Kicsi koromban elhittem, hogy ha rossz leszek, a pokolra fogok kerülni, és ott tűzben fognak főzni stb. Most felnőtt fejjel viszont nem beteges szerintetek ilyenekkel ijesztegetni a gyerekeket?
Egy normális gyerek nem rugdossa az állatokat.
Amúgy sokat nem fogott rajtad a nevelés. Nyilván nem fenyegetéssel kell gyereket nevelni, bár némi túlzást érzek azért a történetben.
Mondanám, hogy eltúlzod, de akkor lepontozol.
Upsz, mégis mondtam :) de azért olvass tovább!
Én most végeztem, idén, egy egyházi gimiben, és alsóba is egyházi suliba jártam. A tanárokat pár kivételével rühelltem, és igen, mondtak dolgokat, főleg a nagyon bigottak, de ez azért van, mert egy gyereknek nem fogod tudni "elmagyarázni" , hogy édes kisfiam ez bizony nem szép dolog, mert a jövődre hatással lesz stb.
A gyereket is a saját nyelvén kell megfogni!
Fogadjunk, ha neked vmi tündérmese keretében próbálnám elmondani, miért is rossz vkit jól elverni, hülyének néznél, és engem próbálnál megverni(más kérdés h nem sikerülne...). Ellenben ha azt mondom, börtönbe zárnak, miután feljelentettelek, fogadjunk, h 2x is meggondolnád.
Igaz, valóban undorítóak a szélsőséges irányvonalai ennek az egész vallási mizériának, de te tudod, hogy elmúlt, hogy nem létezik, hogy nincs miért aggódni. Túlélted, nem? És csak egy ellenséget szereztek, vagy minimum egy ateistát. Bár elárulom, a legrosszabbnak az érdekteleneket tartják. Ugyanis hiszik, hogy aki tagad, az a tagadásban megleli a hitét. :) Ironikus, nem igaz?
Tedd félre a múltadat, te ne add ilyen helyre a gyerekedet, légy normális ember, aki jóra neveli a gyerekét. De ne felejtsd el, egy gyerek nem ugyan azon az értelmi szinten van, mint egy felnőtt. Ha elrettented dolgoktól, lehet, hogy vmi nagyobb rossztól óvod meg :)
Ja, és ne rugdoss állatokat, a többi mindegy, de olyat bántani, aki gyengébb, védtelenebb, az undorító!
Na szép napot!
#4-es
"egy gyereknek nem fogod tudni "elmagyarázni" , hogy édes kisfiam ez bizony nem szép dolog, mert a jövődre hatással lesz stb."
Egy gyerek nem gyengeelmeju. El lehet neki magyarazni a dolgokat mindenfele vallasi ijeszteget nelkul is. Nem elsore fogja megerteni, de az miert is lenne baj?
En beteges dolognak tartom, ha valaki a vallassal remisztgeti a gyereket. Egy rakas vallaskarosult maszkal a vilagban. Szemelyesen is ismerek ilyet. En ugy gondolom, hogy a gyereknek normalisan is meg lehet mondani, hogy mit miert ne csinaljon. Majd sokadjara megerti.
Egyrészt, én nem pontoztam le senkit, szóval a 0%-ok nem tőlem származnak.
Másrészt én szeretem az állatokat, igazából csak kerestem hirtelen gyermeki csínytevéseket, és hasraütés-szerűen írtam ezt az állatrugdosást, mert hitelen más nem jutott eszembe. És múlt időben írtam, szóval nem kell ilyeneket írni, hogy ne rugdossam az állatokat, mert én nem tudnék semmilyen állatot bántani felnőtt fejjel, és vannak is állataim és köszönik szépen, jól megvannak.
De ha már itt tartunk, a kisgyerekek igenis keményen bánnak az állatokkal, főleg a fiúk. Olvasd el Kosztolányinak az ilyen tárgyú verseit, vagy egy-két Csáth Géza novellát. És igen, a gyerekekben van agresszió, ez a nevelés hatására elmúlik náluk idővel, viszont bizonyos életkorig igenis agresszívek egymással is, és pl. az állatokkal is.
Amúgy a kérdésre visszakanyarodva: ne értsen senki félre, nem a vallás ellen akartam agitálni, tehát semmi bajom azzal, ha valaki hívő ember stb., de ezt a "pokolban égsz el, ha nem leszel jó" dolgot igenis túlzásnak tartom, gyerekek számára lesarkított, lebutított dolognak, ami ártalmas.
És számomra ez tényleg mindegy már, ebben igaza van annak, aki ezt írta, hogy akkor minek foglalkozok vele? Nos, nem magam miatt foglalkozok vele, hanem a gyereknevelés miatt. Ugyanis a mai napig ezzel a mesével etetik a gyerekeket az ilyen iskolákban, és szerintem feleslegesen terrorizálják, hagyják félni a gyerekeket olyan dolgok miatt, amikről nem is tehetnek.
Ha két gyerek összeverekedik, akkor szerintem meg kell velük beszélni, hogy ez miért történt, és elmagyarázni, hogy nem ez a vélemény kinyilvánításának legjobb módja stb. De azzal riogatni, hogy aki agresszív, a pokolra kerül, és Pistuka, nem megtanultuk hittan órán, hogy Jézus mit mondott az erőszakról? Vigyázz, mert a pokolra jutsz! - ez szerintem szánalmas.
#7. Jössz itt a Csáth novellával, aztán közlöd, hogy ez a gyerekeknél teljesen normális. :D Az anyagyilkosság című novellában pont az a lényeg, hogy ez nem normális, és hova vezet. A gyerekek azért lettek ilyenek, mert az anyjuk le se szarta őket, nem lettek megnevelve. Aztán már nem okoz örömet nekik az állatkínzás, a prostival teszik ugyanezt, aki- persze a pénzért- hagyja. Majd a saját anyjukat is megölik. Gondolom ez is normális.
Bocsánat az off-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!