságot nem a Mennyben fogjuk eltölteni. Nemrég írtak erről egy könyvet, ajánlott elolvasni: [link]
Ez nem igaz. A Biblia nem tanit a lélek halhatatlanságáról, és arról sem, hogy az ember más formában fog élni az égben.
(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
(János 3:13) 13 Továbbá egy ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből jött le: az Emberfia.
(János 3:31) . . .Aki a földről való, az földi, és földi dolgokról beszél. Aki az égből jön, az felette van mindenki másnak.
Az ember Földi származású, és nem az égből jött, ezt csak Jézus mondhatta el magáról.
Az ember életébe a halál a lázadás miatt jött be.
Aki mást mond vagy tanit, Isten szava ellen beszél.
A jelenések könyvében szépen le van írva minden a következő időkről és a halál utáni dolgokról. El fog jönni az Úr itéletet tenni. Mindenki a cselekedete szerint veszi jutalmát.
Jel. 22. rész 12-15:
"12. És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
14. Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy legyen nékik szabadságuk az életnek fáján, és bemehessenek a kapukon a városba.
15. De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot."
A Jel. 21-dik részben pedig:
" 1. Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
2. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.
3. És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.
4. És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.
5. És monda az, a ki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak.
6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
7. A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.
8. A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál."
Miért nem lehet megérteni, hogy Isten senkit nem fog kitenni tűzben való elégetésnek meg kínzásnak
Isten személyének aljas rágalmazása. Még a halálban sem gyönyörködik, mert szeretné ha mindenki élne.
Az ember a saját kegyetlenkedését akarja Istenre Ráhúzni.
Szörnyű.
Kezdjük ott, hogy maga a halál, és a sirgödör, mint fogalom is oda kerül, ebből nyilvánvalónak kellene lennie mindenkinek, hogy nem szószerinti tűzről meg égetésről, kínzásról beszélünk.
A tűz a teljes megsemmisülést jelenti, amiből nincs feltámadás lehetősége, ezért nevezi második halálnak.
Szerinted minden embernek ugyanaz lesz a sorsa? Hát nem!
Az Isten igazságos! Ahogy idézve is van a Jelenések könyvéből.
De gondolkodj, szerinted az igazságos, hogy aki kínozza és megöli az Istenben hívőket (és egyéb embereket) az ugyanazt fogja kapni mint aki az egész életét az Úrnak adja és híven szolgálja?
Akik az Úr Jézust megfeszítették, az Isten fiát, azoknak is az lesz a sorsa, mint az Őt követőinek?
Bár aki igazán megbánja és elhagyja bűneit, bármilyen nagy bűnök is, az Isten megbocsátja, mert annyira kegyelmes! Ezért jött el a Jézus a Földre, hogy engesztelő áldozat legyen.
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki HISZEN ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. "
János 3:16.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!