Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is rossz "politika...

Szerintetek is rossz "politika" nem engednia majdnem felnőtt gyereknek a párjánál alvást?

Figyelt kérdés

Majdnem felnőtt alatt jelen esetben 19 évest értek. (Aki jogilag felnőtt, de otthon lakik, tanul, nem tudná eltartani magát.)

Másfél éve élek párkapcsolatban, a szüleim - elvileg - kedvelik a barátomat, de mégsem engedik, hogy együtt aludjunk. Indok: "Gondolom, nem akartok még házasodni". (Nem vallásosak és elég nyitottak is, tehát az élet más területein semmiben sem nyilvánult meg az, hogy túl konzervatívak lennének.)

Jól tanulok, az érettségim is nagyon jól sikerült, segítőkész, általában tisztelettudó vagyok. Sem itt, sem a barátomnál nem aludhatunk együtt.

Igazából az a bizonyos valami nappal is feláll, tehát nem értem, hogy miért ne aludhatnánk együtt.

Szeretnék ott maradni éjjelre, hogy ne este kelljen hazavezetni...Nem hiszem, hogy ebben bármi kivetnivaló van.

Igazából megbántva érzem magam. Mindig az volt a felfogásuk mindenre, hogy "majd a saját házadban".. (Pl. kutyatartás, falak színe, szóval apróságok), de akkor 24 éves koromig íg fogok élni? Nem akarom becsapni őket, mert tényleg ők tartanak el és tisztelem annyira őket, hogy nem hazudok, de egyrre jobban feldühít ez a szituáció. Mintha nem lehetne megbízni bennem...

Eltaszítanak maguktól. Szerintetek is rossz "politika" ez?

2015. nov. 9. 20:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

kérdező:

miért nem lépsz valamit? elmentem anya,apa, holnap reggel jövök.

és kész. én nem gondolom,hogy 19 évesen szükséges az engedélyük ahhoz,hogy mit csinálsz házon kívül. de abban egyet értek,hogyha nem szeretnék hogy a házatokban aludjon,akkor azt tartsd tiszteletben.

de te nyugodtan menj el aludni hozzájuk,ha az ő családja nem tiltakozik.

te se gondolod komolyan,hogy 24 éves korodig otthon laksz, és addig nem is aludtok együtt, pedig addigra már 6,5 éve együtt lesztek...

szerintem a felnőtt kapcsolat része az együtt alvás. ha már felnőttnek tartod magad,akkor ne viselkedj gyerekként,állj ki magad mellett ha szeretnél ott aludni.

teljesen megértem hogy nem akarsz mindig este hazajönni,főleg ha jön a hideg,korán sötétedik..

2015. nov. 9. 21:09
 12/21 anonim ***** válasza:
17%

Ezt a kérdést múlthéten a barátod is kiírta,ez a nappal is feláll kifejezés...szóval valaki ajánlotta neki,hogy erős kacsingatások közepette közölje ezt a szüleiddel...hát hallod rosszabb tanácsot nem is kaphatott volna,ez a beszólás egy lányos szőlőnek egyenlő az öngyilkossággal :D

Szóval nem is tudom mi erre a megoldás,én nem engedném,hogy nálunk aludjatok viszont az ott alvást azt igen,de megértem azt is aki nem engedi,biztos aggódnának,vagy fene tudja,meg azért én mint lányos anyuka,ha arra gondolok,hogy a lányom bugyiját turkálják mondjuk éjjel,hát hülyét kapnék,mert ugye az eszével tudja az ember,hogy ez ebben a korban már teljesen természetes,normális dolog,mégis nagyon-nagyon nehéz elfogadni.

2015. nov. 9. 21:16
 13/21 anonim ***** válasza:
31%
Minrk vallal ilyen gyereket, ha csak megjeseriteni akarja a gyerek eletet... Allj a sarkadra es amint tudsz, koltozz el. En hatra se neznek utana, semmi onrendelkezesed nincs otthon, nem fair. Ugyanolyan teljeserteku emberi leny vagy, mint ok.
2015. nov. 9. 23:02
 14/21 anonim ***** válasza:
12%

Tényleg zavaró egy idegen a lakásban, pedig fiatal vagyok, nem szülő.

Ha meg felnőtt, még gázosabb, mert egy gyerekre rászólhatsz, hogy menjen már haza, de egy felnőttől elvárod, hogy vegye észre magát. Sajnos sokan nem teszik.

De az együttalvást soha nem fogom megérteni. Ha szexelni akartok, tök jó, tiszta sor, de hogy ki mellett fekszel kómában, az édesmindegy.

2015. nov. 10. 15:12
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

1-es:

Ez olyan hülyeség, nem csak visítva lehet szexelni, amíg mi otthon laktunk, leginkább néma csendben szexeltünk, úgy, hogy ment a tv és általában később, nem 8 órakor, amikor még mindenki fent van, hanem mondjuk 11-kor. Szóval annyira uncsi, hogy mindenhol ezt irkálják ezekre a kérdésekre. Normális ember nem áll neki 1000 decibellel nyögni, ha az anyja a másik szobában van.

Másrészt meg ez a kerülgetés is...

Egyrészt az én párom nem idegen az én szüleimnek, hanem ugyanolyan "gyereküknek" tekintik, mint engem, másrészt 110 nm-es házunk van, nem kell senkit kerülgetni, és amúgy sem mindegy, hogy reggel 1 vagy 2 emberrel találkozol e kávé közben...

2015. nov. 10. 15:14
 16/21 anonim ***** válasza:
amúgy is mindegy*
2015. nov. 10. 15:16
 17/21 anonim ***** válasza:

"De elsősorban nem a szex miatt akarnánk együtt aludni, hanem a macerás hazamenetel miatt, ugyanis nem 10 percre lakom tőle."

Ezt mondtad a szüleidnek?

2015. nov. 11. 01:43
 18/21 anonim ***** válasza:
6%

"Szeretnék ott maradni éjjelre, hogy ne este kelljen hazavezetni.."

Ezt ugye a barátodnak is elmondtad? Nagyon libidó növelő!

Te most kinek hazudsz? A szüleidnek vagy a barátodnak, vagy nekünk?

SZÁNALOM!!!

2015. nov. 11. 01:55
 19/21 anonim ***** válasza:
6%

Már látom:

- Drágám, nem akarok szexelni veled, csak már késő hazamenni

- Semmi gond, én sem akarok semmit, ott a kanapé.

Mégis KIT nézel hülyének?????

2015. nov. 11. 01:58
 20/21 anonim ***** válasza:
82%

Mindkét tábornak igaza van, csak valahogy szerre.

Igazad van, hogy tiszteletben tartod a szüleid véleményét, igényét, nem alszik nálatok a barátod, de azt már nem értem, miért nem alszol Te a barátodnál? Ezt miért tiltják?

Legfontosabb dolog: kommunikáció. Leülni, elmondani az álláspontot... nem kell belemenni ebbe a szexelni nappal is lehet témába, meg hogy nem a szex miatt akarsz ott aludni. Egyszerűen van erre igényed. Ha nem is minden nap, de néhányszor hadd aludhassál ott.

Megmondhatod azt is, hogy ez a "majdasajátházadban" szöveg eléggé megalázó, lenéző és sajnálatra méltó, ami a szüleidet illeti. Normálisan gondolkodó szülő nem jön ezzel, mert nyílván ezzel az eggyel, tényleg nem tud visszaélni a gyerek sakk-matt, elköltözni nem tud.

Saját példámat tekintve is átérzem a helyzetedet, lírom nálunk hogy volt. Mi 17 éves korunk óta vagyunk együtt (a most már férjemmel). Teljesen jogosnak éreztem, hogy sem az ő vallásos édesanyja sem az én anyám nem assziszáltak egy ottalváshoz. Nagyon sokáig éreztem így, és úgy éreztem mint Te, hogy tisztelnem kell annyira a szüleimet, hogy nem hívom a páromat magunkhoz éjszakára és valahogy úgy éreztem, hogy nekem sem kell mennem hozzuk...

(Persze mikor nem voltak otthon a szülők azért belefért egy-egy éjszaka).

Akkor álltam először a lábamra és álltam ki magamért, amikor 19 évesen (elsőéves egyetemista voltam) utaztam a páromhoz és azt kérdezte anyukám, hol fogok aludni?

Erre azt válaszoltam, hogy vagy a híd alatt, vagy ha a párom beenged akkor a földön :P

Ekkor lett nyilvánvaló néhány dolog...

Aztán többet nem kérdezett senki semmit arról, hogy ki hol alszik...

Eljegyzés után végképp nem szóltak be, de én még akkor sem igazán szerettem ezt az anyósnálalvás dolgot...

Mióta házas vagyok próbálok megbékélni azzal, hogy a reggeli kávénál pizsomában anyósot és apósot találom :))

De ők igazán jófejek, azt mondják otthon vagyok én is- itt inkább velem van a baj.

Szóval egy nagy beszélgetés vár rátok, legyen végre nyíltan kimondva a kimondatlan. Viszont ha lesz szex és lesz gyerek, a Ti dolgotok felnevelni, felelősséget vállalni. Ottalvásoknál pedig igazodni a családhoz...

25-N

2015. nov. 11. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!