Keresztények! Ti miben hisztek? Isten fia a Jézus, vagy pedig Jézus az Isten?
Jézus azt tanította, hogy benne higgy?
Nem azt, hogy az Atyában?
jesha bar-jossef-(ti ugy ismeritek "jezus")-sohasemmi olyat nem mondott amivel azt sugallta volna hogy o istenseg lenne!
ezt csak az elso nicea-i zsinat es a vatikan-i zsinat tette be! ilyenekrol a gnosztikus eredeti szovegekben szo nincsen sehol!
jesa kijelentette tobbbszor,;
"nem eltorolni jottem a profetakat hanem betolteni azokat"
itt az o-szovetsegi zsido profetakrol van szo!!oket betolteni,igazolni a joslataikat!
jesha bar jossef egy arami anyanyelvu szekta vezeto es igehirdeto volt a Nasarenus szektae,akik az Essenius szektabol valtak ki! mindegyik "messias varo" szekta volt,hirdettek hogy a messias eljovetele kozel van!de egyikben se esett szo arrol hogy az jesha lenne!
jesha egy a mozesi torvenyt szigoruan betarto,es azt betartato szemely volt!!vagyis egy hithu vallasos zsido!!
amit a "kereszteny egyhaz" rola eload annak az 1/5-e sem igaz!!
igen, ez meg a másik.
goverettel értek itt eddig csak egyet. Keresztény vagyok de egy felekezethez se járok otthon értelmezem amennyire tudom, s többnyire az annyi amennyit ő leírt.
Jézust azaz "jesha bar-jossef" egy tanító volt, hírnök, talán gyógyított is. Azaz élet út amit ő bejárt az mindenki számára nyitva van, ahogy azt a tanítványok is tették. Számomra inkább egy példa, mintsem egy elérhetetlen lét. Ha Isten fiának hívta magát az sem véletlen, ki teremtette, alkotta, (szülte) az embert? S miért ne szólíthatnád Atyádnak, a mindenség teremtőjét?
Jézus nekem egy szeretetet hírdető ember képét alkotta, s nem egy utolérhetetlen félistenét.
Mondjuk itt elképzelhető, hogy vannak eltérések a nézettekben.
és a kereszténység honnan ered?
az ó és az új szövetség?
Nem európai az biztos...
S a vatikánon kívül máshol is lehetnek, fennmaradhattak iratok...
Szóval pont nem őt kéne elzavarni, még ha el is tér a tanultaktól...
Vagy az esetleges igazság fáj?
Hogy Jézus nem Jézus és ráadásul még nem is Isten.
Engem mondjuk mindig is érdekelt, hogy ha zsidó volt, hogy maradt fent náluk. A Jesha és Jezus simán egy héber-latin fordításnak, hallásnak köszönhető mint az Attila és Atilla. Az esély meg van rá.
mondjuk, igen... a kérdés valóban nem neki szól.
én nem szavaztam, ahogy nekem lejött a Bibliából mindenki isten fia, gyermeke... S rengetegen vagyunk a tékozló fiú szerepében...
Így igazából tudnék szavazni, de nem abban az értelemben ahogy azt a hittanon tanítják.
Nem tudom, hogy klasszikus értelemben keresztény vagyok e, hiszek Istenben, Jézus életére példaként tekintek és hiszem hogy az út amit bejárt képes valamilyen szinten megváltani. Hogy megbékéljünk magunkkal s a világgal, hogy szeretetben éljünk.
"ilyenekrol a gnosztikus eredeti szovegekben szo nincsen sehol!"
Milyen ütődött szerint eredetiek a gnosztikus szövegek? :D
34-es!
a zsidok nelkul a jezuskadnak meg csak hire se lehetne!ezert a kerdesed ertelmetlen hulyeseg a zsidosag kihagyasaval!
------------------------------------------------------------38as!!
mindegyik apokrif vagy gnosztikus irat joval korabbi mint a "legoskeresztenyibb" iras -(nicea-i zsinat iratai)
az egyptomi kopt iratokk nem szamitanak valodi kereszteny irasoknak ugyanugy mint az etiop irosok sem!!mindketto egy egesszen mas kereszteny iranyzat!
Nálad szerintem valami már rég elvitte az eszed. Szánt János apostol evangéliumáról maradt fenn töredék a 2. század elejéről. Antióchiai Szent Ignác már az I. század végén hivatkozik az apostoli írásokra. A gnosztikus szekták ezeknél mind később jelentek meg.
Ha valamiről ennyire fingod sincs, akkor inkább ne szólj hozzá, mert csak magad égeted be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!