Ha kiderülne, hogy létezik menny és pokol és mindenki ezen kettő valamelyikébe jut, akkor ez szerintetek mennyiben befolyásolná az embereket a cselekedeteikben?
Van akit már most is befolyásol. De ha ténylegesen kiderülne akkor nem hinném hogy mindenki jó lenne csak azért hogy oda jusson.
amugy meg "Lehet, hogy a Mennyország szép hely, de a Pokolban több az ismerős" :D
Most is nagyon sokan vannak sajnos akik még mindig ezen a szinten tartanak és ténylegesen elhiszik, "tudják", hogy a haláluk után vagy ide vagy oda jutnak.
A kérdésed marhaság. Ha kiderülne ilyesmi már nem hit kérdése lenne, hanem tény és valószínűleg nagyon kevesen akarnának örökkévalóságig szenvedni.
Nyilván igen, de ez kissé problematikus. Az emberek most tudják, hogyha megölnek valakit, akkor börtönbe kerülnek. Ezért talán valaki nem is tesz semmit, de attól még megtenné, ha nem lennének következményei - viszont ezt csak ő tudja, mások nem fogják tudni megmondani róla.
De a menny/pokol esetében Istennek nem ártana tisztában lennie az emberek belső késztetéseivel, így ő tudná, hogy melyik ember az, aki csak azért nem ölt, mert nem akart a pokolra kerülni. És akkor mit lehet tenni? Pokolra küldeni, mert nem volt őszinte? De ez azért mégsem egészen fair. Persze a pokolnak semmi értelme, nyilván nem azért öl valaki (vagy tesz akármilyen "gonosz" cselekedetet), mert gonosz, hanem mert mentális problémái vannak, és azokat kell helyrehozni, az pedig nem hoz helyre semmit, ha valaki az örökkévalóságig ég valami gödörben.
Én engem úgy neveltek, hogy már kiskoromtól kezdve hiszek istenben, a mennyben és a pokolban.
Ha nem hinnék, szerintem már jó pár embert megöltem volna.
Szóval aki tényleg hisz benne, azt nagyban befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!