Némely agnosztikus észnél van akkor, amikor olyanokkal érvel, miszerint Isten létezése se nem bizonyítható, se nem cáfolható?
"szerinted melyik hivő nem nevetne ki ilyen érvekkel?"
Azok akik értenek az érveléshez. Nem úgy, mint te.
"Isten útjai kifürkészhetetlenek, főleg a mi csökött kis emberi elménkkel, te ezt nem tudtad?"
Ez miben módosítja azt, hogy egy tökéletes isten nem bánja meg a tettét?
"Lehet, hogy Isten másképp érti a mindenhatóság fogalmát, mint te, olyan módon, ami nem lehetetlen."
Lehet. Ez megint azt jelenti, hogy a Bibliában leírt isten nem létezik, ott ugyanis semmilyen módosított jelentést nem adnak a mindenhatóhoz.
"Isten úgy látta jónak, hogy olyan szabad akaratot adjon az embernek, amilyet adott."
Ez megintcsak egy sor problémát felvet, mitől JÓ az az isten, amelyik nem akarja, hogy az emberek boldogok legyenek.
Nem azért, de ennél a 3 nevetséges indoknál sokkal jobb érveket is olvastam már. Szerintem maradj a saját kaptafádnál, mert ez neked nem megy :D
Maradjunk annyiban, hogy Isten létezése cáfolható és cáfolt is, ahogy a kérdező írja.
Aki ezzel vitatkozik, az vagy tudatlan, vagy nem mond igazat.
hűű átfutottam e nemes társalgást, kérdező, és látom, alighanem te tojtad a lószrt. Hogy erre évezredek óta senki sem gondolt!
*
"Bár ők azért keresik az ésszerű magyarázatot, mert nem hisznek,
mi pedig azért, mert hiszünk, mégis egy és ugyanaz, amit keresünk."
Canterbury Szent Anzelm
Kérdező, azért valami érdekelne.
Tegyük fel, hogy tényleg bizonyítod, hogy Isten nem létezik, meg mondjuk még Allah sem.
De mit mondasz a többi istenről?
Vannak pár millióan.
Reagáltam, #14-ben (amit amúgy pontozhatnál is).
Most akkor te is reagálsz?
Istenek nincs lehetetlen.
ez miert logikatlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!