Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ti miben hisztek...

Keresztények! Ti miben hisztek? Isten fia a Jézus, vagy pedig Jézus az Isten?

Figyelt kérdés

2020. aug. 30. 19:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
9%

Jézus azt tanította, hogy benne higgy?

Nem azt, hogy az Atyában?

2020. szept. 24. 01:04
 32/40 anonim ***** válasza:
33%

jesha bar-jossef-(ti ugy ismeritek "jezus")-sohasemmi olyat nem mondott amivel azt sugallta volna hogy o istenseg lenne!

ezt csak az elso nicea-i zsinat es a vatikan-i zsinat tette be! ilyenekrol a gnosztikus eredeti szovegekben szo nincsen sehol!

jesa kijelentette tobbbszor,;

"nem eltorolni jottem a profetakat hanem betolteni azokat"

itt az o-szovetsegi zsido profetakrol van szo!!oket betolteni,igazolni a joslataikat!

jesha bar jossef egy arami anyanyelvu szekta vezeto es igehirdeto volt a Nasarenus szektae,akik az Essenius szektabol valtak ki! mindegyik "messias varo" szekta volt,hirdettek hogy a messias eljovetele kozel van!de egyikben se esett szo arrol hogy az jesha lenne!

jesha egy a mozesi torvenyt szigoruan betarto,es azt betartato szemely volt!!vagyis egy hithu vallasos zsido!!

amit a "kereszteny egyhaz" rola eload annak az 1/5-e sem igaz!!

2020. szept. 24. 07:16
 33/40 anonim ***** válasza:

igen, ez meg a másik.

goverettel értek itt eddig csak egyet. Keresztény vagyok de egy felekezethez se járok otthon értelmezem amennyire tudom, s többnyire az annyi amennyit ő leírt.

Jézust azaz "jesha bar-jossef" egy tanító volt, hírnök, talán gyógyított is. Azaz élet út amit ő bejárt az mindenki számára nyitva van, ahogy azt a tanítványok is tették. Számomra inkább egy példa, mintsem egy elérhetetlen lét. Ha Isten fiának hívta magát az sem véletlen, ki teremtette, alkotta, (szülte) az embert? S miért ne szólíthatnád Atyádnak, a mindenség teremtőjét?

Jézus nekem egy szeretetet hírdető ember képét alkotta, s nem egy utolérhetetlen félistenét.

Mondjuk itt elképzelhető, hogy vannak eltérések a nézettekben.

2020. szept. 24. 09:00
 34/40 anonim ***** válasza:
A kérdés még mindig a keresztényekhez szól!
2020. szept. 24. 09:06
 35/40 anonim ***** válasza:

és a kereszténység honnan ered?

az ó és az új szövetség?

Nem európai az biztos...

S a vatikánon kívül máshol is lehetnek, fennmaradhattak iratok...

Szóval pont nem őt kéne elzavarni, még ha el is tér a tanultaktól...

Vagy az esetleges igazság fáj?

Hogy Jézus nem Jézus és ráadásul még nem is Isten.

Engem mondjuk mindig is érdekelt, hogy ha zsidó volt, hogy maradt fent náluk. A Jesha és Jezus simán egy héber-latin fordításnak, hallásnak köszönhető mint az Attila és Atilla. Az esély meg van rá.

2020. szept. 24. 09:21
 36/40 anonim ***** válasza:
Nem fáj semmi köszönöm. Egyszerűen nem hozzá szól a kérdés, ennyi. Őt (is) minősíti, ha ezt nem tudja felfogni.
2020. szept. 24. 09:39
 37/40 anonim ***** válasza:

mondjuk, igen... a kérdés valóban nem neki szól.

én nem szavaztam, ahogy nekem lejött a Bibliából mindenki isten fia, gyermeke... S rengetegen vagyunk a tékozló fiú szerepében...

Így igazából tudnék szavazni, de nem abban az értelemben ahogy azt a hittanon tanítják.

Nem tudom, hogy klasszikus értelemben keresztény vagyok e, hiszek Istenben, Jézus életére példaként tekintek és hiszem hogy az út amit bejárt képes valamilyen szinten megváltani. Hogy megbékéljünk magunkkal s a világgal, hogy szeretetben éljünk.

2020. szept. 24. 10:09
 38/40 anonim ***** válasza:

"ilyenekrol a gnosztikus eredeti szovegekben szo nincsen sehol!"

Milyen ütődött szerint eredetiek a gnosztikus szövegek? :D

2020. szept. 24. 18:11
 39/40 anonim ***** válasza:

34-es!

a zsidok nelkul a jezuskadnak meg csak hire se lehetne!ezert a kerdesed ertelmetlen hulyeseg a zsidosag kihagyasaval!

------------------------------------------------------------38as!!

mindegyik apokrif vagy gnosztikus irat joval korabbi mint a "legoskeresztenyibb" iras -(nicea-i zsinat iratai)

az egyptomi kopt iratokk nem szamitanak valodi kereszteny irasoknak ugyanugy mint az etiop irosok sem!!mindketto egy egesszen mas kereszteny iranyzat!

2020. szept. 25. 16:28
 40/40 anonim ***** válasza:

Nálad szerintem valami már rég elvitte az eszed. Szánt János apostol evangéliumáról maradt fenn töredék a 2. század elejéről. Antióchiai Szent Ignác már az I. század végén hivatkozik az apostoli írásokra. A gnosztikus szekták ezeknél mind később jelentek meg.

Ha valamiről ennyire fingod sincs, akkor inkább ne szólj hozzá, mert csak magad égeted be.

2020. szept. 25. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!