Keresztények! Ti miben hisztek? Isten fia a Jézus, vagy pedig Jézus az Isten?
10.
Mivel a Sinaiticus az egyik legrégebbi, eredeti nyelven írt kézirat volt, nemcsak az derült ki belőle, hogy a Görög Iratok alapvetően változatlanok maradtak, hanem abban is segítségére volt a tudósoknak, hogy leleplezzék azokat a hibákat, melyek becsúsztak a későbbi kéziratokba.
például így olvasható az 1Timótheus 3:16-ban található utalás Jézusra: „Ő nyilvánvaló lett testben.” Az akkoriban jól ismert kéziratok többségében az „ő” helyén egy, az „Isten”-re vonatkozó rövidítés volt megtalálható, melyet úgy hoztak létre, hogy az „ő”-nek megfelelő görög szót egy kissé módosították.
A Sinaiticust azonban még sok évvel azelőtt készítették, hogy egyetlen görög nyelvű kéziratban is „Isten” állt volna. Így kiderült belőle, hogy a szöveget később rontották el, melyet nyilván azért tettek, hogy támogassák a Háromság tanát.
Ezt nem a Tanúk találták ki.
A szöveg környezet megértése, segithet ebben:Pál apostol a következőket írta Timóteusznak: „Igen, az Isten iránti odaadás szent titka elismerten nagy...
Mi ez a Titok?
Bár Ádám tökéletes volt, mégsem mutatott tökéletes példát az Isten iránti odaadásban. A tökéletlen utódai közül sem tudta ezt megtenni senki.
A Kérdés, létezik-e valaki aki épes erre?
Azáltal derült fény erre a szent titokra, hogy Isten Fia lejött a földre, és megőrizte a feddhetetlenségét. Tehát Isten teremtésébe nem csúszott hiba. Emberként Isten fia, megtudta őrizni a legmesszemenőkig Tökéletes emberként a fedhetetlenségét Sátán csábitásai ellenére.
Az Isten iránti odaadás szent titka Jézusban tárult fel. Haláláig megőrizte az Isten iránti fedhetetlenségét. Ezzel választ adott Sátán kihivására, mely szerint az ember, ha nehézségek érik, megtagadják Istent
A Hűséges keresztények, semmilyen oknál fogva nem adják fel.
Hogyan utánozod Krisztus példáját? Megörzöd a fedhetetlenséged ha a hited próba alá kerül?
"Amúgy én is hiszem, hogy Jézus, Isten. Hiszen ott vannak a csodák."
Próféták sok csodát tettek. Akkor a te logikád szerint a próféták is Istenek?
A proféták Jézus nevében imádkoztak a gyógyulásért és ez ma is így van: Akármit kértek az én nevemben az Atya megadja néktek.
16
Pontosan. Az Atya adja meg, Jézus nevében. Jézus nem rendelkezik ilyen képességgel, ahogy az apostolok sem. Ezért sem egyenlő rangú Istennel.
Persze ezek a természet feletti ajándékok megszüntek.
Oké, mondjuk van benne logika, de miért kell különválasztani?
Jézus Isten fia, szóval Jézus részben Isten.
Mint a görögöknél Herkules Zeusz fia.
A fél Isten is Isten.
Bár én ezt egészen másképp hiszem szóval ha #1 válaszát veszem alapul nem vagyok keresztény...
Csak Hiszek az Istenben, Jézusban és igyekszek Jézus tanításait követni, élni...Minden skatulya nélkül.
"A proféták Jézus nevében imádkoztak a gyógyulásért és ez ma is így van: Akármit kértek az én nevemben az Atya megadja néktek."
Ezt mégis honnan veszed? Mutass egy Ószövetségi prófétát aki Jézus nevében imádkozott. Nem volt ilyen. A próféták közvetlenül Istenhez imádkoztak és ezt tanították az embereknek is.
Nem annyira bonyolult ez az egész!
Isten Maga Szellem, Ő Benne áll fenn az egész teremtett világ!
Jézus pedig az Atya Isten testben való kinyilatkoztatása a teremtett világ számára mind embereké, mind pedig Angyaloké! Az Atya Isten akaratának és döntésének a megcselekvője, végrehajtója! Nagyon - nagyon röviden és közérthetően ennyi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!