Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is rossz "politika...

Szerintetek is rossz "politika" nem engednia majdnem felnőtt gyereknek a párjánál alvást?

Figyelt kérdés

Majdnem felnőtt alatt jelen esetben 19 évest értek. (Aki jogilag felnőtt, de otthon lakik, tanul, nem tudná eltartani magát.)

Másfél éve élek párkapcsolatban, a szüleim - elvileg - kedvelik a barátomat, de mégsem engedik, hogy együtt aludjunk. Indok: "Gondolom, nem akartok még házasodni". (Nem vallásosak és elég nyitottak is, tehát az élet más területein semmiben sem nyilvánult meg az, hogy túl konzervatívak lennének.)

Jól tanulok, az érettségim is nagyon jól sikerült, segítőkész, általában tisztelettudó vagyok. Sem itt, sem a barátomnál nem aludhatunk együtt.

Igazából az a bizonyos valami nappal is feláll, tehát nem értem, hogy miért ne aludhatnánk együtt.

Szeretnék ott maradni éjjelre, hogy ne este kelljen hazavezetni...Nem hiszem, hogy ebben bármi kivetnivaló van.

Igazából megbántva érzem magam. Mindig az volt a felfogásuk mindenre, hogy "majd a saját házadban".. (Pl. kutyatartás, falak színe, szóval apróságok), de akkor 24 éves koromig íg fogok élni? Nem akarom becsapni őket, mert tényleg ők tartanak el és tisztelem annyira őket, hogy nem hazudok, de egyrre jobban feldühít ez a szituáció. Mintha nem lehetne megbízni bennem...

Eltaszítanak maguktól. Szerintetek is rossz "politika" ez?

2015. nov. 9. 20:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
32%
Nem akarnak reggelente egy idegent kerülgetni (oké, a barátod, de attól még idgeen), cem pedig a szerelmetek beteljesülését hallgatni. A saját házukban ezt ők döntik el.
2015. nov. 9. 20:25
 2/21 A kérdező kommentje:

#1: ezt valamennyire el tudom fogadni, csak akkor miért nem lehet megmondani?

Valamint miért nem engedik, hogy nála aludjak? Az ő édesanyjának nem lenne vele baja, mindig hív, hogy menjek, maradjak éjjelre is. Neki is jobb, ha ott maradok, minthogy esőben, sötétben vezessen haza valamelyikünk.

Amúgy diszkréten is lehet szexelni, nem kell az egész háznak azt hallagtni. Persze, ehhez intelligencia is kell. Nyilván ha tudom, hogy mások alszanak a házban, akkor visszafogom magam. De elsősorban nem a szex miatt akarnánk együtt aludni, hanem a macerás hazamenetel miatt, ugyanis nem 10 percre lakom tőle.

2015. nov. 9. 20:29
 3/21 anonim ***** válasza:
4%

Nem nőtt ki mindnekinek a gerince, hogy megmondja egyenesen. A szüleid lehet, hoyg iylenek. Ezt döntsd el te.

Másrészről meg akkor nem akarjá kkerülgetni őt reggel És is ingerült lennék, hogy nem mászkálhatok nyugodtan kócosan, pizsamában vagy csak félig felöltözve, mert vendég van itt. Párszor megengednék, aztán rendszer lenne belőle és ugyanott vagyunk.

2015. nov. 9. 20:32
 4/21 anonim ***** válasza:
31%
Emiatt nem érdemes velük összeveszni. Az ilyen kérdésben az emberek nagyon konzervatívak tudnak lenni, ha a saját lánygyerekükről van szó.
2015. nov. 9. 20:33
 5/21 anonim ***** válasza:
76%
19 évesen ez több, mint túlzás.
2015. nov. 9. 20:36
 6/21 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, hogy észre kéne venni, hogy elmúltam 14 éves.

Vagy szerintetek jogos a hozzáállásuk? Az, hogy nem akarnak idegent kerülgetni meg nem elég erős indok, hiszen mondom - ott sem aludhatok.

2015. nov. 9. 20:36
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
#1: a párjánál sem aludhat, tehát nem erről van szó.
2015. nov. 9. 20:39
 8/21 anonim ***** válasza:
9%

Jaj de nagyon gyerek vagy még agyilag, tényleg nem fogod fel. Amíg ők tartanak el, addig a saját házukban olyan szabályzt hoznak, amilyet akarnak, az már a te egyéni szocproblémád, hogy nemm állsz rendesen a sarkadra velük szemben, hogy oké, a pasid nem alszik ott, de te nála alszol. Ha nem tetszik, akkor indulj meg a valódi felnőtt létbe.

Mielőtt nagyo neldurranna ezen az agyad, én is otthon élek, vannak hülyeségek, amiktől én is a falnak megyek, már dolgozom is, de egyedül még nem lennék meg ennyi pénzből normálisan, max ha összecuccolok 2-3 másik emberrel. Akkor meg már a családommal is élhetek kb. Ez a mamahotel ára.

2015. nov. 9. 20:41
 9/21 A kérdező kommentje:
# Nem hiszem, hogy "gyerek lennék agyilag" azért, mert megtisztelem a szüleimet azzal, hogy nem hazudok a képükbe vagy veszem semmibe a szavukat. Semmi nem változna attól, ha elkezdenék lázadozni, hogy márpedig én ott fogok aludni, mert azt mondtam. Max megromlana az egyébként jó viszonyunk. Én ezt a követelőző, lázadozó magatartást tartom gyerekesnek..
2015. nov. 9. 20:44
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

Ez nagyon rossz "politika".

Hagyjuk már azt a hülyeséget,hogy apu és anyu nem tud egy szál faxban, vagy akárhogy járkálni, mert ott egy idegen.

A barátodnál miért nem aludhatsz?

Inkább vezess haza az éjszaka közepén.

Nem sok esze van a szüleidnek, már megbocsáss.

Én a helyükben örülnék, ha tudnám, az éjszakát biztos,jó helyen töltöd.

Még valamennyire megérteném, ha vallásosak lennének, a vallás szélsőséges gondolkodásra tudja rávenni az embert.

Teljesen igazad van,számomra ez a gondolkodás érthetetlen.

Amíg ők tartanak el,sajnos nem sokat tudsz tenni,ők hozzák a szabályokat.

Mellesleg nem 16 éves vagy,ezért sem értem.

2015. nov. 9. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!